Comentarii

Aceasta sectiune cuprinde ultimele comentarii de pe acest site si de pe blogul comunei.

NOU !! Acum poti face comentarii de aici direct pe facebook. Astfel poti alege : daca vrei sa fie postat comentariul pe facebook (peretele tau) cu click pe "Post to Facebook" sau comentariul tau sa fie vizibil doar aici, debifand "Post to Facebook".

Contoar
Vizitari : 8527
 

 

comuna dumbravita mm - comentarii -

Comentarii :


● test ( 11-September-2010, 9:11 am )

test


● bumbar radu-ivan ( 10-February-2011, 9:03 pm )

        e-mail : bumby_2008@yahoo.com

buna ziua!!!am si eu o rugaminte..mama a fost colega,de clasa,cu o doamna,Tepisan Onita,din Chechis,comuna Dumbravita,care e acum in Olanda..puteti sa-mi dati nr ei,adresa ei...sau nr de telefon,al mamei Onitei????va multumesc frumos!!!o seara placuta!!!


● prietenul de ieri care te-a suparat ( 22-April-2011, 3:31 pm )

ieri am mai trimis un mesaj......si mai zici ca nu selectezi mesajele.......

Numele meu nu conteaza,.....singura mea problema este ca oameni sunt rai de gura si nu accepta sa le spui adevarul...mai ales cand lumea e plina de destepti. Eu nu sunt specialist, ci doar ma intereseaza si pe mine problema mediului...si cred ca mult mai mult de cat pe altii, care atunci cand trec pe drum arunca pe jos sticle, harti si tot felul de lucruri care ar putea sa le puna intro plasa si sa le duca la locurile special amenajate....din pacate comoditatea si spiritul civic lipseste.....Asta este adevaratul motiv de suparare.....
Cred ca ar fi mai bine sa te gandesti si la acest aspect....care este mult mai evident.......
Iar aspectul denigrant nu se refera la site in sine...site-ul este foarte bun, informatiile nu sunt verificate...sti la ce ma refer......
Multa bafta in continuare
Un baiat din zona care tine la locurile astea...


● ovidiu ( 22-April-2011, 4:32 pm )

Prietene, chiar nu m-ai suparat, ma bucur ca accesezi site ul si scrii comentarii. Asta dovedeste ca e un site apreciat si trebuie sa ti multumesc pentru asta. Dar esti intr o eroare totala, nu mai face afirmatii fara acoperire, incepand de la faptul ca ti-am selectat mesajul, dupa ce il postezi da un refresh la pagina si vezi daca s-a postat, eu nu pot sa cenzurez mesajele dupa ce au fost postate, vezi pagina „Comentarii” (iar aici cenzurez doar daca acel mesaj incalca regulile site ului de la pagina „Contact”, mesajele tale fiind pertinente nu ti le-am sters). Nu vreau sa intru in polemica cu tine pentru ca este clar ca suntem pe pozitii diferite si chiar nu vreau sa ne certam pe un subiect care pana la urma intereseaza o comunitate. Eu daca mi-am spus o parere o pot oricand argumenta (desi nu pretind ca as face parte din categoria celor destepti) iar faza cu hartiile si mizeriile aruncate pe drumuri sunt total de acord cu tine.
Multumesc pentru ca ai incredere in acest site, sa stii ca majoritatea informatiilor sunt preluate de pe site urile locale, deci nu am responsabilitatea lor, de altfel postez si link ul catre ele si se pot citi direct la sursa. Daca informatiile nu sunt verificate sau nu corespund realitatii te rog sa te adresezi site urilor care le-au postat. Daca am dezinformat imi cer public scuze fata de cititori, dar repet, este o stire preluata si nu realizata efectiv de catre administrator. Si sincer nu stiu la care stire te referi.
Mersi , si tie bafta in continuare si Sarbatori fericite.


● vangelis ( 26-May-2011, 9:54 pm )

Legat de topitorie....totul se rezuma la informare.Neinformarea CORECTA e un mijloc prin care unii isi ating scopul,iar altii doar dau cu presupusul.Personal am fost suspicios de la bun inceput in legatura cu investitia "americaneasca" si imi mentin pozitia,dar sincer....ma uit in jurul meu si ma doare cand vad in ce lume traim.Felicitari pentru site Ovidiu. (un dumbravicean 100%)


● ovidiu ( 27-May-2011, 9:09 am )

Multumesc Vangelis.
In legatura cu articolul “26.05.2011 - INVESTITIA DE LA DUMBRAVITA SI LIPSA DE INFORMARE”…vreau doar sa scot in evidenta aceasta lipsa de informare din care s-a ajuns la acest, sa i spun, scandal legat de topitorie. Daca aceasta informare era de la bun inceput din partea tuturor sunt convins ca in aceasta comuna linistita, Dumbravita, nu se intamplau aceste neintelegeri iar imaginea publica nu avea de suferit. Vreau sa cred si s a sper ca din aceasta lipsa de comunicare am avut toti ceva de invatat si pe viitor nu se va mai repeta pentru ca este pacat ca intr o comuna in care avem vecini, prieteni de o viata, neamuri, sa apara polemici, certuri pro sau contra, amenintari legate de o problema sociala care ne priveste pe toti.


● vangelis ( 27-May-2011, 11:16 pm )

Da Ovidiu,ai scos in evidenta esentialul si ai punctat ceva ce mi s-a intamplat cu putin timp in urma.O discutie pe tema mai sus mentionata avuta cu un prieten de o viata,s-a transformat intr-un atac la persoana total nejustificat si lipsit de sens.Desi traim intr-o falsa democratie in care relatiile dintre oameni se bazeaza in cea mai mare parte doar pe interes,eu sper ca o sa ne lumineze Cel de sus si o sa ne trezim cu totii din somnul indiferentei si in ciuda polemicilor si amenintarilor, sa aratam si altora ca avem o identitate care nu se cumpara si un cuvant de spus.Multumesc pentru raspunsul la comment.Sper ca nu a deranjat parerea mea.


● Rusanul ( 28-May-2011, 9:28 am )

Salut Vangelis si Ovidiu, ma bag si eu in seama putin cu un comentariu. Am vazut la Vangelis un comentariu foarte frumos in care a spus la un momentdat „avem o identitate care nu se cumpara si un cuvant de spus”. Ei bine, acel CUVANT DE SPUS trebuie sa se regaseasca in prezenta in numar foarte mare la sedinta de mediu si la sedinta de consiliu local cand se va vota pentru aceasta topitorie. Conducerea primariei si consiliul local trebuie sa ne reprezinte pe noi si nu alte interese. Ei sunt votati de populatia comunei si nu numiti politic. Sper sa inteleaga acest lucru. La cea sedinta vom vedea cat e de unita comuna pentru o cauza sociala care ne priveste pe toti. Multumesc ca am ocazia sa mi spun parerea si sper sa o citeasca cat mai multi sau cei care o citesc sa o transmita si mai departe. Cu respect cineva din Rus care tine la aceasta comuna.


● ovidiu ( 3-June-2011, 8:27 pm )

Multumesc tuturor celor care fac comentarii, indiferent ca sunt pro sau contra unei idei exprimate la un momentdat de mine, asta inseamna ca va intereseaza aceste locuri, evenimentele care se petrec in zona. Orice comentariu este binevenit iar parerea voastra conteaza.


● gladistioara ( 8-October-2011, 1:43 pm )

Bravo veronica!


● tidru ( 8-October-2011, 2:00 pm )

Mai fratilor voi stiti ca nu se mai face topitoria / ??vedeti ca atunci cand ne solidarizam nimenea nu ne poate infrange?Salve pentru toti cei care si-au adus aportul pentru a opri aceasta actiune negandita!Ei dar acum e acum!Ce ne facem cu primaru,cu VICELE si cu scumpi de consilieri?e


● mitrut dinRus ( 3-November-2011, 9:49 pm )

Am citit aici in multe locuri ,cum ca am putea fi mandri de satele noastre, de peisagele din jur de obiceiuri de credintosenia enoriasilor din comuna etc. Foarte bine.Numai ca problema ar trebui pusa invers:nu noi ar trebui sa fim mandri de satele noastre ci satele sa fie mandre de noi. Adica atunci cand ne intalnim cu un strain si-i spunem ca suntem din Dumbravita sa spuna acesta ;a, i-l cunosc acolo pe cutare,este un om foarte de treaba ,este o cinste pentru tine sa fi consatean cu el!


● mitrut dinRus ( 11-November-2011, 9:33 am )

Si totusi, mai fratilor,care-i motivul ca nu vreti sa comunicam aici pe numele din buletin???Am citit multe lucruri interesante scrise sub nume anonime,unele sunt atat de bine scrise ca nici nu-mi vine sa cred ca sunt create de vreun consatean de-al nostru. parca ar fi copiate din vreun cotidian central. Doresc sincer sa-i cunosc pe toti cei care scriu aici si intr-o mandra zi sa ne si intalnim.Ce ziceti?Sunt consternat ca de atunci cand l-am identificat pe"yoancy",acesta nu mai scrie!!! Recomandare pt. ''pesimist" si nu numai ; cititi doua poezi de cosbuc ''Lupta vietii'' si ''Decebal catre popor"


● Palisandru ( 11-November-2011, 4:09 pm )

Bade Mitrut dinRus eu am alta parere: eu zic sa scriem si cu numele real si cu pseudonim. Cand vom scrie lucruri de raspundere sane dam numele adevarat ,sanu ne eschivam. Iar cand scriem amuzamente putem sa scriem sub nume fictiv (sau la comentarii).Iar dupa ovreme,sazicem la vara viitoare sa facem o intalnire si atunci sa ne facem o surpriza reciproca: sa ne dezvaluim,sane dam masca de pe fata asacum fac mosii cu droangele la craciun.Ce ziceti?


● mitrut ( 12-November-2011, 7:24 pm )

Ma bucur si le multumesc celor doi,vasile sisustinatorul sau ca au o cu totul alta parere decat mine si cei peste o mie de semnatari antitopitorie.Totusi le pun o intrebare:Excelentele voastre cum puteti dovedi ca nu polueaza topitoria ce vrea sa se faca? Sanatate si voita buna!


● dovada poluarii ( 21-November-2011, 11:40 am )

Un raspuns pentru"jos comunismul" si pentru informarea celor care sustin ca nu exista poluare va rog sa cititi ce a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Catalin Crisan "Cea mai mare amenda s-a acordat la SC Universal Alloy Corporation Europe SRL. Agentul economic s-a ales cu o gaura in buget de 75.000 de lei pentru ca nu a asigurat conditiile evitarii poluarii accidentate a apelor cu ulei hidraulic.. “Poluarea s-a datorat defectiunii unei prese, uleiul hidraulic scurs a umplut basa colectoare si s-a scurs in retelele tehnologice care comunica cu canalele pluviale, si apoi in canalul deschis care are legatura cu paraul Chechisel, care a fost afectat pe o lungime de cca. 10m. S-au impus masuri pentru curatarea intregului sistem de canale deschise afectate de scurgerea de ulei hidrauluic "
Se poate vedea pe http://www.informatia-zilei.ro/mm/a ctualitatea/firmele-care-au-incalca t-legislatia-de-mediu


● Palisandru ( 22-November-2011, 6:10 pm )

Eu cred ca patriotismul casi dragostea sau credinta nu se flutura pe toate cararile ci se poarta in inima si nu in cruciulita dintre tate."Nu toti cei care zic doamne -doamne se vor mantui,nu toti cei care fac declaratii de dragoste sunt indragostiti si nu toti cei care canta "noi suntem romani" sau"asa-i romanu" sunt patrioti! Si uite asa am mai scris si io niste banalitati.


● pledita dumbreceanca antipoluanta ( 22-November-2011, 10:04 pm )

A inceput linistea dinintea furtunii.Cele doua tabere ce-si vor incrucisa sabiile lunea viitoare la dumbravita ,au inceput sa si-le ascuteasca. uac-istii sabia cu sapte taisuri: primaria,preotii ,profesorii, mediu,noii angajati,ignoranta unor poporani iar ca varf de lance manipularea. Cetatenii de rand,sabia fara nici un tais ,iar in varf maciuca. Va fi o lupta pasnica intre Putere si Dreptate ,Intre bani si sanatate.Vom vedea care pe care. Zi care va face istorie.Trebe filmata.


● d-nei pledita ( 23-November-2011, 7:02 am )

Pai cele 7 taisuri sunt de fapt 8 cu varful de lance iar sabie fara tais inca n-am vazut.


● Palisandru ( 23-November-2011, 11:45 pm )

Bota este sabie fara nici un tais dar are doua capete.


● arbitru elegantei ( 23-November-2011, 11:58 pm )

Eu cred merita felicitari curatori din Dumbravita pentru demnitatea de care au dat dovada refuzand banii lui Iulian pentru renovarea bisericii.Demnitatea pela noi este o floare rara. Parca am fi neam de milogi.


● aviatorul ( 24-November-2011, 7:47 am )

Felicitari curatorilor din Sindresti! Sunt demni de exemplu pentru toti...
Intrebare pentru administratorul siteului: de partea cui sunteti? A mediului sau al profitului american?


● aviatorul ( 24-November-2011, 7:48 am )

Pozitia neoficiala, nu cea de fatada care e neutra...


● ovidiu (admin site) ( 24-November-2011, 9:00 am )

In primul rand este indicat sa ti dai numele real din moment ce intrebi acest lucru pentru ca aviator suntem multi, in special cei care avem tensiunea buna, de aviator (iau in considerare ca ma cunosti din moment ce ma intrebi direct).

Raspuns la intrebare : sunt pentru orice investitie in zona si sunt categoric impotriva poluarii iar daca doresti sa insinuezi ceva te rog sa o spui cu responsabilitate.

Referitor la expresia “Pozitia neoficiala, nu cea de fatada care e neutra...” , faptul ca pozitia acestui site este neutra, nu cred ca trebuie sa dau explicatii (de altfel nici nu s-a cerut) de ce este asa si nu altfel.

O intrebare (curiozitate) : la ce v-ati referit vizavi de curatorii din Sindresti ?

Multumesc, Ovidiu.


● bombardierul ( 24-November-2011, 9:12 am )

Lasati ca videm noi lunea viitoare cand s-or alege oile de capre,la urma pusca zdiciu.Om vide cine-i toporiste si cine-i pleazna. Multi stau in espectativa,nici cu ceia,nici cucialalti.Eventual cu cine a castiga.Acestia sunt oameni de ominie ,chibzuiti,participa da nu se baga, aleg calea de mijloc,crezand ca asa-i placut Celui de sus.Numai ca in Apocalipsa dupa Ioan,la judecata bisericii din Laodiceea zice:"cunosc faptele tale,nu esti nici cald ,nici rece,macar de-ai fi cald sau rece ,esti caldicel,deci te voi scuipa din gura mea".Altfel spus,nu sunt pentru,nu sunt contra ,dar nici nu ma abtin cum fac unii.Asadar esti nimicnicie.


● arbitrul elegantei ( 24-November-2011, 9:24 am )

Asa-i Ovidiule,mai ales atunci cand ne referim direct la o persoana,fie ca o laudam, fie ca o atacam se cuvine sa ne prezentam de asa maniera incat sa putem fi identificati.Asta desigur numai daca avem demnitate!!!


● Mitrut dinRus ( 24-November-2011, 11:07 am )

Aceasta pagina de internet este de atitudine si de opinie dar si de informatie si comunicare.N-am observat pana-n prezent ca ovidiu sa fie duplicitar.Sigur ca aici trebuie sa aiba acces toti.Problema este ca sa nu fie nimenea favorizat,sau cenzurat.Pana in prezent eu n-am observat acest lucru.Tot ce am scris s-a inregistrat.As fi dorit ca la interviu cu mister Iulian,Ovidiu sa fi fost un pic mai ferm. Pe cei care-l ataca pe ovidiu si nu se prezinta eu mai ca i-as exclude. Va fac o propunere la toti,anume sa ne dam o intalnire atunci cand vom ajunge la comentariul cu nr.1000.As vrea sa-i cunosc pe Pledita,pe Veronica,Palisandru si mai ales pe Petronius cel care si-a asumat cea mai grea sarcina: arbitru elegantei.


● mitrut ( 24-November-2011, 11:39 am )

Am fost intr-o consultare la A.P.M.impreuna cu Gavrila din Cetatele ,unde am discutat cu dl. V. Iancu si cu niste doamne ce ziceau ca-s inginere. Ni s-aspus s-a elaborar un nou studiu de mediu pe care l-amgasit si l-am studiat.In acesta problema emisiilor de gaze poluante este mult indulcita,cele doua cuptoare sunt de o capacitate mai mica ,masurile de precautie mai ferme,etc. Cred ca daca se mai amana montarea si pornirea topitoriei,din viitorul studiu va reesi ca aceasta va consuma CO2 si va elimina in atmosfera oxigen. Iancu mi-a cerut argumente tehnice ca sa dovedesc emisiile de gaze poluante.Uitati-vala"cuptoare electrice cu inductie pt.topire Al."Acolo se stipuleaza ca acestea emit 0,5 kg./tona praf metalic .Acesta-i argumentul.


● ovidiu ( 24-November-2011, 1:10 pm )

Comentariile de pe acest site nu vor fi cenzurate, exceptie fac acele comentarii care nu respecta regulile generale pe care le-am impus si pe care le puteti citi la sectiunea “CONTACT”. Desigur ca sunt si nemultumiri, nici nu ma asteptam altfel, pentru ca nu poti multumi pe toti in egala masura (vorba lui Geoana) si de multe ori criticile ma ajuta sa mi descoper anumite carente (reamintesc ca acest site il administrez singur si nu am o echipa de colaboratori asa cum vedeti la site urile déjŕ consacrate). Nu voi exclude pe nimeni indiferent ce zic cei carora nu le convine anumite lucruri postate aici, pentru ca ar insemna sa creez un precedent si nu am facut acest site sa fiu laudat sau ca lumea sa ma stie ci sa fiu criticat obiectiv si cu argumente, doresc sa vina lumea cu idei, cu sugestii. Idei de interviuri am avut multe dar din pacate, de multe ori, timpul nu mi permite totdeauna sa ma ocup de aceasta problema


● ovidiu ( 24-November-2011, 1:14 pm )

iar faptul ca nu vedeti instant comentariile postate de dvs (la pagina "COMENTARII") nu inseamna ca nu vor aparea ci doar ca trebuie verificate si in functie de , acelasi, TIMP, vor fi postate la acea sectiune.


● Pledita ( 24-November-2011, 1:52 pm )

Cu cat se prelungeste seceta.
,cu atat se ingroase fumul seara pe vale chechiselului (apropo:ce-i Chechiselul rau sau pa-rau).Seara nu se mai poate respira de fumul ce se degaja de la arderea frunzelor.Inca un act de prostie colectiva.In nici o tara civilizata ,nu s-ar putea intampla asa ceva. O,da doamne precipitatii si minte oamenilor!!!


● Palisandru ( 24-November-2011, 4:01 pm )

Stiti cum se numeste forma de guvernaant a comunei Dumbravita? -Corporatocratie.Dar de luni ce vine o sa fie iar -democratie-.


● Palisandru ( 26-November-2011, 7:47 pm )

Am fost informat ca si coratori din sindresti (ortodocsi) au refuzat banii dela fabrica de clopote si zurgalaua.Cinste lor!!!


● mitrut ( 26-November-2011, 9:32 pm )

Sa sti soro Pledita(ce nume!) ca versurile acelea cu "la noi sunt codrii verzi de brad" sunt de Goga.Ma bucur ca va plac acesti poeti.Sa stiti ca atunci cand eram eu adolescent adica cotangan,feciorii din satul meu , cu patru clase,cantau pe versuri de Cosbuc(La oglinda,Numaiuna,Pocnind din bici pe langa boi),de Goga(Sus la crasma...,Dece m-ati dus de langa voi,),de Toparceanu(sus pe creasta unui deal) de Eminescu desigur,dar astea nu le mai insir,de veronica micle,de vsile militaru,etc.Va intreb pe voi feciori cu liceu si facultate daca mai cantati asa ceva.A,de elena forogo(pe sub fereastra-mi curge un rau) Sau daca voi mai cantati candva?


● un locuitor rebel ( 27-November-2011, 10:46 am )

Stimate pasnic locuitor,e bine ca "te implici" in problema americanii.Poate c-ar fi si mai bine daca ai fi o taruca mai documentat,mai lipsit de tendetiozitate si desigur mai realist.Daca t-ai da si numele mi l-as da si eu ,si am putea discuta ca doi barbati adevarati,demni cetateni ai comunei.Dar mai ai o sansa ;hai luni la adunare si spune-ti acolo parerea.Pa! pe luni.


● palisandru ( 27-November-2011, 1:53 pm )

Nu te supara "pasnicule cetatean" dar ,decate ori so spun ,. majoritatea "binefacerilor"domnului Iulian,sunt un fel de a se afla in treaba.Par exemplu cu ce s-au ales dumbreceni di n intalnirea cu cei dela APIA?De buna sama ca cei dela APIA s-au ales cu ceva iar Iulian s-a ales cu aceea ca te-a facut pe dumneata sa-l crezi un binefacator. Mai chibzueste!


● alt om de al locului ( 27-November-2011, 2:18 pm )

domnule palisandru : nu stiu cum a fost cu apia, dar faptul ca a curatat vaile comunei de mizeriile lasate de noi toti, vrea sa faca scoala profesionala in comuna, aduce buget primariei, a distribuit ochelari pt batrani si nu numai, vrea sa faca biserica in Rus, etc, astea sunt numai sa se afle in treaba ? mai chibzuiti oameni buni si nu va lasati intimidati de cateva persoane care cred ca stiu totul in comuna asta.


● satinescu ( 27-November-2011, 3:07 pm )

ochelari la batrani? hahah, le-a facut el si controlul si a decis care ce dioptrii are. biserica in Rus? hahaha iar, avem deja doua. Ochelari de soare la pesi - uleiul hidraulic fiind de culoare fumurie i-a protejat pe pesti impotriva razelor UV.


● containerele ( 27-November-2011, 5:40 pm )

stie cineva ce sa intamplat cu containerele din satele din comuna care erau de la UACE? Le=au luat pana vad ca se aproba topitoria sau sunt luate pentru a se goli? nu le mai vede lumea in cateva sate si de aceea mi s-a parut dubios


● Pledita-femeie a timpului ( 27-November-2011, 8:09 pm )

Ai dreptate om localnic,uacisti ne invata limba engleza.Ce nu reusesc sa invete pruncii la scoala in cele douasprezece clase ,ne vor invata acestia in doua zile.Au curatat rau? cine? Cine umple santurile cu plastice? Nu cumva pruncii de scoala bine instruiti de cei trei P(profesori preoti parinti)Ma simt consternata ca trebuie sa vina iulian sa ne mature pe sub paturi in loc sa aiva grija de prese sa nu sloboada oloiu in rau.Cat despre beserica din Rus ,va mai curge multaapa si plastice pe chechisel pana cand popa Tarta va cadelnita prin noua beserica ortodoxa facuta de UAC. Mai degraba se va face o biserica catolica la noi in Dumbrita.Sau poate se va face una ortodoxa ca si asta ce o avem e tot catolica ca cea din Rus.Cu timpul poate vor face si o sinagoga.


● Veronica ( 28-November-2011, 7:49 am )

Dragi localnici, va rog sa veniti la sedinta publica, sa dam dovada de unitate, sa nu ne vindem si noi o bucata din tara strainilor, dupa cum zicea un om pasnic ca ne fac noua conducatorii. Sa nu fim si noi partasi la asa ceva, prin vinderea mediului, a locului ce ni l-a dat Dumnezeu: pamant bun pentru agricultura, pamant manos. Sa vedem ca toate actiunile "bunului" domn Iulian sunt in folosul fabricii. Intelegeti ca pentru oamenii de afaceri nu omul de rand e important, ci castigul sau. Nu valea Chechiselului, ci profitul, bugetul pe care el trebuie sa il obtina. Si inca ceva: Ford Kuga ce a cumparat-o pe firma (UACE), iar acum e masina lui personala!


● pentru primar ( 29-November-2011, 10:11 am )

Mare dezamagire dl.primar,ar fii trebuit sa spui salariatilor de la UAC sa nu huiduiasca cetatenii comunei chiar daca sunt impotriva topitoriei ca poate unii chiar v-au votat de ati ajuns primar dar v-ati comportat ca un director al UAC ,apoi d-na. Mariana Pop inspectoarea sefa care nu a putut fii prezenta a trimis in Dumbravita directorii de la liceele si scolile din oras sa sustina agentul economic....,acasa sa te invadeze strainii incat trimit un fragment din poezia Doina de Eminsecu
De la Nistru pân- la Tisa
Tot Românul plânsu-mi-s-a
Ca nu mai poate strabate
De-atâta strainatate.
Din Hotin si pâna la Mare
Vin Muscalii de-a calare,
De la Mare la Hotin
Mereu calea ne-o atin;
Din Boian la Vatra Dornii
Au umplut omida cornii
Si strainul te tot paste,
De nu te mai poti cunoaste.
Sus la munte, jos la vale
Si-au facut dusmanii cale;
Din Satmar pâna -n Sacele
Numai vaduri ca acčle.
Vai de biet Român saracul,
Indarat tot da ca racul,
Nici îi merge, nici se indeamna,
Nici îi este toamna toamna,
Nici e vara vara lui
Si-i strain în tara lui.


● Mitrut dinRus ( 29-November-2011, 12:52 pm )

Regret dragul meu Felician c-ai avut o ocazie ,poate in cariera ta de primar,pe care eu sincerti-o dorescsi sper sa fie cat mai lunga si fructuoasa,asadar ai avut o ocazie sa-ti indeplinesti o datorie ce-i scrisa in fisa inimii tale ;anume,sa-i opresti pe cei dela UAC sa ne huiduiasca.Ai ratat.Apoi cum le indeplinesti pe cele scrise in fisa postului de primar,am mai discutat si-om mai vorbi!Cu toata consideratia dar imi pare rau!


● mitrut ( 30-November-2011, 6:26 pm )

Pentru "unudinrus"care ma ataca:dragul meu ,iti plac filmele cu vacari americani?Daca da si daca ai o farama de barbatie in tine ,atunci hai sa ne dam o intalnire intr-o dimineata pe rasaritul soarelui intre Rus si Dumbravita(eu am ales locul ,tu alege ziua).Bine? Daca nu ai acest curaj,eu nu-ti spun ce esti.GANDESTE-TE TU IN FIECARE SEARA DUPA CE TE CUIBARESTI.


● vreo ,,15" din sindresti ( 30-November-2011, 9:39 pm )

VACARII din Sindresti...,macar au demnitate ,nu vand vacile, si cauta ciurdari calificati...


● mitrut din rus ( 2-December-2011, 11:27 am )

Dragul meu consilier!Iarta-ma dar nici pe tine ,nici pe ceilalti consilieri nu va pot pricepe.Dece eu si chici vorbim tot timpul deschis ia voi nu aveti curajul sa iesiti la vedere?Cine nu-i sincer noi sau voi?dece nati iesit la rampa in camin ?Eu v-aminvitat.La fel si sandu .In privinta ta feli,Ai afirmat in public ca eu am fost consilier timp de doua mandate si n-am facut nimic.Mai susti si acum acest lucru?Daca ai demnitate macar cat negru sub unghie ,te rog sa-mi dai un rapuns.Si fiindca mai jignit public se cuvine sa-mi raspunzi tot public
● mitrut din rus ( 2-December-2011, 6:25 pm )

frate consilier,te implor 'vino sa stam de vorba.eu sunt deschis sa discut cu oricine doreste aceasta problema.vino la mine acasa cu doi tovarasi,cu cine vrei,eu va primesc cu draga inima,incercati sa va calcati pe orgolii,si faceti pasul,pana nu e prea tarziu.


● ciobanitza ( 2-December-2011, 11:44 pm )

"Căci toți ucidem ce ni-i drag
Și-ntindem morții prada,
Unii ucid cu desmierdări,
Mulți cu priviri de-otravă,
Cei lași ucid cu sărutări
Iar cei viteji cu spada."

Oscar Wilde


● din comuna ( 3-December-2011, 9:20 am )

Mai fratilor, cea mai mare vina nu o au americanii ci primarul, viceprimarul si consilierii locali. Ei aveau datoria sa ne informeze in 2008 cand ei au venit in comuna sa faca fabrica. Uite acum ne dam noi seama pe cine am ales, cine ne reprezinta. Din pacate e cam tarziu, degeaba ii penalizam la alegerile din anul viitor ca e prea tarziu. La sedinta nici nu au existat ca si cum era normal sa nu spuna nimic. Parca vad ca anul viitor la alegerile locale vor aduce masini de piatra si vor "reabilita"drumurile, apoi se vor mandri cate au facut ei si uite asa le vom da din nou votul.


● Ciobanu ( 3-December-2011, 11:11 am )

Zi ciobanita'zi Trage o Kiplingareasa pe fluier,ca acu se incinge hora noastra mandru joc.


● Ardelenita ( 3-December-2011, 3:47 pm )

Ia batista depe tambal si ardei una din sfarsitul doinei cea tras-o bacita luceafarului!


● pledita dumbreceanca poeta ( 3-December-2011, 8:52 pm )

Una pe caval de cosbuc pentru ciobanita
Romaneste asa a fost
sa te induri dupa putere
sa fi bun cu cel ceti cere
mila si adapost

doine din caval sa canti
cum te invata in codru vantu
cand e hora in sat pamantu
vesel sa-l framanti

romaneste asa a fost
nemilos sa dai din coate
cand dusmanul vorba-ti scoate
ca esti slab si prost

cand dusmani vin sumeti
sa ne calce sfanta tara
sa-i izbesti,sa-i dai afara
minte sa-i iveti

romaneste asa a fost
stim si noi cand se cuvine
sa impartim si rau si bine
cum e mai cu rost


● arbitrul neutru ( 3-December-2011, 10:02 pm )

Arbitru fiind de meserie, m-am rusinat cand am vazut filmarea video de la intalnirea cetateni-mediu contra si pro pt topitorie. Barza mea nu si-a gasit loc in alta parte, doar pe aceste meleaguri. Pacat ca am crescut printre voi.


● Amenintare sau tradare? ( 3-December-2011, 10:26 pm )

Iuliane, degeaba manupulezi si fraieresti pe cei mai putin scolati care iti sunt muncitori, inteleptii comunei vor lupta continuu impotriva topitoriei. Proiectul de mediu contine multe incoerente- ati crezut ca ii puteti fraierii pe ciobanii satelor?

Sper sa ne intalnim intr-o zi, dupa cei 100 de ani pe care-i planifici in Dumbravita, si sa ne marturisesti chinul prin care ai trecut. Cu luptatorii astia cu minte si cu gura mare nu-i de gluma. Nici cu ei, nici cu pruncii lor si nici cu nepotii lor. Bravo lor luptatorilor!


● rasculatul ( 3-December-2011, 10:54 pm )

Daca tot zici de lupta, eu am vrut sa fac de mult un protesc public, cu pancarte si lozinci. Impotriva topitoriei si a primariei. CINE VINE?


● ciobanita ( 4-December-2011, 1:18 am )

la coliba casei mele
se aduna randunele
culegand dorul cu ele


● oita ( 4-December-2011, 9:28 am )

una pe zongora de cosbuc
ciocoi pribeag adus de vant
de ai cu iadu legamant
nu da in cani si nu da in oi
fi bun dute in nevoi
vrem imasu inapoi


● shakespearita ( 4-December-2011, 12:56 pm )

'Diavolul foloseste si Scriptura cand vrea sa-si atinga scopul. Iadul este gol si toti diavolii sunt aici'


● miorita ( 4-December-2011, 2:19 pm )

bate oaie clopotu
sa sune fisculasu
bate oaie talanga
sa sune dumbravita


● ceteras depe fisculas ( 4-December-2011, 2:24 pm )

zi mai zi mai Achimas
cel mai mare ceteras
depe al nostru fisculas
ca la vara t-om da cas
de la oi de pe imas


● ANUNT IMPORTANT ( 4-December-2011, 4:01 pm )

luni se inaugureaza noul centru civic al satului dumbravita.Panglica va fi taiata de feli primaru dimpreuna cu vesnicul consilier Juganaru.Primul reprezentand PLANUL iar al doilea realizarea.Edificiul s-a construit din banii lui iulian duce de UACCC. Manopera a fost executata de firma PARAFINET.Muzica va fi interpretata de orchestra de muzica huiduitara ''Ragitul Fisculasului".Cu parere de rau va anuntam ca sufletele puse in vanzare s-au epuizat,deoareceau fost cumparate de duce.


● localnic ( 5-December-2011, 7:38 pm )

Asa e, toate sufletele primariei au fost vandute pe bani. Deci, pentru acestia oamenii inseamna numai bani...


● hoare de la primarie ( 5-December-2011, 11:10 pm )

Apoi comunismul no murit numa un pic so hodinit
Bravo tovarasi ce vot in unanimitate, Ceausescu ar fii mandru de voi BRAVOS NATIUNE


● ciobanita ( 6-December-2011, 11:20 pm )

Frunza verde si-o sipica
Cu cine votezi Mitica?
Te-ai facut serios de frica?
Rosu ca o patlagica

Sunt cioban si cant la oi
Oile sunteti chiar voi
Huiduiti din plin flacai
Ca v-am pus noi zurgalai
hai hai hai

Va simtiti mai avansati?
Abia stiti sa cuvantati
Ochelari UAC purtati
Pe cine reprezentati?


● Vera ( 7-December-2011, 4:23 pm )

Ciobanita,
poezia ta, desi e crud, reda adevarul. Si nu numai Mitica s-a facut serios de frica, ci toti consilierii si-au schimbat parerea ca altii trenul la Ploiesti. Initial nici consilierii nu prea au vrut topitoria, apoi ba ca da, ba ca nu... Si in final DA! La inceput a fost opinia lor, apoi, incet incet, si-au pus ochelarii UAC si deja nu ne mai vad pe noi, localnicii comunei.
De s-ar intoarce Tepes i-ar lua de boieri tradatori pe toti 13 consilierii. Si 13 tepe ar pune la primarie. Pardon, 15 tepe, sa nu ii uitam pe "conducatorii" primariei. Apoi ar continua cu invadatorii...


● muza ( 13-December-2011, 9:58 pm )

"Cand tunurile bat muzele tac" Sa asternut linistea peste fisculas,se asteapta primii fulgi,e pace in cer si pe pamant;
a sosit si aici craciunu
sa ne mangaie surghiunu
cade alba nea
a sosit si aici craciunu
si afara ninge
peste viata mea
care incet se stinge
OARE?


● corinda poluata ( 15-December-2011, 7:39 pm )

trei prascai se intalnira
si asa se sfatuira
haideti fratilor sa mergem
minciunele sa culegem
si sa facem un colac
sa il ducem la uac(ccc)
umbra norului
pulberea cuptorului
peste raza satului


● barfa locala ( 19-December-2011, 9:08 am )

iata dragi cetateni ai comunei ca bunul si destoinicul administrator ciceu felicitatu nu bine a taiat panglica de inaugurare a extinderi scoalei din dumbrita in care pruncii nostri invata de se spetesc in conditii ultra moderne cu profesori atat de bine pregatiti incat ar putea tine cursuri la universitatea dela oxford sau sorbona (vezi gazeta de dumbravita redactata de ciuha in canepa ioana lucacelu a lui mircea gusetu din crisana),asadar zdravanul ,inaltul,latulinspate,am putea zice chiar namila de om ce este scumpul nostru primaroi care iubeste atat de mult scoala din dumbrita incat isi trimite odrasla la scoala in baie s-a implicat pana-n gat si a obtinut un vagon de bani cu care v-a construi o nua scoala in cartierul fabricii de avioane Ruscuta. Sa fie intr-o clipa buna ca vorba ceie ,nu aduce ceasu ce aduce clipa si nici clipa ce aduce la anu si la multi ani cand va fi gata la forditao constructia.


● badocusu ( 19-December-2011, 4:05 pm )

fartate iulian fi bun si cu treaba buna si nu-ti baga nasu unde nu-ti herbe oala bagati-l mai bine in oala ta cu alomin si puneti curu pa oala sa nu iasa aborii pasta pamanturile noaste si vezi-ti de badoacele tale si nu ne infoca in optinci ca ta pare strant imasu si scurt drumu tarii.Auzitumai!!!


● droanga ( 20-December-2011, 9:25 am )

frate badocus, banuiesc ca esti din comuna ca si mine, nu cred ca este cazul sa vorbesti asa de dl primar si de dl iulian, dar ma rog, daca te cheama badocus inseamna ca iti meriti numele. in rest ar fi indicat sa detailezi ce ai vrut sa spui pentru ca nu prea intelege lumea ce vrei sa spui, desi vorbesti neaos moroseneste.


● miorita ( 20-December-2011, 1:53 pm )

Ce nu intelegi? Ca un director de fabrica trebuie sa se ocupe de fabrica nu de concerte de colinzi, reviste si ochelari pentru bunici. Ne simtim sufocati si indignati de multiprezentza acestui om la toate hopotele care nu au nici o legatura cu el. Ar trebui sa-si vada de lungul nasului, si sa nu se mai amestece in viatza noastra. Ne mai si deranjaza cu telefoane private. Isi pune oamenii de la fabrica sa ne huiduiasca. Si acuma draga droanga ai vrea sa vorbim frumos despre acest om? Niste oameni care nu ne respecta nu vor fi nici ei respectati. Crezi ca a fost cazul sa fim huiduitzi?


● badocusul ( 20-December-2011, 9:05 pm )

soro droanga sti dece nu ma intelegi? pantuce io nu-s badocus consructor de droange .io-s badocus constructor de avioane .IOma dau pa trinta cu elicele de avion cum se da oricand oricine cu morile de vant .Ase ca noi doi nu santem compatibili cum nui functia logaritmica cu limba dila droanga. Noa ia ase ni dragu badi.


● PALISANDRU ( 20-December-2011, 10:56 pm )

io cred ca toti astia ce nu sunt de acord cu toptitoria de alomin sunt impotriva locurilor de munca deci nu vreu sa munceasca sunt niste trantori pur si simplu.Asti nu inteleg ca munca la creat pe om chiar daca munca-l si distruge.Apoi nici de lene inca n-o murit nimeni asa cum ar fi zis marx, enghelsoiu lenin si troski.


● Pledita dumbreceanca ( 21-December-2011, 8:44 am )

domnule multilateral dezvoltat cum poti spune ca nu ni s-au crapat casele cand au inceput lucrarile pe imas.Puneti frate muierea-ti mironosita in cocie si dute cu ea la beserica sa nu cumva sa se intineze pe papuci.


● droanga ( 21-December-2011, 11:18 am )

Pai ati fost huiduiti cand spuneati cate o prostie, pe care oricum nu o puteati dovedi.


● miorita ( 21-December-2011, 3:49 pm )

Stii tu cam cat e 9 grame de pulberi care se vor emana pe ora? 108 g in 12 ore? Daca nu cumpara o balantza si catareste. Nu uita ca limita maxima de expunere admisa la pulberi de aluminiu e de 0.01 g/m-cub. Impactul de toxicitate asupra mediului e trecut la sfarsitul memoriului (in engleza) ca fiind necunoscut. Desi se stie toxicitatea la pesti e de 0.1mg/l in 96 de ore. Foarte toxic pentru viatza acvuatica (dar sa zicem ca nu va ajunge aluminiu in apa ca se elimina in aer). Insa oricum a se evita eliminarea de aluminiu in mediu inconjurator zice directiva Europeana 67/548/EEC. Ce dovezi mai vrei?


● un localnic ignorant,posibil angajat UAC ( 21-December-2011, 4:31 pm )

Io am patru clase, nu pricep ce e ala Memoriu tehnic, dar la ce-i bun ala ca tat cum zac domnii aceia mari ase a hi. Io tat o data io muri, la ce bun daca oi lasa un imas curat nepotilor? Apoi, va tat sfaditi atat, in loc sa va bucurati de un salariu, mic, dar batar ii si aceala, pa care ni-l da UAC. Iar pa domnii ingineri astia mai tineri ii invata si a socoti, iar pantru tinerii de pa fisculas o zas ca or face o inalta universitate unde i-or invata mai intai sa scrie, apoi sa socoteasca si apoi i-or tat angaja de-or vede ca-s bugat de putintei la minte incat sa accepte conditiile bunului domn Iulian. Sa stiti ca el nu e rau intentionat, el nu vrea decat sa castige bani si sa hie domn mare. Iara primarul "lat-in-spate" vre sa nu se tat speteasca singur, l-a pune in loc pa dl Iulian in urmatorul mandat. De fapt, deja l-o pus numa nu o spus la nime.
Apoi, aletecele io nu stiu, ca io-s mai prost. Mai ziceti voi, care stiti, dar ziceti si de bine. Laudati-i pa fuduli, pa domnii aistea mari si taceti, dati dovada ca sunteti prosti. Sunteti ideali cand acceptati si bine si rau, totul cum spun ei.


● socacita speccialista in coc pe lespide ( 22-December-2011, 10:07 pm )

mai oamini ce tat acatati in consilieri ca doara i vreu sa ne ducape calea ce buna,ca lasta se precep.cum i si mniculaiu nost din unguras el ofacu facultatea de prostolojie si sio dat izaminu cu teza "Evolutia grebli dila septe la trisprazece dint intre secolele cincisprace -opsrace pe actualul teritoriu al loposului baii mari.ca diptace o vorovit ase coerent si cu atata elocinta la cantalare in dumbrita cand so cedat imasu.dapi jugaganaru cat o fo de convingator tucalar dibolu din bontaieni.sa nu mai vorovim de dommitica dila gaz basamaca ga gandesti ca lo facut manu cu mezdreaua.api florea cela ceo fo presedintile parlamentului din dumbrita ce sa mai furgate de gandei cai ploua fanu.api muta ceie frumuasa inca o zis o voarba cat o claie de fan.belea so consultat cu oamini de stiinta specilisti in mediocritati afumate . daaa.noa iade aieste ni.le doresc la toti sarbatori peticite cu noi este iulian.


● maxim minimulium din tetis ( 23-December-2011, 3:36 pm )

Ase-mi vine sa rad de pruncii de la noi din sat cand i vad cu gubile acele si cu cusme ca numa mitrutu cela din rus umbla cu dea cele.e si cura lata cand i vad tat ma urnesc.acela din rus vre sa ne duca inapoi la ciobanie cum i si tata primarului din dumbrita si a celuia din baie care basama si acealai amuce soloboactar de flaiflucter pela cantalarea din baie da basama inca nui mnica numa vre sa hie co mai fost o saptamana mai hat,ca si popa ciontea o fost on an primar in baie cela ceo fo sogor cu pop valer celace o fost ministru so semnat in 40 la viena cu manoila dictatu dila belaviderea .popa cela o semnat in 48 trecirea la ortodos capi in 44 o muri si lo ingropat dupa beserica.cum i stragatura ceie ca prindima bade de floci cam trecut la ortodosi prrindima lele de mana ca nam trecut de voie buna


● blojanu ( 23-December-2011, 8:34 pm )

eu mis "Misul feciorilor din Rus Napoca"si tin sa va spun ca sa sa nu va luati dupa mitrutu gavrila irini lui grigorea pantii ca omu acela deabia co intrat in feudalism. el umbla cu guba cu cure lata (pote ca are si pusca).mitrut dohaneste cu tipa si o aprinde cu cremine,amnar si iasca ,cand i fata vaca duce ditelu in casa si mulje vaca cu manualu.Imanios pa noi ca am ocupat imasu ca are o fata care-i ciobanita la oile rejini anglii si ar vini cu ele pe imas.ceie lalta fata-i ciurdarita pamuunde prin beljia si si e vre sa vie.ascultatima pa mine caios fecioru lui tati carei pretin cu misica gazaru sinanasisolo pennzionat pa el si pa mami pentru mita si pa altii si lom vota.Mami umbla pe calea laptelui si pe drumu branz cu specula io am fost in america si stiu ce vorovesc cam stat cupresedintele la masa ovala so zis ca nici voarba ca plutiu nui pe tabelul cuptiorului cai pe a lui amucare mendilev unde mai sunt si alte proaste elemente si ca nu poluiaza nicii cat limuzana lui si tractoru lui tati.ase sa stiti cum va spui io si iulian si iulcicuta si blea si peiter ca suntem oamini invatat. mnetali gazda.


● mai sunt oameni cinstiti in Dumbravita? ( 23-December-2011, 11:16 pm )

Cand or avea atata intelepciune consilierii si cei care scriu aberatii pe acest site, sa puna etichete unora sau altora. Mai exact: se stie ca Bele are 4 clase, pe cand Mitrut din Rus - cu guba sau fara - are mai multe si poti sa discuti pe multe teme cu e:, de la religie la matematica, de la chimie la literatura. Insa cu domnul consilier, puteti discuta cum si-a facut pile, cunostinte si relatii pentru ca acestia sa faca ceva in locul lui...


● mitrut dinRus ( 25-December-2011, 1:43 pm )

Slobodu-i a corinda ?

Veniti pastori in Viflaim
Lui Cristos sa-i versuim
Care-a venit pe pamant
S-a intrupat din Spirit Sfant
Da-i sa mergem pan-acoale
Lasam turmele-n ocoale
Ingeri lauda cantand
Noi sa mergem fluierand
Ducem daruri miei si miele
Din turme mai frumusele
Cati pastori ei l-au cotat
Pe Isus l-au si aflat
Culcat in iezle si fan
Lang-a Maicii Sfinte san
Lua maica fiu-n brata
Care-i da lumii viata
Si-l arata la pastori
Ei isi cantau versuri,hori


● mitrut ( 25-December-2011, 1:54 pm )


Dumnetale gazda
Sa hi gazda veselos
C-ai ajuns Craciun frumos
Si gazdoaia veseloasa
C-o gatat mandru prin casa
Pe la usi cu pupti de ruji
La feresti cu flori domnesti
si pe masa cinci oieji
De-ar hi zece tate-ar trece
Noi santem vreo doisprezece

Sa traiasca gazda mult
Pan-a hi pa cap carunt
Sa traiasca si gazdoaia
Pan-a hi pe cap ca oaia


● Pledita poetesa ( 25-December-2011, 4:39 pm )

aho,aho copii si frat
stat on ptic si nu manat
si voarba mnio ascultat
ca nam mancat asara pane
sa nu vile stiu spune
ca am baut lapte hiert
tate vi lioi spune drept
ca o vinit mai an
badica iulian
cu o turma de boi
pe imas la noi
ia mai urati mai cicei
pana ce a curge ulei
pe valcele si pa vai
si mai ziceti si din fluer
ca sunteti feciori de oier
si va da tatato zer
sa hiti tari ca bolovanu
si isteti precum Osanu
de urat as mai ura
sa rasune dumbrita
da nu pot ca ma umfla rasu
cum va umfla pa voi plansu


● Pledita ( 25-December-2011, 4:56 pm )

Va spun sincer cu o mana pe cujeica si cu una pe fus ca toata mascarada care s-a intamplat cu aeroplanele aste pentru mine s-a transformat in muza si as putea sa scriu tomuri intregi de pamflete inspirate de prostia,minciuna si ridicolul in care am ajuns. Cu ocazia sarbatorilor va doresc tuturor sa ne dea Domnul minte,rabdare,stapanire de sine ,cumpatare cu cuvant INTELEPCIUNE Pe maine!
A voastra Dumbreceanca


● tita ciurdarita ( 26-December-2011, 10:00 am )

sa vorove pan sat ca doara mister iulian sa mai organizeze la primavara o zi a vranitelor deschise.ase ca va deschide el personal vranita di gura uliti ce vine dn rus pe care va intra ciurda,seva vizita o parte a fabricii se vor lua in fotograie si se vor duce pascand spre case.pe vranita dela dumbrita vor intra bo(s)i care vor vizita ceielalta parte a fabricii,adica hala de mese,unde vor fi ominiti cu tat felu de bunatati.ceia care sor obosi vor putea sa se odihneasca la hotelul parascaietului sub mangaierea ciurdaritelor somere dela imasurile dumbriti,rusului,sindresti bontaieni,cetatele si cherpinis. Sus cu transparenta ,Jos cu marhaile.


● anunt important ( 26-December-2011, 6:11 pm )

parintii care doresc sa cumpere petarde la copii ca sa puste si sa se tembelizeze sa mearga la florinu lui alexa sau la timar istenita a lui diordea lui tirila din rus cat mai degraba intrucat este anuntata politia di baie si trebuie sa soseasca din clipa in clipa si vor fi prinsi in flangard delict si li se vor aplica legile in vigoare care preva amenda pentru cei ce pusca si inchisoare pt.cei ce fac specula cu aceste produse.


● Palisandru agraitorul ( 27-December-2011, 7:49 pm )

Colindul puscadailor din Rus si de airlea
foaie verde de folclor
sa invarim hora usor
prascai din sat in grup
chiuind:hei rup!hei rup!
hora noastra mandru joc
tot pe loc,pe loc,pe loc
pocpocpoc si iara poc
din petarde ca din tun
sa rasune in Verdun
sa pucam ca-n waterloo
ca suntem prascai mistoo
indesata din calcai
sa iesim pe locu intai
foaie verde strigaturi
hai sa tragem puscaturi
foaie verde de feciori
hai sa tragem pocnitori
cumparam tati petarde
ca la portofel te-oi arde
cumparam tati petarzi
nu tine banii in lazi

de urat as mai ura
da mo apucat sara
indesata din calcai
sa iesim pe locu intai


● messi ( 27-December-2011, 9:04 pm )

cat sunt petardele? nu de alta dar sa stiu cat sa le cer ca sa nu i spun....glumeam.
e cam grav ca parintii ii lasa asa pe copii de capu lor si nu i verifica putin


● urmariti ceva important ( 28-December-2011, 5:11 pm )

Vedeti acest eseu despre proiectul de minerit cu cianuri si mina deschisa la Rosia Montana si analizati singuri!

http://www.youtube.com/ watch?v=anmmpAhD3Ig


● gata de explodat ( 28-December-2011, 10:49 pm )

Buna sara de craciun, sloboziti cu puscatul?
No, asa-i traditia pa la noi, mni-o zis o baba fara dinti mai ieri. La niepoti mnei le-o adus mos nicolae peterzi. Ca anu ista o fo buni si n-o invatat, de beut s-o imbatat pan-o intrat in coma alcoholica.
Ah, vai, unde m-am nascut!


● culmea valorilor ( 29-December-2011, 8:36 pm )

Iata peste cine dam la premierea 'Valorile Maramuresului 2011':
Ecologie- Iulian Gheorghe – premiul pentru actiunea “Dumbravita curata”

Sa rad sau sa plang? Chechiselul 'curatat' cu ulei hidraulic... Huuuu!
Incotro natiune, incotro valori? Mai degraba spre occident!


● czxdfs ( 30-December-2011, 4:13 pm )

Da, halal ecologist. SC UACE Dumbravita are diploma ca investitor. Oare cat au dat sa primeasca diplomele? Cat a dat si ministrul economiei pt a fi ministrul anului? Toate lucrurile sunt pe dos. Vorba lui Prigoana: "Sanatatre sa aveti, restul le obtineti cu bani".Si autorizatii, si increderea, si diplomele, si voturile...totul.


● mitrut dinRus ( 1-January-2012, 12:48 pm )

Doresc putinilor "scriitori"ai acestei pagini cat si cetitorilor cati or fi fiind multa sanatate ,minte si voie buna in anul care vine.Cat despre noroc am sa va scriu un citat:"Norocul nu vine taras,ci zboara pe aripi iuti si-ti iese,cand ii vine randu,fara de veste in cale.Degeaba-l cauti cand nu-l gasesti,degeaba fugi cand el alearga dupa tine.Norocul tau e numai al tau si chiar de nu-l cunosti tu pe el,te cunoaste el pe tine sinu te paraseste"(I.Slavici :Mara)La anu si la multi ani!


● mitrut ( 1-January-2012, 12:53 pm )

Cred ca ar fi mai bine daca aici nus-ar anunta accidentele rutiere.


● admin site ( 1-January-2012, 1:16 pm )

LA MULTI ANI TUTUROR

Sincer si eu as dori sa nu postez accidente rutiere, dar tinand cont ca se petrece pe raza comunei trebuie sa informez in masura in care se poate. Este pacat ca se petrec astfel de evenimente in aceasta comuna zic eu destul de linistita din punct de vedere al evenimentelor.
Sper ca 2012 sa fie un an fara astfel de evenimente .


● mitrut ( 2-January-2012, 5:51 pm )

nu atat anuntul este problema cat pozele acelea macabre.


● Zerlina ( 2-January-2012, 10:36 pm )

Asultam muzica clasica Dumbravita albastra si Chechiselul maro pe care dansau lebedele albe inconjurate de dealuri salbatice. Calitativ si nu cantitativ asa ca nu fac parte din cei care in aceste zile is doreasc la multi ani doar. Sa fie multi dar si de calitate. Sa fim darji dar si deomenie. Darnici dar si harnici.


● mitrut dinRus ( 4-January-2012, 8:43 pm )

si totusi numai eu am nume dintre toti cei care sciem pe aceasta pagina???


● mitrut dinRus ( 4-January-2012, 9:01 pm )

nu-i prea putin pentru o comuna care are niste pretentii? Sau tacem ca sa nu ne patam numele de filozofi? Poate arena publica este prea plina de noroi.Chiar nu are nimeni nimic de spus?e bine asa cumui/daca amintrilea nu-i?Adica cum vine de sus/asa mere pe fus?Hai sa zic atunci si io ca poetul":Ce mai vrei cu a tale sfaturi/Daca sti a lor masura" sau: "Nu spera cand vezi miseii/La izbanda facand punte /Te-or intrece nataraii/De ai fi cu stea in frunte"


● admin site ( 5-January-2012, 8:29 am )

PROGRAMUL DE COLECTARE DESEURI MENAJERE IN COMUNA DUMBRAVITA PE ANUL 2012

Luna IANUARIE 2012:
6 ianuarie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
20 ianuarie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna FEBRUARIE 2012:
3 februarie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
17 februarie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna MARTIE 2012:
3 martie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
17 martie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna APRILIE 2012:
13 aprilie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
27 aprilie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna MAI 2012:
11 mai 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
25 mai 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna IUNIE 2012:
14 iunie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
28 iunie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna IULIE 2012:
13 iulie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
27 iulie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna AUGUST 2012:
10 august 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
24 august 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Luna SEPTEMBRIE :
7 septembrie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
21 septembrie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras


Luna OCTOMBRIE :
5 octombrie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
19 octombrie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras


Luna NOIEMBRIE :
2 noiembrie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
16 noiembrie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras


Luna DECEMBRIE :
14 decembrie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari
28 decembrie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras


● carcotash ( 5-January-2012, 11:43 am )

Ne este rusine sa ne dam numele pentru ca daca scriem ceva gresit sa nu ne ia la misto prietenii. Din pacate se practica pseudonimele dar ma intreb de ce aici, nu ne dam numele real si pe facebook (unde se vede profil, foto, etc) scriem toate tampeniile.


● anonim ( 6-January-2012, 8:31 am )

Am reusit si eu sa vad site-ul comunei Dumbravita unde am observat ca fiecare isi da cu parerea dar in necunostinta de cauza, faptul ca nu va dati numele este foarte bine pentru ca numai tampenii scrieti pe care nimeni nu le intelege si sunt ferm convinsa ca cei care au scris pe acest site sunt cei mai destepti oameni ai comunei Dumbravita, ha, ha, ha! Din pacate acestia suntem, ne credem foarte destepti dar nu stim sa scriem, stim doar sa radem de altii, sa carcotim, sa fim aroganti, sa arunca cu noroi in semenii nostrii, dar ce sa facem? Nu poti cere unui om mai mult decat poate da, civilizatia este de vina oare?


● ionica ( 6-January-2012, 10:10 am )

Draga anonim, nu prea ai dreptate in ceea ce spui (ma refer la prima parte a comentariului), dar daca cei care nu si dau numele scriu tampenii tu in care categorie te incadrezi cu numele de..."anonim" ?
Ca stim sa radem de altii, sa fim aroganti, sunt perfect de acord. Inteligenta si talentul sunt caracteristici care pot fi „antrenate” pe parcurs. Pacat ca nu ne cunoastem limitele si nu ramanem intotdeauna modesti


● mitrut dinRus ( 6-January-2012, 8:26 pm )

o veste foarte imbucuratoare pentru natia romana:astazi papade la Roma a numit pe cel de-al treilea cardinal al Bisericii Greco-Catolice din Romania in persoana mitropolitului Lucian Muresan.Sa fie intr-un ceas bun!


● mitrut dinRus ( 6-January-2012, 10:27 pm )

Frate Anonimus!
Adica daca spunem adevarul inseamna ca aruncam cu gunoi?
Ai vrea cumva sa fim in unanimitate de acord cu man mircea,iulian ,primarul 'consilierii,tataru,cele
doua mariene si desigur "specialistii"de la mediu?Ti-se pare cumva ca "dezbaterea"de la camin a fost normala?
Ti-se pare cumva ca sedinta"istorica "a consilierilor a fost catusi de putin in limitele bunului simt?
Daca da atunci eu imi cer scuze si ma retrag!
Si daca cumva tu ai bun simt macar cat negru subt unghie spuneti numele adevarat mai draga anonimusucutule.


● mitrut ( 7-January-2012, 10:28 am )

Apoi ce-i cu asocierea aceasta:primarul-pedelist,mircea man- pedelist,tataru-pesedist si mariana-pedelista?Doua dintre partide au inclus in denumire termenul"democrat"atunci de ce a fost refuzat categoric referendumul?Oare cati dintre consilieri stiu ce inseamna cuvantul"demo-cratie"?Ca man et compani stiu,n-am nici o indoiala,asta cu atat mai grav pentru ei!Ca sunt total lipsiti de caracter iar n-am nici un dubiu.Asa ca dragi conducatori politici,administrativi,tehnici si patroni:votul il aveti,topitorie probabil veti avea,locuri de munca (14)veti avea,bani veti avea,dar inima ,inima aveti???


● mitrut ( 7-January-2012, 10:39 am )

Nu uitati ca a-ti venit pe pamantul nostru si noi inca n-am uitat aceea ca "pamintul nostru-i drag si sfant/ca el ni leagan si mormint" si ca"dusmaniti veti fi de toate /fara a prinde chiar de veste"si ca "ciocoi pribeag adus de vant"Asadar ,nu uitati ca toate aceste versuri si inca multe altele sunt vii in inimile noastre!


● primar ( 7-January-2012, 11:21 am )

rectificare : primaru penelist, dar stati linistitit ca dupa toate astea nu prea vad cum ar putea iesi din nou pentru inca un mandat, numa daca suntem tare prosti


● marielle ( 7-January-2012, 3:10 pm )

This site is becoming a circus. I cannot even write in Romanian any more, I siply cannot use the same language as the comments below. I hear only critics and insults.

I want to see something more constructive. Like getting together and clean the streets, volunteer work, songs for Xmas, the last book you read, you name it...

And yes, this is a message only for people who can read this.


● un cioban translator ( 7-January-2012, 4:18 pm )

Dumitale, marinelle, crezi ca badea Mitrut din Rus nu stie sa traduca un text din engleza in romana? Si, da, poate sa citeasca si el, si altii, ce ai scris aici. Cu asta ai vrut sa pari mai istet?... Gaseste alta metoda!
Da, criticam pentru ca nu suntem de acord cu actiunile anormale ce au loc in comuna, evenimente binecuvantate de primar, de prefect, de politicieni corupti s.a.m.d. Noi am dori sa avem fapte pe care sa le laudam. Nu cumva o fi dreptul nostru sa ne exprimam?
Apoi, site-ul asta e plin cu coluinzi frumoase, de la noi. In schimb nu stim ce inseamna Xmas. E vreun americanism si ala, dar noi am sarbatorit Craciunul-Nasterea Domnului.Iar ultima carte pe care am citit-o...nu cred ca o fi chiar de interes local.Dar, pentru curiozitatea ta, iti spun care este: "din ospatul credintei" - Arhimandrit Teofil Paraian - carte ce o recitesc a 3-a oara. Urmeaza sa incep o carte de metodica. Strada mea e curata, iar munca voluntara fac la serviciu (neplatita), peste orele de program. Altceva, istetule?


● mitrut ( 7-January-2012, 4:20 pm )

asa-i ,am scris eu gresit ca primaru-i pedelist.Dar tare ma tem ca suntem prosti cu adevarat.Si faptul ca scriem in engleza ca sa ne dam cineva dovedeste ca nu suntem tare lotrii."prostu nu e prost destul/daca nu e si fudul"


● pledita dumbreceanca englezoaia ( 7-January-2012, 7:34 pm )

Draga englezica nu-i nici un circ sa critici pe drept actiunile total neinspirate ale administratiei.Dupa mintiuca mataluta ai vrea sa dispara total opozitia asa cum se intampla in consiliul comunal dumravita.Ce ne facem cu democratia care implica pluripartinism,diversitate de idei,drept la replica etc.Ce zici ?Afla draguto ca in satele noastre nu sunt strazi(bine ca nu zici bulevarde sau magistrale)Strazile obligatoriu tre sa aiba trotuare.Cati kilometri de trotuare is in dumbrita?Te rog ca atunci cand o sa iesi tu cu cei care va scrieti in engleza la munca voluntara sa dai un anunt si pe romanesste ca o sa iesim si noi astia monogloti care il citim pe cioran in traucere romaneasca deoarece nu stim ceti frantuzeste.


● pacurarita ardelenita ( 7-January-2012, 10:24 pm )

ma bucur ca avem britanici printe noi.Ultima carte pe care am citit-o este "Legea administraiei locale"si"Cuptoare electrice cu inductie pentru topirea aluminiului".Dumneavoastra domnisoara poliglota ce ati mai citit in perioada sfintelor sarbatori si pe unde ati colindat?Cumva pe la fereastra prefectului,manului,primarului baii mari,sfintilor apostoli aimaramuresului,inspectoarei,la muzeul satului,ca pe la ferestrele gospodarilor din comuna nu prea sau auzit corinzi in seara craciunului.


● Palisandru ( 8-January-2012, 4:02 pm )

Iaca m-am intors si eu din vacanta.ma bucur ca saitul abunda in idei si comentarii.
felicitari pentru cel(cea)care scrie in engleza Cred ca absolvit cursurile de doua zile a facultatii de limbi straine de la izvorele dintre valcele sectia de engleza a profesoruluyi iulian de pitesti.SAstiti ca si io citesc in olteneste pe Sorescu,inmoldovineste pe labis in basarabineste pe Nichita,in ardelineste peion muresan alcoooooolicul si in fisculasineste pe gavrila bali a lui alexa din cetatele volumul"America de dincolo de gardu tarini" (adica de pe islaz) Tu englezule l-ai citit cumva pe "Timon din Atena "de "sespir"? Esti sau nu esti ?


● pacuraru cu tramdita ( 8-January-2012, 6:44 pm )

daca it hi cumint am sa va trag o hoarea oii pe tramdita cum numa Ita din dumbrita o mai stie de pe vremea cand era pacurari cu Ionu Catiti din Rus prin Sepincioare,Colibdi,Tripsor,Brazi,D umnitru,Poiana Lunga,Boian,Iezerele,Holm,Valea Mlacilor,Plestioare,cand vinea Frunzila cu ceata lui de pribegi sa le ia branza din comanic si aveau pusti ratunzate.Dar asta-i istorie ase ca mintenas va voi zice o hoarea oilor de pe Fisculas in varianta moderna on fel de manela moderna si contiporana.


● arbitru elegantei ( 9-January-2012, 10:29 am )

Problema acestei gazete este ca se scrie numai dintr-o parte ,adica scriu numai cei din "opozitie".Asta-i cum ai bate clopotul intr-o dunga.Cine a scris in engleza nici n-a gresit prea tare ca idee.Sa fim constructivi,da,numai ca si atunci cand combati raul esti constructiv.Ca faci acest lucru cu umor,cu atat mai bine.Umorul,ironia,persiflarea ,bascalia chiar sunt sarea si piperul mesajului(mai putin zeflemismul)Lectura unui pamflet este reconfortanta.Pai nu cititi Academia Catavencu?Nepermisa este injuria,minciuna,pornografia,obscen itatea.Dar nici cealalta extrema nu aduce foloase,adica a lauda peste masura,a vedea totul in roz,a musamaliza greselile(cum face "gazeta de dumbravita)Orice gresala cere recunoastere,reparatie si pedeapsa/plata.Daca cel care a gresit este persoana publica si greseala lui afecteaza comunitatea,atunci acea persoana trebuieste sa-si piarda functia,sa plece fie prin demitere ,fie sa demisioneze(daca are demnitate)Astea toate se intampla intr-o societate normala.Dar cum societatea noastra este bolnavioara nu se intampla asa ceva .La noi nimeni nu se compromite! Asta-i buba!


● arbitru...FIFA ( 9-January-2012, 11:15 am )

Pai cum sa plece din functie daca e pus politic ? Iar daca e ales de comunitate nu are cum sa plece din functie atata timp cat acei oameni l-au ales. Demnitate au acei oameni care nu au treaba cu functiile si gradelE, oamenii simplii, Societatea noastra e normala cateodata la tv, in realitate e putreda. O greseala nu poate fi reparata atata timp cat o lege poate fi incalcata.


● ce a vrut primarul sa spuna ? ( 9-January-2012, 2:12 pm )

dl mitrut, ce a vrut primarul sa spuna la sedinta publica cand v-a acuzat ca nu ati facut nimic in mandatul dvs de consilier local ? credeti ca era bine sa ii raspundeti atunci ducand discutia la un nivel mai jos sau nu merita osteneala sa i raspundeti ? e bine sa lamuriti cat de cat situatia sa nu se creada ca dvs sunteti omul negativ si eu omul pozitiv in toata povestea asta


● ce a vrut primarul sa spuna ? ( 9-January-2012, 2:14 pm )

si el(u) omul pozitiv in toata povestea asta...scuze pentru gresala de la sfarsitul povestii


● mitrut ( 9-January-2012, 5:53 pm )

Daca vreti sa analizam comportamentul primarului la cele doua intaniri publice ,respecti asa ziza dezbatere de la camin si sedinta publica(de fapt toate sedintele sunt publice numai ca nu se duc cetatenii) asadar discutam despre cele doua intalniri.Pai primarul se tot lauda ca este "impartial".La prima n-a fost catusi de putin impartial ci afost total de partea UAC-ului.Asta o dovedeste si faptul ca m-a ponegrit pe mine spunand doua lucruri total neadevarate:1.ca am fost consilier doua mandate si de fapt am fost doar unul;2.ca in timpul cat am fost consilier n-am facut nimic.L-as ruga pe distinsul domn primar sa fie mai concret adica ce ar fi trebuit sa fac si n-am facut?


● maria ( 9-January-2012, 5:58 pm )

Pentru a ne usura cititul in engleza, un scurt dicționar Englez - Ardelenesc pentru dumneavoastra:

Chill = Șăzi blând...
Man = Bade / Bre
WTF = Ai' di aia me'
Well / So = No...
Lad = Ficior
WOW = Tulai Doamne!
Must = Musai
LOL = Ioooi
Wait = Stai o țâră...


● mitrut ( 9-January-2012, 6:15 pm )

La sfarsitul mandatului meu secretarul de atunci Caraban(cu care in general am fost adversari) a afirmat de mai multe ori ca am fost cel mai activ consilier si si-a manifestat regretul ca nu am fost reales.Dar sa revenim la "impartialitatea "primarului.Nu numai ca m-a descalificat pe mine a fost lipsit de echitate,si nici n-am eu aceasta pretentie.A fost nedrept ca nu a asigurat un mediu proprice pt. a se desfasura "dezbaterea".La sedinta de consiliu a fost "imparial"si a acceptat pe ordinea de zi cererea de referendum.Dar asta a facut-o pentruca stia sigur ca "onorabili" vor vota impotriva.Si acum ma intreb si va intreb:Cum sta primarul cu DEMNITATEA,si cum isi va repera onoarea???


● un cioban translator ( 9-January-2012, 8:09 pm )

marielle,
as dori sa discut cu tine despre ultima ta carte citita. as vrea sa facem schimb de idei.
As vrea sa iti aduc la suflet niste citate din ultima carte citita - "Din ospatul credintei" - Arimandrit Teofil Paraian. Mai intai un citat al parintelui Staniloaie: "Cultura nu-l indeparteaza pe om de Dumnezeu, ci semicultura."
Si un alt citat rostit de parintele Teofil studentilor, ce apartine Fericitului Augustin, episcop de Hipona: "In cele necesare, unitate; in cele indoielnice, libertate; si in toate iubire."
Oare noua ce ne lipseste din acestea ?


● un cioban translator ( 9-January-2012, 8:14 pm )

Cine citeste mai greu, poate sa si asculte cele scrise de pe urmatorul link: http://www.trilulilu.ro/Dumitrul/2e 00cfc344e64c


● mitrut ( 9-January-2012, 8:28 pm )

uitati-va la Ana Karenina pe tvr1


● Prima(r) TV ( 10-January-2012, 9:17 am )

Credeti ca o sa spuna p(RIMARU) concret ? Desi pare un tip elegant, impunator, te abureste cu un discurs tipic politic incercand sa si faca imagine. Un lucru imbuxcurator este ca isi mai iese din pepeni si se enerveaza (de exemplu momentul de la sedinta publica cand s-a simtit in voce ca e nervos, agitat), astfel dandu si arama pe fata. Toti am avut mari asteptari de la o persoana tanara care parea stapan pe situatie dar pe multi ne-a inselat aparentele. Demnitatea si onoarea , probabil, se va reface, asa cum se reface ficatzii la betivi, si se va reface in Campania electoral cand va fi lapte si miere, adica drumuri pietruite si/sau asfaltate, renovari in camine, terenul de fotbal gata pentru a gazdui meciuri “Sampion s Lig”, intalniri la biserici si camine cu oamenii, etc. Multi vor uita ceea ce s-a intamplat in decembrie 2011 si vor vedea atunci doar prezentul. Sper sa traim si s a vedem daca am sau nu dreptate.


● MITRUT ( 10-January-2012, 10:14 am )

Acuma eu nu-mi pot da seama cat constientizeza primarul ce a gresit(nu numai fata de mine).Dar se pune intrebarea cat constietizeaza cetatenii comunei greselile primarului si a consilierilor si cat vor fi taxati la toamna.Cum vor vota :din constiinta ,din interes,sau din ignoranta?(sau nu se vor duce la vot)Ce veti face voi care scrieti aici?Va veti uni intr-o formatiune politica,veti fi formatori de opinie?Formatiunile care ne conduc acum vor avea sustinatori desigur din interes,ceeace este normal deoarece un partid nu este altceva decat o grupare de cetateni care au aceleasi interese.

P.S.Primarul si-a iesit din dovleci si la sedinta de consiliu in replica ce i-a dat-o la Vicentia,desi n-are dreptate ca transformatorul este pe imasul satului Rus degeaba se strofoca el si Trifu.


● parere ( 10-January-2012, 10:51 am )

cel mai probabil majoritatea va vota din ignoranta. aici e tragicul si pe acest lucru se bazeaza "latul in spate" si "iubitorul de aparente". dar, timp mai este incat aceasta majoritate sa fie trezita. cum? Dumnezeu stie... s-a vazut ca sunt oameni de actiune, sinceri, care vor sa lase ceva in urma lor, nu sa profite de situatii. poate ca acestia, uniti, ajutati de Cel de Sus, vor trezi Fisculasul din amorteala.


● parere ( 10-January-2012, 10:55 am )

sincer, cand pe lista de vot apar numai nume care doresc functii din interese personale, care vad intr-o functie numai beneficii, si nu o responsabilitate fata de localnici, fata de locul ce il reprezinti, chiar si fata de firul de iarba din localitate, prefer sa nu votez. Ca la un restaurant: ti-e foame, dar au numai mancare prost gatita sau stricata. Mai mananci ceva sau astepti sa ti se gateasca altceva/preferi sa nu mananci?


● alta parere ( 10-January-2012, 11:37 am )

Eu cred ca 55% nu vor vota, 20% vor vota din interes(e) personale, familiale, etc, 15 % ignoranta, 10% constiinta, desi constiinta la noi tinde mai degraba spre 0. Oamenii zic cam asa : ‘api cine a iesi acia or iesi ca nu pot io schimba cu un vot, care or iesi aciia or hi buni”…nasol….cam oameni de astia ne aleg si noua viitorul. Acuma nu stiu daca a nu vota este cea mai buna solutie, desi e dreptul fiecaruia sa refuze acest lucru. Degeaba sunt oameni de actiune si sinceri, care stiu ce vorbesc (nu vorbesc ce stiu) daca carcotasii zic…pai ce se baga aista…ca i tanar…sau ca i a nu stiu cui si parintii o fo coldusi…sau ca pana acum nu a facut nimic pentru sat, etc…carcotasi care cu aceste cateva cuvinte reusesc sa i faca pe oameni sa te priveasca cu skepticism. Vor fi bani multi implicati in campanie ca interesu e , banuiesc , sa iasa tot cam ce este acum. Gresesc?


● cumpatat ( 10-January-2012, 1:37 pm )

cum o sa va dati seama daca pe listele de vot sunt oameni care care doresc functii din interese personale, etc ? io sincer nu cred ca o sa i cunosc pe toti cei de pe liste asa ca nu am de unde stii cine si ce hram poarta fiecare.


● intrebare ( 10-January-2012, 1:49 pm )

si daca nu ii cunoastem cat de cat, pe ce criteriu pot sa ii votez? dupa cat de melodios imi suna la urechi numele?


● for Marielle ( 10-January-2012, 6:00 pm )

Here is the song for our king: We we we will rock you.


● mitrut ( 10-January-2012, 7:43 pm )

Eu zic ca nu e bine sa pornim din start ca nu se poate face nimic.Sa depunem armele cu mult inainte de a incepe batalia.Fiecare din noi avem doua solutii:sa ne angajam sau sa clacam.Bineinteles ca atunci cand te angajezi te expui,risti,te pui in bataia tunului,unii te vor lauda altii te vor huli!Dar a tacea si mortii stiu,toti lasii tac,dar cine-i viu sa rada,sa radem deci viteaz rasad ,sa fie un hohotit si-un chiu,din ceruri pana-n iad(am citat din memorie pe cosbuc)


● mitrut ( 10-January-2012, 8:14 pm )

scuze ca m-a furat versul.Cel mai la indemana ne este sa tinem tot timpul cu puterea.Sa fim oportunisti,sa fim prudenti.Prudenta este o virtute,am mai spus-o aici, dar daca intindem prudeta pana la capat unde ajungem?De la prudenta la lasitate nu-i decat un pas si acela-i schiop.Mai ziceti si voi!


● fam.Cosasu din Gradina ( 10-January-2012, 8:22 pm )

Vand sapte clai de pe sapte vai si o facitura de pe o vale adanca.Cei interesati sunati din zurgalai!


● Familia vand Hay ( 10-January-2012, 9:37 pm )

rupe coasa-n sucitura
greabla furnici prin padure
impletind vantul prin clai
ia sunati din zurgalai

de Verjel e hora-n sat
numa badea n-o jucat
e tacut si suparat
ciobanitza l-a uitat
pasapotul si-a schimbat
si engleza a-nvatzat

ba-te clopotu-n ureche
pune spada la perete
pana alba pune-n clop
si te fa pasnic pe loc
transformat in cutzu stiop● marielle ( 10-January-2012, 11:07 pm )

Asta da galceava. Am si uitat acum limba englezilor. Dar nici o grija, doar numele mi-e german.

We are all free, indeed, sa zicem si sa ne exprimam prin orice metoda. In mintiuca me' io am gindit ca e trist ca am devenit luptatori topitoriti.

Noroc cu ecologul iulian de Hu Ha CE care s-a gasit in treaba sa ne promita ferm ca... se va tine de cuvant... si ne va polua de la anul si mai mult. I promise you: 2012 will be more polluted!

Rock you back ;)


● pledita monoglota ( 11-January-2012, 8:30 am )

ce bine vi voua ca stit mai multe limzi
stiti cumva si hori in limz straine.
ca io-l ascult pe finul pepelei cel istet:
"canta mai frate romane pe graiul si limba ta
si lasa-le pe cele straine ,ei si-le-a canta"


● cumpatat ( 11-January-2012, 8:45 am )

aici ai dreptate, ca nu poti sa l votezi dupa cum suna numele dar macar pe cel din satul din care facem parte sa l cunoastem ce hram poarta
da bine le zice pledita si dl mitrut


● mitrut ( 11-January-2012, 2:40 pm )

cumpatatule eu nu-s domn io-s bade,dar asta-i alta poveste.Problema-i ca este foarte greu sa cunosti un om intrucat poate avea vicii ascunse.Apoi atunci cand este ales chiar daca este om de treaba,odata ajuns pe un post de conducere se poate schimba in rau ,in compromis,in corupt(uitati-va in dictionar la cuvantul '' coruptie''.Puterea corupe.de aceea nimeni n-ar trebui sa ''domneasca '' mai mult de opt ani(in occident aceasta-i regula)Asta a fost si problema lui Ceausescu.Iliescu trebuia sa-i ia locul cam prin '78-'80.Pastrand proportia si la nivel de comuna,belea si peter,dupa '89 nu mai aveau ce sa caute la primarie.Diordica asisderea.Apoi vasut si si medan care-s niste padurari profesionisti fara indoiala si-au cam umput straita.Florea trebuia sa fie pentru a conduce sedinta ''istorica''.


● un cioban de pa Fisculas ( 11-January-2012, 3:44 pm )

Dumneata, Bade Mitrut, pe ce criterii votati? Atat la alegeri prezidentiale, nationale, cat si locale. Foarte adevarat ce ati scris mai sus.


● mitrut ( 11-January-2012, 5:52 pm )

eu am fost, sunt si voi fi taranist-crestin-democrat


● Cosanzeana ( 11-January-2012, 6:14 pm )

Pentru familia cosas: as dori si o ileana cozanseana cu cele 7 vai. Aveti cumva cu reducere?


● eu cu cine votez ( 11-January-2012, 7:04 pm )

cum spunea cetateanul turmentat...eu cu cine votez?
din pacate PNT CD nu prea are multi votanti desi candva reprezenta o solutie pentru viitorul romaniei


● Palisandru din Atena ( 11-January-2012, 7:36 pm )

Dupa cum am citit pe ''E maramures''ca o fo luat in focuri mircea manu de catre consilierii judeteni api tare rau ma tem ca n-a fa multi paduti pa acolo.Nu mai departe da cand vezu cum o tomnit drumu dila baie la lapusu lui natal ca ase on drum tomnit nu-i in tata eoropa.Pi ma ,o turnat asfalt pa vo trizaci de meitari sapoi pauza vo cinizaci si tat asa pana la lapus.Osama zac ca aistai ''drum electoral ''ca lo facut azvara co gandi ca castig mariana deo dat cizme de guma pala oamini si tat no castigat.Vai de noi cu a noaste oi!!!


● dezvoltare economica ( 12-January-2012, 9:16 am )

Vad ca aici faceti cateva comentarii rautaciose, parca nimic nu va convine, v-ati pus o idee in cap si cu asta defilati pana la Berlin sau Moscova. Fabrica asta este peste tot laudata, in judet sunt numai vreo 4 fabrici care ridica economic aceeasta parte a tarii : la Dumbravita, Farcasa, Tg Lapus si parca la Sighet. De ce despre celelalte nu aud nimic rau ci numai de cea de la Dumbravita faceti comentarii rautacioase ?. Imaginea comunei poate fi afectata chiar de cei ca dvs. care nu doriti sub nicio forma dezvoltare economica si doar sa fiti conservatori in traditiile pe care mosii si stramosii nostrii ni le-au lasat.


● veni vidi vici ( 12-January-2012, 10:56 am )

am fost
sunt
voi fi

taranist: ne place guba dumitale si graiul ardelenesc
crestin: Doamne miluieste!
democrat: asta numai prin occident


● imaginea comunei si dezvoltarea economic ( 12-January-2012, 11:35 am )

Numai de dragul "imaginii comunei" sa proslavim ceva ce nu e de proslavit? Mai intai, criticam primaria, apoi pe dl Iulian Gh., care a venit miseleste cu topitoria. Nu avem treaba cu extrudarea, ci cu minciuna si topitoria. Apoi, e laudata fabrica in judet, doar si Ceausescu era laudat in perioada lui de glorie. Cel cu puterea/bani mereu e slavit. Dar e o slava desarta...
Iar, la o adica, pe site-ul acesta poate sa-si scrie oricine parerea. Daca oamenii sunt pentru, pot sa scrie la fel de bine si ei. Daca sunt.

Apoi, numai economic trebuie sa ne dezvoltam? Mereu ne gandim numai la bani, la lucruri materiale? Pe cele spirituale unde le lasam? Cred cu tarie ca aceasta criza mondiala nu e una economica, ci una morala.


● bai nene ( 12-January-2012, 12:45 pm )

Bai nene dezvoltare...pe acest site au laudat o sau i-a tinut partea doar cativa oameni, restul pana la....200 angajati nu au timp sa ia apararea ca ii tine mister Julian la munca pana isi termina treaba sau mai corect spus, probabil, ispasesc pedeapsa de ore suplimentare pentru poluarea occidentala dde pe chechisel. Asa ca scuteste ne de ideea de dezvoltare economico-poluanta.


● arbitru elegantei ( 12-January-2012, 2:22 pm )

toti aveti loc pe aceasta pagina.tot ce scriem trebuie argumentat si demonstrat. Aici a scris si fecioru blojanului din rus doar ca a scris cam aiurea.SIapoi cei de la UAC au gazeta de dumbravita unde totul este prezentat de parca urmeaza sa se instaleze raiul pe fisculas.De trei ori au fost pozati primarii cu microfonul la gura.Macar daca Ciceu ar sti zice din fluer ca fecior de cioban cu oile peste pamanturile oamenilor.Noa cu ce am gresit din ceeace am scris aici???


● pentru dezvoltare ( 12-January-2012, 5:12 pm )

Tot pentru nenea dezvoltare care zice ca lumea e rautacioasa:

Care e ideea ta? Cea din cap? In ce directie si sens vrei sa ne dezvoltam?

Problema cu poluarea nu e doar o idee. E o realitate. Cati dintre noi au citit raportul technic pentru noua topitorie? Si oare cati am inteles-o?

Poate ar trebui sa ne dezvoltam mai mult cand mergem la scoala!


● pledita profesara ( 12-January-2012, 5:17 pm )

Hai sa va dau exempu de administratie"chibzuita''
Cat a fost vacanta de vara de lunga la scoala din dumbravita si din rus a fost ''recreatia mare''adicatelea n-a miscat nimenea o caramida.Cum a inceput scoala in septembrie cei sapte mesteri mari s-au apucat de lucru .in dumbrita s-a facut sarpanta pe prelungire iar in rus s-au construit grupuri sociale.Mai mult, in rus a inceput in miez de iarna o noua scoala.Daca a-ti vedea ce-i in curtea scolii din Rus a-ti spune ,da ,mare gospodar/administrator mai este si Felicianul nostru!!!


● voci de prin Unguras ( 12-January-2012, 7:54 pm )

Si prin Unguras se pun geamuri termopane scolii, dar numai cateva. Pe langa fundatia facuta din fondurile asigurate de catalin chereches, nu s-a mai facut minic, pana mai in ajunul Craciunului cand s-a adus bca, iar geamurile in ajun de Anul Nou. S-apoi matusa Floare cum sa nu-l laude pe consilier si pe primar?


● dezvoltare economica 2 ( 13-January-2012, 9:33 am )

Nu stiu cat de mare gospodar e primaru dar e bine ca se face ceva, totusi, macar se misca ceva, scoala din Rus e cam trecuta la categoria "casate" iar in Unguras iar e bine ca se lucreaza la scoala...desi se pare ca se lucreaza romaneste...adica incet, incetisor, samd. In Dumbritza scoala a inceput demult (anexa scolii), pana la urma probabil ca o vor termina o spre binele elevilor. Se lucreaza incet dar macar se lucreaza ceva...probabil ca e imagine de campanie sau probabil ca nu. Sper sa ne dezvoltam in sensul economic si financiar al comunei, la asta m-am referit. Pacat ca tot timpul se afla cineva care sa fie gigi contra.


● pledita nescolata ( 13-January-2012, 6:36 pm )

Cand eram eu la scoala de facea carte domnle'... neserioasa. Avem prea multe exemple, acum le consider cateodata hazlii, dar painful.

Profa de romana venea mereu beata la ora, la geografie ne inholbam cate o juma de ora la vreun coleg ca sa zica si el ce a avut de pregatit. Era tacere totala, deci raspunsul era clar ;). Carti de engleza la inceput n-au fost, iar cand au aparut, le-am repetat timp de 4 ani... cu profa de franceza.

A fi premiant era usor, dar n-am ramas cu multe. Pentru ca toare le-am facut minimilistic, iar aces minim e nesignificant.

Acum oara cum o fi?

PS: cred ca am imbatranit ca vorbim de 'pe vreme mea...'


● stupida ( 13-January-2012, 6:39 pm )

cine e gigi? Vreun savant si noi nu stim?
Va rugam frumos sa va dezvoltati!


● dezvoltare economica 3 ( 13-January-2012, 7:58 pm )

gigi...nu e gigi becali...e ala care e tot timpu contra, indiferent daca e bine sau rau, cam asa sunt si unii care nu le convine nimic nicicand.


● stom ( 13-January-2012, 11:41 pm )

Mda, te-ai prins baiete de intrebarea utopica.

Spune-ne ceva aici care nu e contra. Spune-ne ca avem o viata frumoasa, linistita si o tara minunata in care traim. In care noi toti ne iubim vecini si suntem mandrii de realizarile noastre.

Poate o sa se molipseaca toti si nu o sa mai fie nimeni contra....

Pe tine cum te cheama? Cei care sunt pro, cum se numesc? Gigi pro?


● mitrut ( 16-January-2012, 9:45 am )

cineva spunea ca fiecare tara are conducerea pe care o merita.La alegeri libere s-a mai intamplat foarte de multeori sa se falsifice alegerile si astfel sa ajunga la putere nu cei care au obtinut cel mai mare numar de voturi exprimate ci falsii castigatori.Ca sa nu mai lungim vorba ,ce parere

aveti despre ceeace se intampla acum in tara? Vedeti vreo asemanare intre conducerea de la bucuresti si cea locala?


● gigi pro ( 16-January-2012, 11:29 am )

Draga sto(r)m

Cu viata frumoasa si linistita e alta poveste…daca nu e frumoasa si linistita nu I vina UACE…ci a celor care conduc aceasta tara. Tara chiar este minunata doar ca ne batem noi joc de ea iar vecinii ii iubim daca si ei…pe noi. Cei care sunt pro in mod normal nu prea au ce zice doar daca sunt provocati de cei contra, cam asa e si cu cei de la putere…cei care nu o au trebuie sa spuna ceva iar cei care o au trebuie sa se apere…daca au cum si argument pentru asta.

In legatura cu falsificarile la alegeri…nu pot ei fura cat putem noi vota…dar din pacate asta e numai un fel de slogan pt ca in realitate nu prea se inghesuie lumea la vot. Ce semeni aceea culegi…cam asta se intampla in tara acum. Asemanare dintre conducerea central si locala nu exista pt ca unui e galben si celalalt e portocaliu, iar in plus nu vad cum ar putea fi o asemanare pentru ca unul conduce o tara si celalalt o comuna. Parerea mea


● palisandru din atena ( 16-January-2012, 1:57 pm )

Eu sunt pentru contra,adica nu sunt pro,nu sunt contra ,dar nici nu ma obtin cum fac unii(majoritatea)Frate pro bine combati dar tare esti departe de patrie.Poa daca ai mai lectura cateva vagoane de brosuri ai mai spune cat de cat ceva si tu .Te salut Ceaopa.


● arbitrul elegantei ( 16-January-2012, 9:52 pm )

Zicea cineva aici mai inainte ca la dumbravita lucrurile se misca draga doamne.Si cata dreptate are acest '' pro'' pentruca daca bine observam totul se misca chiar si in micro si macro univers d
apoi in dumbrita.si aicea totul misca:raul,ramul.


● mitrut ( 17-January-2012, 10:02 am )

A fost cinsprezece ianuarie si n-a scris nimeni nimic despre cel care spunea despre el insusi:''Dumnezeul geniului m-a sorbit din popor cum soarele soarbe un nour de aur din marea de amar.''Si mai spunea despre geniu:''Pamantul nostru este mai sarac in genii,decat cerul in stele.Si mai degraba se va naste un nou sistem solar in vaile adanci ale chaosului decat pe pamant un geniu''.
Cineva spunea ca geniul nu-i decat un om ca toti oamenii,numai ca nimeni nu-i ca el.Altul zicea ca geniul este ratiunea sublim redata.Ceeace se stie de buna sama este ca ''Nu se nasc genii pe strada/Nici la usa cafenelei''.Asa o fi ca doara ''Toti traim sub acelas cer dar nu toti avem acelas orizont''(Adenauer).


● Pledita dumbreceanca cea isteata ( 17-January-2012, 3:55 pm )

Misca,misca din calcaie/ca moara din capataie.
Asa cum bine zice si domnul acelacare-i ''Pro'' la noi in dumbrita lucrurile se misca cat de cat chiar daca cu viteza cuculbaului da merem inainte darz si hotarat ca noi tare mare noroc avem ca-i primaru dela noi sapi domnul conzilier Milan care are mare grija de iluminatu publi asa cum bine grait-a in sederea ceie istorica cand o zas ''lumnina,cat mai multa lumnina''ca doara voarba asta o zas-o si on neamt celace-o scris Faustul.Am trecut amu intr-o zi pin Rus si m-am minunat ca groapa ceie de amu-s zece ani dinaintea cumparativi(centru civic) e pe cale de a se astupa.Incet,incet departe ajunji.Incetu cu incetu/Se stoarce otetu.Ozas amucine ca or face o groapa langa asta si-or tipa lutu in ie .Apoi or face alta langa aceie si-or tipa lutu in aceie Si tat ase pan-or scoate groapa din sat.Ase ca groapa se va misca odata cu celelalte lucruri.Traiasca conducerea noastra cea mobila!!!


● Io pledita nepriceputa ( 17-January-2012, 8:37 pm )

De mi-as pune o rochie care s-ar da singura peste cap si tot nu l-as putea pricepe pe cameleonul nostru primar ,dupa ce am citit istoricul interviu al domniei sale.In primul rand ce economist esti frate de mai vorbesti in lei vechi.Apoi odata zicea ca bransarea la canalizare o suporta primaria acum hop vor plati cetatenii cate 500 lei(de data asta in rroni)Foarte bine.Personal sunt pentru ca si cetateanul sa contribuie .Dar dece azi zici una,maine alta,ba e lae ba-i balaie(miorita)Apoi tot ce si-a pus in plan omul sa faca pe parcusul mandatelor sale de primar pe viata ,acuma hop ca va face pe parcursul anului de gratie cu semne bune 2012,adica 12 obiective cu un buget de 3777 miliarde lei(aci-s vechi) fata de 5750 tot miliarde si tot vechi pe 2011.Mai judecati boieri dumneavoastre ce cap de administrator mai are excelentul nostru primar.Asa sa ne ajute mircea manului.


● explicatia "filozofica" a primarului ( 17-January-2012, 8:56 pm )

pai, vorbeste in lei vechi sa fie sigur ca bunica de 88 ani il pricepe si il lauda. poate ar fi bine sa stie ca si ea vorbeste de lei noi. Cand e de dat, spune in lei noi (500 roni) pt ca suna mai putin decat 5.000.000 lei vechi.


● Elita harniciei ( 17-January-2012, 9:21 pm )

Dupa cum vad din poze cu parere de rau va spun ca aceste sate arata groaznic. Drumurile is ciuruite si in ultimul hal. Iar pe langa casele unor oameni nu se observa mana de gospodari. Suflcati-va la manici maramureseni si dati dovada ca puteti mai mult!!!


● Palisandru cel dezamagit ( 17-January-2012, 9:47 pm )

nici nu stiu daca mai are rost sa spun ceva despre primarul cel masiv in care mi-am pus mare incredere atunci cand l-am votat si regret ca am fost cuprins de atata cecitate,cum doamne de nu mi-am dat seama ca este foarte bun de cioban ca s-ar putea da pe tranta cu ursu si ce s-ar mai speria lupii de el si ca mult mai bine iar sta cu tramdita si cu flueru la gura nu cu microfonoiu.Acuma daca Manu o sa-l ajute doar la mustata cu miliardele invechite, poate ca se sprijina pe mister Iulian Uacoescu care va burdusii bugetul primariei cu euroni noi de sorginte crizantermica poluata cu polul minus in bilant.Dai un pol da sti ca face.De nu curge picura,cinci castigi sapte mananci.Hai lume hai, iesi in strada,da cu piatra in viata asta roz-marina.


● scepticul de serviciu ( 17-January-2012, 9:54 pm )

Am tot glumit,cat am trait
in birtasita lume
si-n loc de bani,ca multi golani
mancam platindu-i glume
am tot glumit ,cat am trait
in birtasita lume
s-acum glumesc,dar ma grabesc
mancati si pofta buna.


● on om din sat ( 18-January-2012, 7:47 am )

oamini buni oare nar trebui sa iesi si nui pe uliti sa merem la primar laconzileri la primari si pa tat locu si jos cu iei ca so batut joc de noi in sat lanoi si neo mintatbanio si huiduit nerusinatu si mincinosu de iuliansi de man sidirectoarea ce din tetis si primru cu vicile cu conzilierii ase ca jos cu i cu tati corajie omini buni


● Alianta civica ( 18-January-2012, 10:00 am )

Are dreptate omul din sat.Pai daca am avea o educatie civica corespunzatoare am fi iesit atat la sedinta de la camin cat si la cea de consiliu.Da nu-i tarziu nici de acum inainte.Adevaru-i ca in noi zace inca multa prestamana si lasitate.Astia suntem,cu astia votam.


● alianta de la primarie ( 18-January-2012, 10:32 am )

Pe primar actual iara la vota lumea si nu neaparat ca il iubeste lumea ci pentru ca fiind liberal si lumea fiind satula de cei de la putere vor vota masiv cu usl, deci implicit cu el, asa ca nici macar nenea Julian nu cred ca va sponsoriza prea mult


● pledita sansoneta dumbreceanca ( 21-January-2012, 5:56 pm )

ce bine ca avem si noi in consiliu comunal o elena udrea din troia,care da sanse tinerilor din dombrita sa se intoxice cu minciunele invaluite cu aburele date cu alu(mi)nele julianele.Ca bine combati Vaginucuta,semn ca te-or angaja si pe tine.Parca-l aud pe sotul tau cantand sansoneta:
Taiasca topitoria
Ca mi-o angajat sotia
S-om ave si noi o sansa
N-om mai fi cuprinsi de transa


● mitrut dinRus ( 21-January-2012, 6:30 pm )

Problema cu prostii si desteptii este destul de complicata ca si aceea cu educatia.Daca esti prost stai acasa(valabil partial pentru cei care nu indraznesc sa plece)Ce-i drept ca pentru a fi prost nici nu trebuie sa faci scoala.Cea mai grava este prostia activa.
Prostu spune tot ce stie,
desteptul stie tot ce spune.
Prostu nu-i tot una cu natangul,cu tantalau si mai ales cu idiotul(zevzecul)
Cuvantul ''prost''vine din limba rusa si ar insemna''simplu(Lenin bil prosto celoveca=Lenin a fost un om simplu)
Ca uncopil sa fie inteliget trebuie ca macar unul din cei doi parinti sa fie inteligent.
Dar inteligentul cu desteptul cu inteleptul nu-s tot una.Si nici inteligenta nu se mosteneste totdeauna(vezi copii lui Iorga)Uneori si geniul se mosteneste (vezi familia Bernouli)
Relativitatea o gasim peste tot deci si in educatie.


● ovidiu ( 21-January-2012, 6:34 pm )

TRAIASCA NESIMTIREA, SA MOARA BUNUL SIMT

Ii vezi zilnic pe autobuz, microbuz…cand nu au vacanta, bineinteles, sunt baietii navetisti, elevi la liceele si scolile profesionale din oras. Primul sentiment este de melancolie, ce bine ar fi daca as fi si eu elev, ce frumos era candva cand eram la liceu, nu aveam atatea griji, avea cine sa ni le poarte…brusc te trezesti din acest vis si realizezi cat de mult s a schimbat societatea in ultimii 15 ani…in RAU.

Este destul sa asculti fara sa vrei un scurt dialog intre ei, un dialog in care nu lipseste expresii ca „imi bag”…”dute-n”…..si ar mai fi multe pe care cu siguranta multi dintre noi le auzim zilnic dar pe care tastatura si bunul simt nu ma lasa sa continui sa le mentionez. Poate mai imbatranim si noi, poate nu i intelegem indeajuns intotdeauna dar cand vezi ca aceste scene se repeta zilnic poti sa ti pui cateva intrebari… au parintii vreo vina in toate astea? profesorii le-au permis sa faca asa ceva? anturajul din licee (scoli profesionale) ii face sa fie asa ? au ceva materie cenusie pe care o poarta in capul care le acopera gatul ?...unul din aceste motive sau poate chiar altele ar trebui sa fie sursa acestei degradari a tinerilor.

Am o problema foarte mare cu batranii din ziua de astazi, care nu mai stiu ce e acela respect fata de tineretul nostru, viitorul nostru, indiferent de varsta, adica nu inteleg cum isi permite un batran care vrea sa ajunga si el acasa dupa o zi de stat in frig prin piata, la cumparaturi, etc, sa nu I cedeze un loc liceanului care tocmai ce a venit de la scoala si e rupt de obosit dupa atatea “scaune” luate la ora de matematica sau de chimie. Probabil ca multi vor spune, pai noi elevii avem abonament iar batranii vin o data pe saptamana. Corect, dar bunul simt nu si ia bilet, el are abonament permanent pe care trebuie sa l avem la noi chiar daca nu platim pentru el.

Am uitat sa amintesc de chicotelile aparent fara motiv care persista pe tot traseul din oras pana la destinatie, de faptul ca sunt obraznici cu unii soferi, cu oamenii in varsta, se imbata si vomita pe autobuz. Tupeul lor bolnav a ajuns pana acolo incat sa pipaie o femeie in varsta, probabil doar ca sa i vada reactia. Au ajuns la o varsta in care este greu sa i mai controlezi si chiar daca o faci iti rad in nas sau poate te trezesti cu vreo injuratura.

Desigur ca nu toti sunt la fel, sunt si care au bunul simt, desi ii poti numara pe degetele de la o mana. Probabil ca viata ii va schimba dar daca acesta este viitorul pe care noi credem ca ne bazam atunci VAI DE NOI.


● mitrut ( 21-January-2012, 6:53 pm )

Cineva impartea oamenii in patru categorii:
Esteom care nu stie si nu stie ca nu stie,acela-i prost,ocoleste-l.
Este om care nu stie dar stie ca nu stie,acela-i nestiutor,ajuta-l
Este om care stie dar nu stie ca stie,acela-i adormit,trezeste-l.
Este om care stie si stie ca stie ,acela-i intelept,urmeaza-l.


● vina ( 21-January-2012, 7:35 pm )

pt topica: elevii din ziua de azi
Parintii sunt problema, zic dascalii. Nu, nu, nu- profesorii nu-i invata cum sa se comporte, zic parintii! Toti dam vina unii pe altii.
De constatat am constatat problema- acu' ce-i de facut? Oare sa scriem aici pe site e suficient, o sa schimbe asta comportamntul elevilor?
Doar un exemplu trait: la ora de mate nu misca nici unul in banca, era o disciplna totala si nu conta a cui esti si cum esti imbracat, ci cat stii. Fiecare lua nota meritata iar parintii pilosi nu indrazneau sa-si arate coltul.


● mitrut ( 21-January-2012, 9:49 pm )

Acum trei-patru lustri aveam si eu doua copile la scoala.Mergeam la sedintele cu parintii unde atat parintii cat si profesorii ''conspiram'' impotriva pruncilor nostrii: ca-s blastamati,ca nu invata ,ca vorbesc imbalaciuni si uite asa ne uitam unii la altii nedumeriti si consternati fara sa gasim vreo solutie.M-am ridicat si am zis ca oare copiii sunt vinovati sau noi,parintii si voi profesorii.Ca doar copiii sunt ''materia prima '' ,sunt ''lemnul de lucru'',''busteanul''din care noi,noi impreuna,parintii si profesorii trbuie sa ''confectionam'',sa modelam scanduri,leturi grinzi din care apoi sa facem case,suri,garduri,adica OAMENI.Noi trebuie sa-i modelam si sa fim si modele.Asa ca am zis hai sa vedem ce trebuie sa facem atat noi parintii cat si voi profesorii.Am rugat-o pe directoare sa aduca ''caietul de sarcini'' adica regulamentul de functionare a scolii sa vedem ce obligatii/sarini/indatorii au profesorii si daca acestea toate se indeplinesc,se respecta.Sigur ca directoarea cat si ceilalti profesorii au refuzat categoric sa purcedem la o astfel de analiza.Si nici ceilalti parinti nu m-au sustinut.Dimpotriva ,m-au contrazi ,acuzandu-ma ca jignesc profesorii ca n-as fi politicos ca as compromite prestigiul profesorilor ca acestia mi-or teroriza copilele ca mi-le izolez si ca n-or fi sociabile e.t.c.Prin urmare ,eu ramas singur mi-am luat gubuta si clopu,am iesit de la sedinta,m-am ocupat cum am crezut eu de educatia/meditatia/instructia copilelor mele si altul si mai mult nu m-am mai dus la sedinte cu parintii pana cand cea mica a avut festivitatea de absolvire a facultati de chimie din Cluj iar la acea mare la sustinerea diplomei de doctorat in fizica atomo-moleculara la universitatea din Amsterdam.Probabil ca la vara ma voi duce la cea mica care-si va sustine o teza de doctorat in chimie la universitatea din Glesgow.Dar voi dragi actuali parinti de copiii de scoala nu va luati dupa mine,iara voi dragi profesori incercati totusi sa va faceti datoria cu asupra de masura cu dragoste de nobila voastra indeletnicire, asa cum scie la carte, chiar daca salariile nu va sunt cum a-ti dori,lasati-va de fumat,de baut de podoabe fara rost si veti razbi, iar peste vreo patru-cinci lustrii ,si Romania noasra va sta in rand cu'' tarile care au avut acces la civilizatiune'' cum ar fi zis poetul nepereche.


● arbitru elegantei ( 22-January-2012, 10:30 am )

Api bade mitrut cum te vad io mneta nu pe esti modest ca te cam fudulesti.Lauda-te gura ca de nu te sfartec!Trufia-i un pacat.Amu iara zic ca de ne-ai scris aieste ca sa ne imprtasesti ixperienta mnitali ,inca nu-i nici o hiba.da de ai hi mneta profesor oare ce-ai face?Si iara ma itorc si zic dice de parinti n-ai zis nimnic?


● pledita mironosita din varful gradinii ( 22-January-2012, 12:54 pm )

draga arbitre de care parinti ai vre sa vorovim.de cei trupesti ori de cei duhovnicesti.Pence ca si ceia duhovnicesti contea za poate cel mai mult.Ca ne invata ei multa ortodoxie,istoria ortodoxiei stramosesti de doua mii de ani,ne invata multe si frumoase pricezne 'ne duc pe la tot felul de programe ,manastirisicolinzi la stbii din baia mare da cat insista la pacatosenia noastra cea de toate zilile.Par igzemplu,a minti,a,fura (mare hotie este copiatu),a lenevi,a vorbi voroave murdaro/porno/obsceno/spurcaciunist ice,a arunca sutele de pungi din plastic pe tate ulitele de se infunda santurile,a rispi adicatelea a da banutii greu castigati de parinti zilnic pe sucuri chimicalizate aduse de pragmatici americani care mai an ne-au adus gandacul de colorado si acum vreu sa ne aduca porie metalica peste solul si asa suprasaturat de noxe.Despre toate acestea cat le vorbesc/insista /repeta/controleaza,preacucenicii Parinti,onorabili profesori.Si cat le repeta toate acestea (repetition mater studiorum est) Cat despre parintii trupesti,acestia sunt la randul lor ieducati tot de catre preoti si dascali/invatatori/profesori.Ase ca bade Mitrut din Ruscuta ma tem ca si mneta ai mai ave de invatat.


● cine s de vina ? ( 22-January-2012, 2:14 pm )

pana la urma de vina s profii, preotii sau parintii...ca io nu mai inteleg numic


● nepriceputu ( 22-January-2012, 6:08 pm )

Vezi ,asta-i cusurul tau ca nu pricepi nimic.
Tu cu painea si cutitu
Mori flamand,nepriceputu.
Ei,draga nepriceput,da versurile astea doua,pricepi de unde sunt??? Explica te rog ce anume nu pricepi,sau nu vrei sa pricepi.Poate ca esti parinte sau profesor sau toate trele si atunci n-ai nici o sansa sa pricepi.Mai an am intrebat pe o persoana daca e bine ca pe autobuz elevii de liceu sa sada pe scaune iar calatorii mai in varsta care veneau de la munca din uzine sa steie in pticioare.Persoana respectiva mi-a raspuns trnsant:''nici vorba'',Atunci am zis''dar daca acesti adolescenti sunt ai unui cadru didactic'' ''cu atat mai grav''mi-a raspuns persoana.Iar i-am zis''dar daca sunt odraslele acestea nepoliticoase sunt chiar copiii dumneavoastre simata doamna invatatorita''Apoi tine-te ce taraboi mi-a facut doamna ''ca si copii mei platesc abonament si-s obositi ca tare mult au de invatat ''si hohoho si huhuhu.Acuma pricepi nepriceputule(eventual nepriceputo)? Astept raspuns !


● palisandru ( 22-January-2012, 9:46 pm )

este o vorba ca de la cap se impute pestele si asta fiindca nu da din coada .Dar de aceea nu da din coada ca s-a imputit la cap


● intrebare ( 22-January-2012, 9:51 pm )

Oare e cea mai buna varianta ca la fiecare problema sa cautam mai intai vinovati si apoi solutii? Oare nu ar fi bine sa gasim mai intati solutii si apoi cei responsabili?


● Nero fiul Agripinei ( 22-January-2012, 9:59 pm )

Vand fabrica de telefoane NOKIA si fabrica de avioane UAC.Pret de strigare doi bani.Plata se poate face si in rate.


● raspunsuri ( 23-January-2012, 1:26 pm )

pentru nepriceputu: Faina povestea cu profesoara care-i tot timpul de acord, cu exceptia odraslelor ei...
pentru cine's de vina?: toti
pentru mitrut: e bine sa fii reactiv= observi problemele, dar si proactiv= sa le rezolvi. Felicitari pt felete doctorante!


● priceputu nepriceput ( 23-January-2012, 1:40 pm )

Pai lasa i domne si pe cei tineri sa stea jos nu numai moscotaii care vin odata in oras, hop si ei pe scaun. Trebuie sa fim civilizati dar nici chiar asa. Adica ei platesc abonament , merg la o scoala care poate nu le multe sanse pentru viitor, si vine mosu sau baba din piata cu cosu si are pretentia sa stea si jos, chiar daca vine o singura data pe saptamana.


● priceputu nepriceput ( 23-January-2012, 1:43 pm )

astia mai batrani asa ati fost invatati de pe vremea comunistilor sa fiti respectati tot timpul iar ceilalti care, vezi Doamne, is mai mic, sa taca ca ei oricum nu stiu multe. Hai pa ca va las


● arbitru elegantei ( 23-January-2012, 2:55 pm )Draga care ai probleme cu solutiile si vinovatii.
Banuiesc ca profesor au de mate au fizica-chimie.Asadar sti foarte bine ca orice problema este problema pana cand se gaseste minimum o solutie acesteia.Da?Daca problemei se va da o solutie gresita sau nu se va da solutia cea mai simpla,nu crezi ca va trebui sanctionat solutioneru?Dumneata cand un elev da o solutie gresita problemei, sau n-o da pe cea mai simpla ,i-l notezi cu zece?Aceasta-i problema!Cat despre tanarul ''nepriceput'' ,cred ca a fost elevul profesorului cu probleme prost solutionate,dar notate cu nota maxima ,dupa cum se pricepe sa-si respecte buneii.


● nepriceputul 2 ( 23-January-2012, 4:19 pm )

hai draga Petronius sa te vad ce solutie dai la rezolvarea promblemei in care se afla tara ,ca sa-ti pot da si eu o nota.


● Pledita problematica ( 23-January-2012, 4:33 pm )

vreu sa va zic mai dragii lelitei ca a cinsti pe cei batrani este o obligatie data de porunca a patra daca cumva se face religie in scoli si aveti icoane in salile de clasa pictate pe sticla chiar de voi.Asta din punct de vedere al moralei crestine.Din punct de videre jometric a cinsti pe parintii si buneii nostri sau a colegilor nostrii este on POSTULAT,adica c.c.n.t.d.


● profesioara ( 23-January-2012, 6:02 pm )

Noa bini bugat tu pledita da de care jometrie vorovesti de ceie a lui iouclid ori de ceielalta mai noua?


● pledita ( 23-January-2012, 6:43 pm )

ce i aia pledita ? cum s-ar traduce in romaneste ca doar nu esti pleditor in gradina lui ion toate pasarile dorm, numa una n-are somn.


● Petronius ( 23-January-2012, 7:35 pm )

Tu cel care intrebi ce-i aia ''pledita'',tu ce scrii inafara de a pune aceasta intrebare?Nu conteaza cum te cheama,ci ce mesaj ai .ai priceput???


● raspunsuri ( 23-January-2012, 9:46 pm )

pt problemele din tara: schimbarea. Schimba-te tu si el si ea. Noi toti! Si eu.


● Petronius ( 24-January-2012, 8:20 am )

Splendid raspuns .De cand ai (avem) de gand sa te schimbi? Sa ne schimbam modul de viata,Da?I-mi place provocarea,deci o sa revin pe aceasta tema.Dar haideti si voi!


● solutii la cele mai mari rezolutii ( 24-January-2012, 5:49 pm )

Sa incepem uite asha: Hai sa vopism casele, Hai sa vopsim gardurile, blocurile. Hai sa muncim sa facem, impreuna, in timpul liber. Pe langa casa noastra si prin sat si prin oras. Numai cu o harnicie desavarista plus lucru facut de calitate si cu cap se poate schimba etica estetica tarii grii in care traim.


● glasul tinerilor ( 26-January-2012, 2:32 pm )

Putem fi noi harnici daca cei mai multi sunt hoti. Iar daca ai vrea sa faci ceva la nivel de un sat sau comuna nu s-ar aduna mai mult de 30-40 oameni. Suntem si lenesi si lasi. Unul tanar se poate schimba dar pe unu batran il schimbi inveci. Si daca multa lume e sub zodia celui batran care spune "tu mai taci ca esti tanar, nu stii tu asa multe, numai eu am trecut prin viata si pot sa ti spun cum e.........." atunci ce rost mai are sa incercam sa facem ceva sa ni se auda glasu'.


● 1.5 angstrom ( 26-January-2012, 7:13 pm )

30-40 de oameni ar fi perfect daca s-ar aduna. Oricum eu nu as astepta sa se adune, as incepe lucru singur si asha poate se vor indemna si altii.


● scuza ( 27-January-2012, 4:05 pm )

daca ne scuzam tot timpul, daca cei tineri nu sunt luati in seama, daca mereu gasim ceva care nu ne convine- atunci nu vom face niciodata nimic. Joc cu scuza, hai la treaba!


● inzapezitul ( 27-January-2012, 4:06 pm )

Aho, aho, primari tampiti
Stati si nu dezapeziti
De 8 ore, ca nebunu,
Locuiesc pe DN1
Am o sora si doi frati...
In Logan la Afumati
Iar matusa si bunica
Stau in Opel la Saftica
La bunic ii fac pomeni
Dintr-un Aro la Pucheni
Tata-i rupt de foame-n gura
DE 5 ore pe centura
Mananca la-mpinge tava
Intr-un Duster la Jilava
Nici pe jos, nici in mancare
Nu e nici un pic de sare
Plugusor cu 4 boi,
Io sunt unul dintre voi
Sofati baaaai

Nu va pierdeti speranta, primavara se va intoarce intr-o buna zi...


● definitie ( 27-January-2012, 5:08 pm )

Ce inseamna pleditza:
pleditza= pleata + coditza

Multe pleditze ne-au mai scris pe acest site- da sa mai fie!


● pledita folclorista ( 1-February-2012, 8:58 pm )

cate mama mi-le-o spus
tate acelea am zis ca nu-s
pana amu ce m-o ajuns


● pledita tetisana ( 3-February-2012, 10:06 am )

vine o boare brizaosa dinspre tetis pe rau in sus impotriva curentului si unul de la carbunari cum ca florea consilistu si cu sandu viceatu ar invarti descurcareala cu asociatiunile congestionaristica panaaaaaaa-n panzele a.n.a.-ului oare drept-ui o-s numa povesti de trezit anuta. se poate sa fie tetisanu hulpav? cel care baga apa comunala in bazine private prins si iertat. cand va fi prins de urechi?


● arbitru eticii ( 3-February-2012, 7:34 pm )

nasc si la Dumbravita corupti!


● pledita nascatoarea ( 5-February-2012, 7:19 pm )

Mama prostilor este vesnic insarcinata


● nimea in drum ( 6-February-2012, 7:59 pm )

si cu asta,basta


● tzeava cu prosti ( 7-February-2012, 2:42 pm )

ghici unde s-a spart teava cu prosti ?


● de p'aci ( 7-February-2012, 3:19 pm )

Evident, la primarie!


● desteaptate dumbrecene ( 12-February-2012, 7:19 pm )

nu-i lumnina nicari
o-adurnit tati oamini
numa la mandruta me
arde lompa ca o ste
ca gande c-oi me la ie


● anunt important ( 15-February-2012, 6:57 pm )

Imediat ce se desprimavareaza doctorul Papa Nicolaus va efectua o serie de teste gratuite femeilor blonde din comuna. Sponsor oficial Vegetica Corporationes


● al doilea anunt important ( 15-February-2012, 7:07 pm )

Un preot la mai multe sate va vizita pe Papa de data asta de la Roma. Comunitatea va beneficia de vizita preotului la Roma, acesta promatzand sa trimita celor mai credinciosi vederi cu Capela Sixtina, Coloseumul lui Traian. Iar pentru batrane va aduce apa sfintita direct de la gura raiului. Biletele pot fi sponsorizate aproape de oricine. Un bilet la Roma cu Wizzerii costa doar 29 de euro. Merita investitia si mai ales sa te pui bine cu neamurile cardinale.


● punctul de vedere cardinal ( 15-February-2012, 9:48 pm )

cum a zis un ziarist de la romania liberă, mai catolic decat papa di Roma şi mai ortodox decat Niccolo Machiavelli:"scopul sfinţeşte mijloacele"


● un ortodos ( 16-February-2012, 10:58 am )

Ma mir cum de trebuie sa accepti niste bani de la uace pentru o excursie la vatican, mai ales ca mergi acolo sa te si rogi nu numai sa te plimbi. dar ma rog, vorba celui mai de sus "scopul sfinţeşte mijloacele"


● un ateu practicant ( 17-February-2012, 7:44 pm )

oare pe ce criterii vor fi alesi cei sase care ''beneficiaza de sprijinul uac pentru a acopericosturile de deplsare''?Cine face selectia:UAC-ul,primaria,nepotul de frate adica feciorul celui care este frate cu frate-Său,curatorii sau cine?In ce consta ''sprijinul''?Eu cred ca enoriasii trebuie sa fie informati.Conducerea curatorala ,mai vartos decat cea politica trebuie sa fie transparenta(pardon,pardon,pardon)? !?!?!
Mi deajuns,mai ziceti si voi cei care cititi pe aici,nu stati cu degetu in gura.Au credeti ca actiunile popilor sunt tabu?


● arbitrul elegantei ( 17-February-2012, 8:20 pm )

Poate ca era mai consult sa se organizeze o excursie la nivel de comuna cu un autocar pentru toti cei care ar fi vrut sa faca o excursie la Roma!


● punct de vedere ( 18-February-2012, 1:40 am )

Da da si cine crezi ca o sa fie luat in autocar. Fetele celui cu vila si douazeci de lacate pe usha.


● un alt punct de veghere ( 18-February-2012, 1:45 am )

Dracul incepe a cadelnita prin biserica
Numai statuile de marmura raman imune
Si canta ALELUIA ALELUIA ALELUIA
Patriarhul speriat o ia la goana
Lasad cradinciosii prada ispitei
MORALA:
Oamenii pot fii uneori atat de afurisiti
Incat arsul pe rug pare o pedeapsa blanda


● in concluzie ( 18-February-2012, 1:51 am )

Pe mine nu ma mai mira aceste catastrofe.


● admin site ( 18-February-2012, 9:10 am )

VATICAN : ceremonia de investire a Preafericitului Lucian Muresan transmisa în direct, de către TVR 2, sîmbătă 18.02.2012, de la ora 11:30

Aproximativ 200 de maramureşeni sînt aşteptaţi sambata sa fie prezenţi în Roma la un eveniment pentru istoria judeţului Maramures: la Vatican are loc ceremonia de investire a Preafericitului Lucian Muresan ca membru in colegiul cardinalilor, de către Papa Benedict.
Din comuna Dumbravita este prezenta o delegatie de 6 oameni in frunte cu preotul greco catolic Muresan Daniel din Sindresti


● dezimformatul ( 18-February-2012, 9:19 am )

Nu stiam ca muresan daniel este din sindresti!de-acui e din sindresti?


● rectificare ( 18-February-2012, 9:25 am )

Preotul Muresan Daniel este preot paroh in Sindresti.


● de ce nu s-a ridicat gunoiul in luna feb ( 18-February-2012, 12:44 pm )

In luna februarie 2012 nu s-a ridicat gunoiul in nicio localitate din comuna Dumbravita. Zilele stabilite pentru acest lucru au fost :

Luna FEBRUARIE 2012:

3 februarie 2012 : Dumbravita, Chechis, Carbunari

17 februarie 2012 : Sindresti, Rus, Unguras

Din informatiile pe care le-am primit de la primarie : SC Drusal nu a putut veni in aceste localitati din cauza timpului nefavorabil (zapada mare) dar vor prelua aceste deseuri menajere in momentul in care vremea va permite. Din pacate nu avem o data fixa dar am primit promisiunea primariei ca in momentul in care se va stii cand se va ridica deseurile voi fi anuntat si voi posta pe site data pentru cele 6 localitati


● Rusine Drusal ( 18-February-2012, 2:49 pm )

E asa mare zapada ca nu se paote circula nici cu masina, nici pe jos. De aceea s-au inchis scolile, institutiile publice, magazinile nu pot fi aprovizionate cu paine etc. Asteptam ajutoare din Moldova.
Rusine Drusal!


● dumiritu ( 18-February-2012, 2:56 pm )

io am crezut ca muresan daniel este preot in parohia rus cu filiala sindresti!noa bine dara


● pledita cea dezamagita ( 19-February-2012, 11:00 am )

Slabă treabă'i si cu pagina asta de comentarii,că văd că nu pe comentea mai nime.Aşe că moi muie ş io.ca nici badea Mitruţ nu mai dă pă la noi poate că sa hi dată ş 'mnealui pă brazdă.Aşe că Dumnezo vă ajute ş mersi!


● 165 - Michelangelo ( 19-February-2012, 1:33 pm )

Daca tot vorbim de Roma va propun o poezie de Michelangelo

Cine-şi obligă ochii să adore
îşi pierde judecata
şi teama i-i răsplata:
mai mult se-nşeală cel ce-n el se-ncrede,
precum urâtu-n ore
de reverie prea frumos se vede;


● se bat intre ei ( 19-February-2012, 3:33 pm )

cine e in rus si cine e in sindresti sau unguras...astea par lupte ...greco.....romano - catolice


● bai cei din primarie ( 20-February-2012, 10:06 am )

ce motive puerile ca nu se poate ajunge dupa deseuri...e mare zapada la noi ca nu circula nicio masina ? astea s povesti de adormit...nu au ei chef sa vina, si primaria ii doare n patina , nu le impune nicio clauza? ii lasa sa faca ei ce vor, pai de ce sta o masina drusal in curtea primariei? de ce nu poate sa se gaseasca un sofer din zona care sa vina dupa mizerii? vreti sa le dam drumu in vale? le dam...


● Petronius ( 20-February-2012, 10:38 am )

Viaţa-i luptă
materia-i în luptă
contrariile se luptă şi se unesc
în unitate şi-n diversitate
grijiţi raţiunea să nu aţipească
să n-adoarma in somnul cel de moarte
monstri sacri zămislesc apocalipsă
lipsa de sens emană vid
unde nu-i luptă nu-i durere
cer nealbastru fără stele
fără calea lactee
nu-i autostradă
capătul de cale
spre glorie
cîta liniste atîta infinit
plus cîteva necîntate rătăcite
do-re-mi-uri
doruri neimplinite
nedimensionate
pe-o bandă trupuri
pe verso sufluri
în sens spiral
de va rămîne un sperm
şi un cerc şi un şfung
orgasmul totul va orîndui


● poezie ( 20-February-2012, 12:24 pm )

interesanta poezie cu final putin pervers


● criticul critici critice ( 20-February-2012, 1:56 pm )

La înceut a fost şfungul ce s-a pervertit cu orgasmul şi a ieşit Cărtărescu din ţara ce schimbă feţe feţe.Doar s-a arăduit dar nu s-a orînduit încă.


● s-a orandui ( 20-February-2012, 2:08 pm )

s-a orandui cand or pleca toti nenorocitii si hotii


● inghedelement ( 20-February-2012, 7:41 pm )

de regula a venit masina dupa goaze.acum chiar ca a fost o exceptie sa nu fim nici prea rigizi ca sa nu pleznim


● hăpt aşe! ( 20-February-2012, 9:39 pm )

Aşa-i, că doră nici primaria nu plesneşte de nu îmi plătesc impozitul p-un an. Mai ales amu, de când capătă atâţa bani de la avionari. Zâ-i, inghedelement, ca nu-i aşe!


● inghedelement ( 21-February-2012, 9:48 am )

aşe-i,da nu-i nici tiar aşe,poate hi şi amintrilea,io şi de-aciî te-oi lua,numa pă drept primăria s-o jbotălit şo trimăs pă ceala cu plugu şi numa ce-i hazna o corăţît bugăt de bine uliţîle,da o mai putut ieşi şi oamini cu lopeţîle să mai tomnească,da suntem cam pe domnoşi mai demult te scoteu bdiraile pă dîmbu bîrgăului să corăţăşti umătu de pe drumu ţării şi n-ai avut ce grămoşda că nu-i mere că te globde,amu mă uit cum stă crîşmaru pă treptile cumparativi şi dohăneşte ,şi să uită cum ninjă da nu pune mîna să nu-i scadă pînticile,mărg sara praşcăii la casa comunală pîn umătu întreg ,da nu să indură să ieie o lopata să ţîpe umătu batăr dipă gradişte,zi că nu-i aşe???


● tomna ase' ( 21-February-2012, 9:48 am )

ba plezneste ca iti trimete acasa un poptirosh tip somatie ca pana la data de ...sa platesti x, ca daca nu...mai vii pe la noi cu vreo problema si ciuciu ti se rezolva pana nu platesti datoria


● Ochelarita ( 25-February-2012, 12:26 am )

Buna dimineatza. Ultima consultatie pe care am facut-o la cabinetul de ochi, apropo, a fost gratis si ghici ce, fara spijinul uaceului. Am fost supusa la tot felu de teste precum poze in spatele retinei, aparate de ultima generatie care nu au cum fi trasportate in fiecare sat. De cand se plimba doctorii de ochi pe la fiecare sat sa faca consulatii? Poate si vaca are nevoie de ochelari. Asa ca e bine de stiut cand se fac consultatiile ca am sa ma prezit cu ea de lantz. Pentru vaca ash accepta o prescriptie adhoc, nu si pentru mine. Si ca sa nu o deranjeze prea mult o sa optez pentru lentile de contact. Sateni ati atipit? Ati inebunit? Este asta ultima gluma pe care am auzit-o de la fatza locului? .


● deNeinduplecat ( 25-February-2012, 12:42 am )

Scrisoare deschisa pentru Iulian Gheorghe.
Te-am ruga frumos sa ne lasi in pace. Daca vrei sa ajuti comunitatea fa ceva mai util. Iti recomand avioane de hartie. Actiunile tale la fata locului ne-au jignit profund. Nu cred ca meritam sa fim tratati in acest fel. Suntem totusi fiinte umane. Poate intr-o buna zi vrei invatza sa respecti o comunitate de oameni si vei stii ce inseamna bunul simt. Poate toate astea cand nu vei mai fi shef. Pana atunci spor la obrazul prelungit care nu se mai termina.


● aceeasi pozitie ( 25-February-2012, 11:53 am )

Eu as recomanda spatosului primar sa nu mai permita el UACEului sa faca atata circ: consultatii "GRATUITE", petrecere pt tineret - adultii de maine, reviste gratuite impartite in biserica (as recomanda ascelui popa (ar trebui sa spun preot) sa imparta acatiste si carti de invatatura crestina gratuite in biserica, nu inciunile trecute in revista de propaganda, a trecut era PCR) etc, etc.


● cine stie? ( 26-February-2012, 3:42 pm )

Am o nelamurire. Consutatiile sunt gratuite. Dar ochelarii cine-i plateste?


● fiecare isi plateste ochelari ( 26-February-2012, 4:04 pm )

consultatiile si prescriptiile sunt gratuite iar ochelarii ii plateste fiecare


● Pentru turma mea de mielusei ( 26-February-2012, 4:32 pm )

Deci asta e inca o gluma din parte UACE. Consultatiile is gratuite pentru ca ochelarii sunt foarte scumpi. Cum am spus mai sus. Consultatii gratuite si prescriptii se intampla si in alte parti (nu stiu exact daca si in Romania) fara sprijinul UACE. Am nevoie de o frectie la un picior de lemn. Se ofera UACE ca sponzor? Cetateni va invit la circ cu ajutorul UACE. Viitorul e prescris de UACE. Viitorul calitatii aerului, apei si solului.


● chemistul orb ( 28-February-2012, 8:23 pm )

care este formula apei chioare? H2O cu ochelari- si fara prescriptie gratuita...


● Situatiunea ( 29-February-2012, 12:11 am )

De ce are nevoie un tanar de vre-o 13 ani? Pai hai sa ne gandim, ii trebuie un MP3 sa asculte muzica cand merge pe strada (sa nu cumva sa se plictiseasca), un aparat digital sa faca poze la gainile de prin curte si un televizor color. De ce are nevoie un batran de vre-o 60 de ani? Pai probabil de ochelari sa poata vedea daca s-o uscat fanul.De ce are nevoie un preot catolic? O excursie la Roma. La urmatoarea tombola m-as inscrie si eu daca vor fi unelte agricole pe lista. Mi-as dori o grebla fara dinti cu care sa greblu paiele din ochii celor care tocmai au primit prescriptii ca nu vad tare bine. Pana atunci multzumim sponsorilor pentru cadourile de plastic primite. Ca sa va ajut cu induplecatul oamenilor. La profesoare le plac florile, vazele, bibelourile si cafele. La politicieni le plac vilele. La oamenii gospodari vaci bune de lapte si o pereche de cai. La dame le plac posetele. La lelea Floare ii place coshu de nuiele. La lelea Aristina ii place sacerea si sapa. La badea Costanas ii place coasa. Iar la cei mai para si fineti le place sa construiasca hoteluri si crashme.


● arbitru confortului ( 29-February-2012, 12:20 pm )

ce bine a fost prezentata ''situatiunea''.mai torna ,torna frate ca tare bine le potrivesti.ce se mai pastreaza traditia la dumbrecenii astia,auzi tu ''party'',o mamuca me doamne!!!


● american cu forta ( 29-February-2012, 1:31 pm )

Oameni buni si de seama,
fiti deschisi la nou. Lucrurile noi nu inseamna ca sunt si rele, mai ales daca vin din America. Nu asa credem noi, romanii? Ne putem mandri cu discoteci, Valentine's Day, Party la Lasata secului pt Postul Mare (cred ca cu aceasta ocazie a fost organizat dezmatul, nu?) Cum ne-am americanizat de tot, si prin investitori, si prin sarbatori si traditii, la ce mai vorbim de Joc la sura, Dragobete, masa in familie de Lasata secului... Acestea au fost candva...la romani. Acum suntem americani...cu forta, si cei care nu dorim.


● Puiul ( 29-February-2012, 7:14 pm )

Aripi picante, aripi picante, cine doreste aripi picante? Dar nu pe gratis. Pe gratis va oferim doar pufuleti, pufarini si pop corn.


● pentru situatiunea ( 1-March-2012, 12:04 pm )

Felicitari pt prezentarea situatiunii. Mi-a adus zambetul pe buze si nostalgia de satul natal. Mie mi-a placut coronita de premiant.
Sa ne mai scrii!


● ciobanita ( 1-March-2012, 8:23 pm )

Chiar ma gandeam ca noi ne doream sa luam premii la invatzatura si primeam carti. Dar hey poate maine vom primi un e-reader digital si nu va mai vom mai avea nevoie de carti printate pe hartie. Vom salva astfel padurile si dumbravita va deveni green. Oare trebuie sa-mi schimb buletinul cu domiciliul la Dumbravita PARTYYYY.


● amintiri din trecut ( 4-March-2012, 4:50 pm )

        e-mail : premierea

Ştiţi cumva ce premii acorda părintele VasileLucaciu elevilor harnici la învăţătură?
V& #259; spun eu!
Premiul întîi-trei puieţi de măr oltoniţi
Premiul doi-doi oltoani
Premiul trei-un oltoan
Desigur că pe atunci nu se ştia ce esste party-ul
Pagubă-n ptitoi!


● amintiri despre prezent ( 5-March-2012, 10:01 am )

Stie cineva cine-i gazetarul ce face''gazeta de dumbrita''?Ce parere aveti despre aceasta foaie volanta distribuita gratuit chiar si in biserici?Am dori comentarii mai ales din partea intelectualilor comunei(cum ar fi profesorii,preotii sau alti licentiati de care cantitativ comuna nu duce lipsa).


● o tema la care ma angajez ( 5-March-2012, 1:53 pm )

In primul rand am vazut multe revistele cu pricina prin santuri.Asa ca vine primavara si mister Iulian o sa organizeze actiuni de curatat santuri si valcele,drept pentru care va fi premiat.


● parere ( 5-March-2012, 3:32 pm )

Nu cunosc profesorii care sa fi impartit aceasta minunata "enciclopedie" cu numele de "Gazeta de Dumbravita", insa popi da! Ar fi bine sa explice de ce le dau gratuit in biserica... Sa nu uitam ca orice lucru de valoare are un pret. Iar cum aceasta revista este gratuita...


● completare la parere ( 5-March-2012, 5:58 pm )

nu am zis ca profesorii au impartit gazete ci ei sa-si spuna parerea,sa aprecieze ce-i bine sau prost scris.In privinta difuzarii gratuite;nimic pe lumea asta nu ti-se da gratuit!!!


● poputz ( 5-March-2012, 7:53 pm )

pai ce preoti au impartit asa ceva?, am vazut numa tineri care aduc revistele si ti le pun in poarta...asta i una
mai e si alta...nu ar fi normal ca primaria sa aiba si ea asa ceva ca sa fim mai bine informati? sa stim cand se dau bani pt ajutoare sociale, bani pt lemne, caldura, etc


● Timon din Atena ( 6-March-2012, 7:28 pm )

Despre omul fericit
''Fericirea este o activitate a sufletului conformă cu virtutea perfectă''
''Omul fericit va fi acela care va acţiona totdeauna în conformitate cu virtutea ,dealungul întregii sale vieţi'' Etica Nicomonică.
Aşa a spus Aristot,pe care mămucă-sa lo mădărit zicîndu-i Aristotel,cum la Ion,Ionel.
Platon zicea că''fericirea este plăcerea purificată prin inteligenţă'' Platonel!


● incurca lumea ( 11-March-2012, 5:35 pm )

da ce norocu sa va manace de a-ti buntuzat pajna cu comentarii in care nu sa prea comenteaza oricum,noa bin-i bugat!


● admin ( 11-March-2012, 6:42 pm )

Am omis sa explic mai bine de ce am schimbat designul site ului
- din cauza ca erau foarte multe pagini de gestionat si multe nu pareau interesante sau mai concret nu erau accesate, m am gandit sa fac din cate 2-4 pagini, una singura si aici ma refer la paginile cu satele sau cele cu stiri. Paginile cu satele le-am comprimat astfel incat informatia sa fie mai usor de gasit, in partea dreapta, iar in mijloc sunt datele generale ale satului.
- Fiindca exista foarte multa informatie la categoria stiri, le-am pus pe ani, ca sa aiba o cronologie, iar informatiile utile le gasiti chiar sus pe pagina de stiri.
In rest astept pareri si sugestii de la dvs pro sau contra in sectiunea comentarii


● nepriceputu ( 11-March-2012, 10:27 pm )

nu stiu zo ce palaria me ai facut ovidiule ca nu mai gasesc cum sa scriu decat din intamplare.Explica cum sa procedez ca io-s cam tutuliuc.Multumesc anticipat.


● ovidiu ( 12-March-2012, 6:53 am )

cum postam un comentariu :
- pagina cu comentarii sunt in meniul de sus "VIZITEAZA SITE UL" - "COMENTARII"
- pe pagina "COMENTARII", in stanga sus click pe foto "CLICK AICI SI LASA UN COMENTARIU"
- o alta varianta de a scrie este tot in pagina "COMENTARII" click pe ultimul comentariu lasat de dvs (de ex. click pe...712. incurca lumea(11-March-2012, 5:35 pm)
- tot in pagina comentarii pe "mijloc" am pus un mic rezumat la sectiunea "Cum poti sa postez comentariul ?" cat si regulile generale.
- per total nu am schimbat mare lucru la pagina "COMENTARII" fata de ce era, ba in plus am adaugat si pagina vocea comunitatii tot aici pt ca tine de parerea celor care viziteaza site ul


● GROAPA DIN RUS ( 21-March-2012, 9:11 pm )

Groapa din Rus despre care am scris in 18.03.2012 a fost astupata. Reprezenta un real pericol pentru copiii care frecventeaza scoala Rus, pentru cei din localitate sau cei care traverseaza Rusul. Nu stiu daca s-a rezolvat pentru ca a aparut pe site ul comunei sau era in plan sa fie astupata exact in aceasta perioada (desi am mari dubii ca spiritul civic si responsabilitatea a aparut brusc peste noapte, desi 4 ani a adormit in cei care trebuiau sa si faca treaba), dar important este ca s-a rezolvat pana la urma o problema care dura de vreo 4 ani.
Dar asa cum a spus o doamna pe facebook, dupa ce s-a rezolvat cu groapa, ce facem cu apele freatice care izvorasc de sub cladirea magazinului satesc si ies nestingherite in drum ? Problema aceasta are o vechime si mai mare ca raposata groapa. Din pacate, cei care circula iarna cu masina prin fata magazinului Rus (in special cei care fac naveta la servici din satele Sindresti, Unguras, Rus) merg cu mare grija sa nu si sparga baia de ulei sau vreo roata in gaurile din gheata care se formeaza intr o iarna geroasa. Aici este iar o problema care ar trebui rezolvata pentru ca, la fel ca si groapa, afecteaza o mare multime de soferi care trec zilnic prin zona intr o iarna.


● maximele saptamanii ( 30-March-2012, 2:38 am )

Femeile nu au dreptul sa fie posomorate!
Nu e necesar sa actionezi niciodata impotriva propriei ratiuni chiar daca trebuie sa te sacrifici!


● constatari ( 30-March-2012, 2:54 am )

Florile is mai ieftine decat asfaltul.
Se pot umezi si cu lacrimi.
Suntem mai aproape decat credem.
Vointza unui om indarjit nu se surpa in fata unei comunitati fara vointa.
A ramane fara cuvinte este mai bine decat a te balbai in public.
Dar, lasii tac iar albitrul elegantei canta la fluier.
Proiectul flori pentru centru satului va incepe odata cu prima brandusha.
Fii tu primul care o planteaza.


● anonim spania ( 11-December-2012, 12:59 pm )

de ce nu sa pus video cu concertu de colinzi din chechis o acest sat nu apartine acum de comuna sau a uitat primaru ca a luat bani de pe pasunea de la italsofa pentru ca scoala din chechis este toata neterminata o bani sau dus la el in casaAdauga comentariu

cursuri jocuri anime
Adaugati urmatorul cod:   085be

 

 

free counters