Fabrica de avioane

Mesaje pe care le puteti transmite pentru"Fabrica de avioane". Toate comentariile de pe acest site le poti vedea aici.

 

comuna dumbravita mm - comentarii -

Comentarii :


● sdfdsfgsdfg ( 18-July-2011, 8:52 am )

sgsgsgsgsfg


● Ioana Sovago ( 20-July-2011, 1:23 am )

        e-mail : ioanas2000@yahoo.com

Copiii nostrii nu o sa devina toti chimisti.
Cati chimisti avem in momentul de fata in comuna?
Credeti ca absolventii de facultati din Cluj o sa se mute la Dumbravitza, in mijlocul lui nimanui?
Aceasta fabrica nu este investitie romaneasca, este investitie americana, asadar grosul veniturilor se vor duce la american.
E adevarat Romania are nevoie de industrie, dar de industrie proprie.
Daca bugetul primariei a crescut cum de scoala din Rus are geamuri nevopsite, gardul se surpa, sa nu mai vorbim toalete.
In mijlocul satului rus este o groapa pe care nu o astupa nimeni de ani de zile, dar noi suntem niste oameni foarte harnici.
Dupa testele dumneavoastra reiese ca satenii nu sunt calificati sa lucreze in fabrica. Adica nu shtiu sa faca adunari si scaderi.
De ce ati venit sa faceti o fabrica intr-un mediu necalificat, daca aveti nevoie de oameni calificati.


● Ioana Sovago ( 20-July-2011, 1:25 am )

        e-mail : ioanas2000@yahoo.com

Ati ajutat copii orfani americani. Cati orfani are comuna Dumbravitza pentru care ar trebui sa construim case speciale.
Si noi am fost in America si acolo am intalnit oameni poate mai primitori decat in romania.
Propozitii standard ca romanii sant primitori le auzim mereu pe toate drumurile si au devinit plictisitoare.
Daca vine un tigan la noi la poarta nu cred ca-l punem la masa si-i dam sarmale.
ORICATI BANI NE PROMITETI SI INVESTITII NU AJUNG SA CUMPARATI VIETI OMENESTI care sunt mai importante decat toti banii din lume.
NU O SA NE TRATATI VOI DE CANCER
NU O SA NE CUMPARATI LIBELULE SI PESTI IN RAU
COPACI SI PAJISTI.
Asadar cetateni ai comunei, nu mai pierdeti vremea in discutii. Aceasta fabrica este inutila pentru viitorul nostru. Sa ne organizam asftfel incat sa oprim functionarea acestei fabrici. Nu avem nevoie de banii lor. Avem si noi ce manca Avem nevoie de sanatate.


● spirit in flacari ( 20-July-2011, 2:44 am )

Ce cauta fabrica de avioane la biserica?
O sa zburati in viitor cu avionul la biserica?
Parca era vorba ca se va implica in educatia noastra. Stiinta si cunostintele nu au nici o legatura cu credinta oamenilor.
Acesti omameni nu incearca decat sa va manipuleze.
NOI NU VA VREM!!!!!!!!!!!!!!!!!
NOI NU VA VREM!!!!!!!!!!!!!!!!!
NOI NU VA VREM!!!!!!!!!!!!!!!!!
NU AVEM NEVOIE DE VOI


● Rusanul ( 20-July-2011, 12:10 pm )

Directorul de la fabrica de avioane ar trebui sa raspunda si la intrebari de genul : ce inseamna clorul, oxizii de azot si de sulf, zgura...toate astea sunt factori poluanti. Sper ca nu va ocoli aceasta intrebare si o va detaila.


● UN OM AL PACII, IN GENERAL ( 20-July-2011, 6:51 pm )

Le uram DDRUM BUN SPRE ALTE ORIZONTURI celor de la UAC. Zbor placut. Acelasi lucru le uram si celor din primarie. Plecxati impreuna, dorim oameni ce reprezinta interesele comunitatii, nu cele personale.
Dle Ciceu, e gata casa? Gardul de la drum se vede ca e gata, in timp scurt... E armat cu aluminiu?
Dle Trif, mai exploatati pe bietii vecini amarati ca pe negrii de pe plantatie, in stil american? Probabil ca ati mai invatat de cand cu fabrica americana... De aceea sunteti asa mandru ca ati adus aceasta investitie. Dar va intreb: investite pe termen lung e una prin care poluezi mediul in timp? Ce investitie e? Una buna sau una proasta?
Rusine pentru politica primariei. De ce nu atrageti fonduri europene pentru a dezvolta micii intreprinzatori, sa informati lumea pentru a stii cum sa se asocieze pentru a dezvolta zona prin ce ne este specific? RUSINE, RUSINE, RUSINE.


● spirit care incita ( 20-July-2011, 11:19 pm )

Cred ca cei care ne-au numit mosnegi nu au citit Scrisoarea a III a:

Un mosneag, da, împarate, caci mosneagul ce privesti
Nu e om de rând, el este domnul Tarii Româneti.
Eu nu ti-as dori vrodata sa ajungi sa ne cunosti


● Chici Angelica ( 21-July-2011, 7:41 pm )

Autoritatile locale au gresit cand au facut actiunea aducerii fabricii in zona fara sa consulte cu adevarat populatia.Alesii sunt alesi si atitudinea de superioritate nu-i dreapta si nu-i cinstita. Interesul lor pentru rezolvarea problemelor noastre este mic sau de loc.Sa dau un exemplu:in centrul satului Rus nu sunt in stare sa puna o amarata de teava care sa treaca apele in santul de peste drum si astfel sa rezolve problema circulatiei iarna .Nu o vor face nici pentru iarna cere vine .Dar pentru americani ..alta poveste ,acolo sunt bani si unde sunt bani e putere si putinta ,asa ca primaria le-a facut drum la standard inalt si acces la facilitati...Noi ne tot rugam sa intevina pentru rezolvarea problemei cu tensiunea electrica care se ia zilnic de atitia amar de ani ,desi platim acelasi pret cu cei de la oras,rezolvarea: o ridicare a umerilor in semn de neputinta...pentru americani insa ,fisculasul la dispozitie cu accesul la tranformator..Despre poluare ce sa mai zic ,autoritatile noastre alaturi de specialistii cu interese multe,doctori in metalurgie si in chimie ,ne lamuresc ca topitul aluminiului este un fel de parfum de roze.Civilizatie nu inseama topitorie de aluminiu,si oricum sanatatea e lucrul cel mai de pret.


● vasile chici ( 21-July-2011, 8:48 pm )

        e-mail : basel_klein@yahoo.com

Problema de prim ordin este de fapt problema poluarii, care in ultimele iesiri la rampa ale onorabililor administratori de la UAC este cu buna stiinta ocolita.In ultimele materiale de publicitate ale domniilor lor, aflam despre grija pe care o poarta comunitatii locale,depre parteneriatul cu administratia locala, despre sprijinul acordat scolilor si bisericilor din comuna, despre programul de scolarizare al viitorilor angajati , despre interesul acordat bunastarii comunitatii dar nimic despre masuri de protejare a mediului, despre tehnologii nepoluante,ca si cum aceste probleme n-ar exista.Am rasfoit in treacat fituica ditribuita duminica cu ocazia resfintirii Bisericii din Dumbravita si ma asteptam sa vad scris ceva despre istoria adevarata a bisericii, despre ctitori si truditori la inaltarea ei despre restaurarile executate dealungul timpului, pictori si mesteri, dar asta nu-i important nici pentru UAC,editorii fituicii,nici pentru autoritati si vai, nici pentru reprezentantii clerului prezenti la resfintire.De prea multa atentie acordata oficialitatilor,preacucernicii parinti impreuna slujitori au omis ca in celelalte dati,sa pomeneasca numele pictorului bisericiisi al umilului cioplitor al catapetesmei.Nu caut neaparat aprecieri dar era o chestiune de minim bun simt.Este si asta o forma de poluare.


● yoncy ( 22-July-2011, 8:42 pm )

Ce tot faceti atata gargara ? de ce nu va convine ca aveti locuri de munca in zona ? de ce nu sunteti mandrii ca aveti industrie in zona ? daca americanii se vor implica cu siguranta ca veti avea mai multe de castigat decat de pierdut. Eu sunt din Baia Mare si desi sunt dintr o zona poluata, nu se va putea niciodata compara cu ceea ce Cupromul a facut in acest oras cu Fabrica de la Dumbravita. Uitati va la Farcasa, o comuna foarte dezvoltata si unul dintre motive este chiar fabrica de la Eaton. Ce aveti cu cei de primarie ? ca ei v au vrut binele iar voi ati vrea sa plece toti de acolo. Sper sa nu fi suparat pe cineva prin acest mesaj.


● yoncy ( 22-July-2011, 8:52 pm )

Domnul Ciceu e un om de omenie, altfel nu era ales de comunitate, dl. Trif tot la fel, a fost primar atata vreme si a facut multe pentru comuna acuma au reusit sa aduca o investitie in zona si hop, lumea sare ca arsa. Daca americanii vor renunta, comuna Dumbravita nu se va putea mai ridica din saracie, iar la ora asta e printre primele 10 comune, dupa parerea mea din judet. Ar trebuie sa fiti mandri de ceea ce aveti.


● dumbravicearaspuns si intrebari pt yoncy ( 23-July-2011, 9:54 am )

Raspuns catre yoncy
Acest domn yoncy zice ca e din Baia Mare, deci nu are cum sa stie exact ce se intampla in bucataria primariei Dumbravita.
Primarul Trif, dupa cum unii pot confirma, a facut multe pt comuna, altfel nu ar mai fi foat reales. Dar isi mai aminteste cineva prin cate partide politice s-a plimbat pt a castiga alegerile? Il cunoaste cineva mai bine, mai personal pe dl Ciceu, de care ziceti ca e un om de omenie? Este un om de omenie, zambeste frumos, are un zambet blajin, dar daca mergi in 2011 la primarie si ii ceri sa iti aduca piatra sa iti repare ultia iti spune ca primaria nu are bani. Si banii de la avioane unde sunt? Intrebarea asta e cam dificil de pus, ca dupa aia ti-e frica sa mai treci pe la primarie dupa o adeverinta ca te refuza si cu aia.


● raspuns si intrebari pt yoncy 2 ( 23-July-2011, 9:56 am )

Si il mai intreb ceva pe dl yoncy: dumneata ti-ai mai cumpara o casa de locuit sau o casa de vacanta? Daca ai vrea sa investesti in agricultura ai alege ca locatie a fermei tale comuna Dumbravita? Daca ai incerca sa iti faci o pensiune turistica crezi ca ai avea turisti? daca nu ai avea loc de munca si ai avea posibilitatea sa te angajezi la UAC Corporation, ai opta pt un salar de 650 lei plus bonuri, in conditii de munca stresante si pauza de masa de cateva minute? La ultima intrebare te ajut sa raspunzi: un om cu demnitate a mers o zi la acerst serviciu si s-a simtit un robot, care trebuia sa lucreze fara pauza, nici macar cu colegul sa nu vorbeasca; si pana si somajul l-ar fi primit mai mare...
Domnule yoncy, astept tot pe acest site sa raspunzi la aceste cateva intrebari.
Totusi, mai am o intrebare: toata primaria vorbeste de investitie de lunga durata: peste 50 ani ce investitie va fi? Un mediu poluat, cu oameni care vor incepe sa se imbolnaveasa? Asta inseamna pe termen lung?î


● yoncy ( 23-July-2011, 3:00 pm )

Desigur ca dvs din comuna stiti mai multe pt ca traiti acolo, era doar o parere a omului neutru. Stiu bine zona pt ca am cunostinte pe acolo, dar cred ca dl Trif chiar daca s-a plimbat pe la partide, a realizat ceva, de la gaz, apa, canalizare, cablu, camin Rus, camin Chechis, cred ca acestea au fost facute in mandatul dansului. Cred ca merita tot respectul, ca pana la urma nu faptul ca ai un partid in spate e imp ci ceea ce faci pt oameni. Despre dl Ciceu, nu stiu mare lucru, eventual gardul si vila pe care le-a facut, desi il vad de omenie nu stiu cate realizari are la primarie, poate imi spuneti dvs. In privinta salariului, sa stiti ca as opta, pt ca daca nu gasesti niciun loc de munca asta e totusi mai bun decat somajul chiar daca sunt conditii de privat. Nu stiu ce va fi peste 50 ani dar cu siguranta vor mai veni investitori in zona, ma refer la cei industriali, probabil ca cei care vor dori sa si faca o casa acolo vor avea retineri si nu pt poluare ci pt ca e putin mai departe de Baia Mare decat, sa zicem, Grosi, Tauti sau celelalte sate de pe langa oras. Eu apreciez mult comuna Dumbravita pt ca e o comuna frumoasa, curata si cu multe utilitati.


● catre yoncy ( 25-July-2011, 10:20 am )

Ma iertati, dle yoncy, "o parere a omului neutru" sau a omului neinformat suficient? Spuneati de dl Tirf ca a facut multe bune pt comuna si asa e. Dar nu era de datoria lui sa le faca? De ce noi romanii avem obiceiul sa multumim unui om ca si-a facut datoria? E el mai deosebit numai ca a facut CEEA CE TREBUIA SA FACA? Pacat ca nimeni nu ii recunoaste pe cei care fac ceva dar nu din posturi oficiale... Ei nu mai primesc lauri. Iar despre dl Ciceu, spuneti "il vad de omenie". Acuma, drept sa va spun parerea mea, cred ca nu e important cum pare un om in societate, ci cum e el in realitate. Exista atat pe scena cat si in viata de zi cu zi multi actori cu putina onoare ce interpreteaza persoaneje deosebite, laudabile. Cercetati mai multe inainte de afirma ceva. Cum ati putea cataloga un om care intr-un fel rasunde comunitatii si in alt fel acelui investitor strain? Si raspunsurile sunt antitetice. Eu, sincer, nu ii pot spune ca e de omenie, ci fatarnic. Daca cu adevarat e oportuna investitia asta pt comuna Dumbravita, de ce nu explica clar de ce e buna, sa ne lamureasca pe noi, astia mai "mosnegi", mai "intelectuali", dupa cum ne-au numit alti sus-pusi. De ce prefera starea asta de incertitudine si de ducere cu zaharelul, unora le spune da, le da semnatura, iar plevei ii zambeste frumos, calm si "Lasati, ca bine a fi..."
Unui asemenea om eu nu ii voi da votul.


● catre yoncy ( 25-July-2011, 10:25 am )

Ati afirmat ca "probabil ca cei care vor dori sa si faca o casa acolo vor avea retineri si nu pt poluare ci pt ca e putin mai departe de Baia Mare decat, sa zicem, Grosi, Tauti sau celelalte sate de pe langa oras."
Ca locuitor din comuna, va spun ca eu cunosc mai multe persoane (deja) care au cautat teren sau casa in zona deoarece e o zona nemaipomenit de frumoasa, e aproape de Baia Mare, ar multe utilitati, ar pute sa isi faca o gradina... Dar cand au auzit de topitorie, au renuntat. Au zis ca poluare au si in baia mare. Si sunt 3 cazuri distincte care le cunosc personal. Deci, va rog mai analizati. Si mai ales, sa analizeze cei de la primarie.


● catre yoncy ( 25-July-2011, 11:02 am )

Imi permit un al treilea mesaj catre Yoncy si nu numai: reamintesc articolul lui Dragomir Ignat, din Glasul Maramuresului, 26 mai 2011:
" Când s-au pricopsit cu o investiţie de 30 de milioane de euro, în anul 2008, locuitorii din Dumbrăviţa au crezut că le-a pus Dumnezeu mâna în cap. Numai că povestea calului troian s-a aplicat şi aici, cum s-a aplicat în Baia Mare cu prelucrarea prin cianurare a piritei şi cum încearcă să se aplice şi la Roşia Montană acum.

Cu bună ştiinţă, investitorul elveţian Montana Tech Components AG, ce deţine firma americană Universal Alloy Corporation, care prelucrează aluminiul în vederea fabricării de componente pentru aviaţie, a omis să le spună locuitorilor zonei că în proiectul ce se derulează este trecută şi o clauză privind retopirea aluminiului rezultat din procesul de prelucrare prin extrudare. Acum, firma elveţiană vrea să construiască lângă fabrică şi o topitorie de aluminiu.

Pentru aceasta, pe lângă acordul celor de la protecţia mediului, constructorul trebuie să-l obţină şi pe cel al locuitorilor din zonă. (...) Dar interesele din capitală sunt mai mari decât voinţa celor ce ar urma să aibă de suferit şi vor încerca prin orice mijloace să impună construirea ei. Una din explicaţiile celor care propun realizarea topitoriei este că ea devine periculoasă doar dacă se prelucrează mai mult de 20 de tone de aluminiu pe zi, ceea ce nu va fi cazul la Dumbrăviţa, unde ar urma să se prelucreze doar 10-15 tone zilnic. Asta sună cum că ai putea să devii alcoolic dacă bei zilnic 200 de grame de pălincă. Dacă bei numai 150 de grame nu devii. Este de urmărit care va fi reacţia autorităţilor locale din comună. Deocamdată, primarul Felician Ciceu ar fi afirmat că poziţia sa este neutră. Dar locuitorii comunei i-au solicitat să fie ferm împotriva construcţiei. Cum interesele şi duplicitatea sunt înrădăcinate adânc în politica românească, singura speranţă viabilă a locuitorilor este legislaţia europeană, care interzice poluarea. Rămâne de văzut dacă va învinge raţiunea sau interesele de gaşcă.
"
sau din Graiul Maramuresului - 21 aprilie 2011
" (...)
Marţi seara (19 aprilie 2011), 60 de săteni din Rus s-au adunat la căminul cultural şi au discutat: Suzana Pop (profesoară de desen la Colegiul Gh. Şincai), Dumitru Şovagău alias Mitruţ din Rus (pensionar), Ioan Morar (fostul director al Şcolii), Gheorghe Paşca (consilier local), Vasile Chici (pensionar), Trandafir Pop (profesor de religie), Vasile Borcuti, Ovidiu Ciocotişan, Gabriela Timar, Sanda Roman (consilier local din Şişeşti-Bontăie ni), Codruţa Cadar (funcţionar Primăria Baia Mare) şi primarul Felician Ciceu, care însă a plecat după o jumătate de ceas - şedinţa a durat trei ore. Oamenii au analizat informaţiile pe care le au şi au decis că nu sînt de acord cu noua investiţie. Au cerut consilierilor locali să ia o hotărîre de interzicere pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa a tehnologiilor metalurgice de topire şi turnare a aluminiului. Cetăţenii sînt îngrijoraţi de poluarea mediului, şi aşa poluat de uzinele metalurgice din Baia Mare. Mai multe fîntîni din sat au apă roşie. Peştii din rîu au mortalitate. Nişte vaci ce-au băut apă deversată în rîu au pierit. Aerul este poluat. Aşa se plîng oamenii din Rus"
Mai e de adugat pt cei care nu stiu ca in vecinatatea topitorieise afla gradini ale oamenilor si pasunea satului.


● din comuna ( 25-July-2011, 11:48 am )

Am citit cu atentie cateva mesaje de pe aceasta pagina si vad ca pe langa fabrica lumea are o problema si cu cei din primarie. Pai de ce i-am mai ales daca acuma nu s buni ? Stiati ca primarul avea inceputa casa inainte de a fi primar, credeati ca o so faca dupa ce iese de la primarie ? vicele Trif i-a adus pe cei de la fabrica aici , dar acuma sta in spatele lui Ciceu, chiar daca se poate ascunde dupa Ciceu in inaltime, in latime cred ca I raman marginile pe dinafara (glumeam). Sa ne explice concret cei din primarie cum si la ce folosesc banii care vin de la avioane, sa fie transparenti, suntem satui sa ne tot minta iar in 2012 la alegeri iar o sa fie amabili (adica o sa ne “reabiliteze” cateva ulite) si o sa cerseasca voturi. De ce dir de la avioane nu a spus clar cat e bugetul pe care il da la primarie pe luna (trimestru sau an) ca sa stim exact de ce se scrie ca UAC a crescut bugetul primariei.


● yoncy ( 25-July-2011, 12:19 pm )

NU SARITI PE MINE CA NU MA ERIJEZ IN APARATORUL NIMANUI

Spuneam de dl Trif ca a facut multe pt comuna , era datoria lui, recunoscatori trebuie sa fie si lumea fata de ceea ce a facut in anii cat a fost la primarie. Oi fi eu prost informat sau neinformat dar am scris clar ca nu detin asa multe informatii ca si cei care locuiesc in comuna. Deci va rog sa luati comentariul ca atare si nu ca si cum as fi avocatul sau purtatorul de cuvant al celor “acuzati”. Chestia cu pestii si cu vacile nu o cred pt ca nu s-a confirmat, a scris ziarul ala asa, ca sa aiba audienta si nu ca ar fi adevarat. Eu nu cred tot ce scriu astia de la ziare in dorinta lor de a si face audienta cu orice pręt. Problema votului cu siguranta se va lamuri in 2012 iar daca oamenii au simtit ca cei care ii conduc de fapt nu le apara interesele atunci singurul mod de protest si legal, consider ca este votul. Daca oamenii nu vin in comuna inseamna ca au un motiv bine intemeiat, desi nu incerc sa va contrazic, dar tinand cont ca topitoria nu este oficial deschisa nu au niciun motiv sa refuze comuna Dumbravita.


● catre din comuna ( 26-July-2011, 4:57 pm )

Am ceva cu cei din primarie deoarece nu reprezinta comunitatea. Cand o sa stea sa vorbeasca cu omul de rand si sa ii urmareasca interesele acestuia, atunci nu o sa am nimic cu el. Cat timp o haina e curata, nu o mai speli, nu? Daca e murdara, o cureti cumva.
Situatia e destul de clara: cineva incearca sa ne prosteasca prea usor si acest lucuru nu poate fi posibil. Pentru Dumnezeu, de cand se face industrie si nu agricultura la sate? Oare sa fim atata de orbi? Repet, sunt fonduri europene pt a investi in agricultura, iar agricultura Romaniei ar putea hrani 4 Romanii (afirmatie a unui consilier BNR), deci preferam sa ne exploateze altii si sa se imbogateasca in timp ce noi murim de foame cu 5 milioane pe luna? Chiar asa putina demnitate mai avem?


● anonim ( 27-July-2011, 11:20 am )

As vrea sa fac o mica informare a ceea ce inseamna monopolul corporatiilor transnationale si a sistemului financiar asupra societatii...
Proces ce a inceput cam acum 500 de ani. La acea vreme europenii au cucerit si colonizat majoritatea lumii, au dezmembrat economiile independente si le-au inrobit populatiile, fortindu-le sa munceasca in mine, cimpuri de bumbac si plantatii de ceai.
La mijlocul secolului XX colonialismul a dat nastere unei forme mai subtile de inrobire: indatorarea. Incatusate de asa zisele pachete de intrajutorare si imprumuturi paralizante (vezi imprumuturi FMI, Banca Mondiala, etc), natiuni dupa natiuni, au cazut tot mai adinc in saracie, facind mai facil, pentru corporatii si institutii financiare, succesul pe pietele coloniale, pentru a extrage bani, resurse si forta de munca ieftina.
Astazi, acele afaceri transnationale au devenit atit de ample si puternice, ca au ajuns sa controleze efectiv guvernele, sa dicteze politicile economice si sa modeleze opiniile oamenilor si viziunea asupra lumii. Astfel in loc sa fim oameni care gandesc am ajuns sa fim oameni ganditi, programati dupa chipul si nevoile unora. Focalizare se face pe profit nu pe oameni (STIMULAREA CONSUMULUI SI MAXIMIZAREA PROFITULUI), aceasta nu ne uneste, ci, dimpotriva, conduce la o competitie crescuta si dezbinare. Oamenii au devenit doar simple obiecte ce servesc acestor corporatii, OMUL a devenit un mijloc pentru atingerea unui scop anume (profit).Practic s-a ajuns la o utopie in care am creeat un sistem care ne este potrivnic, noua celor multi.
Ridem de oi ca urmeaze turma, hahaha ce oi proaste spunem, dar noi oamenii am depasit oile de zece ori ca prostie si docilitate: macar oile sunt tinute in linie de un caine, noi oamenii ne tinem in linie unii pe altii si o facem ridiculizand sau condamnand pe toti cei care sunt diferiti - Am ajuns sa ne dresam unii pe altii sa respectam niste legi impuse de niste degeneraţi fără stirea noastra. Dresindu-ne unii pe altii si tinandu-ne in linie nu facem decat sa perpetuam sistemul in care noi suntem cei exploatati. Prostia este prima pe lista pacatelor libertatii si trebuie considerata pacatul principal in societate si istorie. Este pacat ca prostia nu e dureroasa. Nu mai poate fi vorba doar de ignoranta intr-o societate care creste considerabil in stupiditate. Aici se incadreaza si cei care isi urmeaza drumul tinand cont de absolut tot ce li se spune. Mijloacele de informare promoveaza o prostie cultivata ca atitudine, care nu este doar acceptata ci si laudabila (docilitatea este considerata o virtute de catre sistemul ticalosit). Oamenii adevarati trebuie sa invete sa vada prin 'trucuri' si nu-si pot permite sa fie atinsi de prostie si manipulare.
Corporatiile sunt cele care ne cresc copiii.
Cine inspira alegerile culinare ale copiilor?
Cine inspira ideea de distractie pentru copii?
Inspira ceea ce vor sa cumparam, numai ceea ce le pasa.
Lacomia umana este foarte usor de exploatat. Metoda de exploatare a lacomiei mai este si foarte cruda - comparatie si competitie. Oamenii si-au pierdut identitatea proprie.
Singura putere, pe care oricare dintre aceste institutii financiare si corporatii, ar avea-o, nu e decit puterea pe care le-o acordam noi ca cetateni. Noi am creat niste monstri. Acestea ramin la putere fiindca le acceptam legitimitatea si, daca le negam acea legitimitate, isi pierd puterea asupra noastra. Va trebui sa ridicam vocea, sa ne unim si sa-i ajutam pe acei oameni care spun adevarul, pina nu este prea tirziu.
Imi cer scuze ca am lungit putin postul, dar sunt foarte multe lucruri de spus...
Finalizez aici cu urmatorul citat:
"Cum se face ca stim atit de putin, desi avem la dispozitie atit de multa informatie?" - Noam Chomsky

Pace, cititorule!


● catre din comuna ( 27-July-2011, 2:37 pm )

Care comunitate ? Suntem buni numai cand trebuie sa participam la vot. Hai facem un pariu pe un pai de la Coca Cola (na ca am facut si reclama) ca aproape de alegeri o sa vedeti ce frumos se vor comporta toti , drumuri si sosele reabilitate, gardu’ frumos vopsit…inauntru leopardu’. Daca haina e murdara o arunci (ma refer la cei care conduc si au bani) iar noi, prostimea, o curatam pana se face gaura in ea. Agricultura la sate…bataie de joc pt taranul roman. Nu suntem orbi, suntem luati de prosti…in general


● pro fabrica ( 27-July-2011, 3:08 pm )

eu sunt pro fabrica, vad ca sunteti multi impotriva dar in afara de poluare nimeni nu spune nimic : cate locuri de munca vor fi, cum va creste zona, etc. Tot asa vor face cum vor vrea ei (primaria si mediul politic) , deci topitoria va functiona cu sau fara voia celor care scriu aici. Daca ne a poluat Combinatul din oras destul, ce tie putin aluminiu in plus din zona Fisculasului. Astea s rabufniri personale si induceri in e(o)roare.


● de ce nu suntem pro fabrica/topitorie ( 27-July-2011, 7:04 pm )

Nimeni nu ne spune cate locuri de munca vor fi pentru cei din comuna, momentan lucreaza trei sferturi din afara si un sfert din comuna. Nu cred ca e bun raportul. Primaria si mediul politic vor face cum vor ei daca vor fi lasati de catre populatie, deci si topitoria va functiona in consecinta. Dar locuitorii Dumbravitei trebuie sa fie uniti si sa nu cedeze la sperante false. Sunt locurile de munca asa de bune incat sa ii atraga pe sutele de dumbraviceni plecati in Spania sau in alte tari din Occident? Investitorii astia sunt straini. De ce nu ofera conditii de munca (pachet salarial si altele) ca in afara?
Tocmai pentru ca am fost destul de poluati de Combinat si stim ce inseamna acest lucru ar trebui sa nu acceptam sa ne polueze altii si mai tare. Daca v-ar oferi cineva un pahar de lapte, curat la suprafata, dar v-ar da de inteles ca la fundul este mizerie, ati mai consuma acel lapte? E o comparatie puerila, dar asa e si pro fabrica. Poluarea nu se va vedea dupa un an sau doi, dar mai tarziu ce se va putea face pentru a stopa fenomenul?
Deci, iata de ce cine scrie aici nu o face datorita rabufnirilor personale sau ca sa induca in e(o)roare, ci pentru ca TREBUIE SA LASAM UN MEDIU INCONJURATOR SANATOS SI URMASILOR NOSTRI, STRA-STRANEPOTILOR NOSTRI.


● dinamita ( 28-July-2011, 1:52 am )

Daca sunteti de parere ca aceasta fabrica nu este ce vrem. Nu are rost sa ne mai intindem la povesti. Trebuie sa actionam. Sa iesim in strada. Sa protestam la primarie si de ce nu daca nu ne mai place de primar sa-l facem sa demisioneze. Ce ziceti de Marti 1 August ora 10 ne intalnim toti in fata primariei? Sa facem mai multe presiuni daca vrem sa avem si rezultate.


● Administrator site http://dumbravita.nvn ( 28-July-2011, 9:58 am )

Nu am intrat in discutie pana acum deoarece am vrut sa las oamenii sa si exprime liber parerea si sa nu influentez vreo idée pro sau contra (atata timp cat se respecta regulile generale de la pagina “Contact”), dar ma vad obligat sa intervin putin cu referire la ultima parte a comentariului de mai sus : “Sa protestam la primarie si de ce nu daca nu ne mai place de primar sa-l facem sa demisioneze. Ce ziceti de Marti 1 August ora 10 ne intalnim toti in fata primariei? Sa facem mai multe presiuni daca vrem sa avem si rezultate” . Desigur ca unul dintre mijloacele legale prin care iti poti spune o parere este si protestul, chiar si in strada, chiar si in fata primariei, dar nu vreau sa se creada ca aprob pe site acest tip de instigare. In Legea 215/2001 la art.69 si 70 se poate vedea conditiile in care se poate demite primarul iar unul dintre moduri este referendumul. Indicatia mea este sa ne gandim de 2 ori la mesajul pe care urmeaza sa l scriem, fiind un loc public, pentru ca responsabilitatea oricarui mesaj apartine administratorului site ului si mesajele sunt postate dupa ce le citeste. Nu am cenzurat si nu voi cenzura niciun mesaj atata timp cat respecta regulile generale pe care le-am scris la pagina “Contact”) . Va multumesc pentru intelegere.


● eu ( 28-July-2011, 2:05 pm )

Fabrica a promis ca ne va ajuta comunitatea, ne va contrui...Dar cand au construit fabrica au distrus cu masinile lor casele unor sateni din Dumbravita. S-au platit daunele acestor oameni?


● anonim ( 29-July-2011, 2:43 pm )

Dintre cei care mergeti la intalnirea de la ora 5, sa ii intrebati cand o sa dea salarii mari ca la fabricile care le au, de exemplu, in Elvetia?
Si sa ii mai intrebati daca stiu ca in localitatea asta trebuie sa asculte de populatie, sa o consulte si pe ea, nu doar sa ii abureasca pe primari (oricare ar fi ei)...


● anonim ( 29-July-2011, 10:09 pm )

Bravo, domnului vice-primar, si restul de functii de le-a ocupat de-a lungul timpului, Alexandru Trif. Ati vorbit mult si prost la prezentarea UACE. Aveti nevoie de o pregatire in care sa invatati sa tineti un discurs, sa nu va prezentati ca un elev care e ascultat la tabla si are emotii ca nu va raspunde bine. Vai ce pateste dupa, de nu ia nota 10!
Cam asa a aparut si Trif in filmarea realizata de MM TV, in cadrul "sarbatorii" din 29.07, la sediul UACE. Ca un ....[moderat]... cand l-a avut in dreapta pe Man, ca un elev nesigur pe el cand da anumite date exacte, dar nu complicate, in momentul in care i-a venit randul sa ia cuvantul alaturi de Iulian Gheorghe si M. Man.
Se stie ca romanii au indurat multe de-a lungul istoriei si cea mai mare teama a romanului e sa nu aiba burta goala. Altfel, nu ar cheltui intreaga leafa pe alimente. Dar ce sa zic, din 500 roni cat da UACE, nici nu iti mai raman si pentru cultura, educatie... Dar zic ca ne-o ofera ei, dar ne-o ofera asa cum VREAU ei. In fine, teama romanului e sa aiba burta plina, asa ca cei de la UACE s-ai gandit sa le-o umple putin localnicilor, asa o sa ii mai inmoaie ca sa nu le mai pese de poluare, de faptul ca suntem niste unelte prea mici in mainile celor mari. Dar sa nu uitam versul poetului:
"Un mosneag, da, împarate, caci mosneagul ce privesti
Nu e om de rând, el este domnul Tarii Româneti.
Eu nu ti-as dori vrodata sa ajungi sa ne cunosti"


● Administrator site ( 29-July-2011, 10:49 pm )

Cu tot respectul pentru vizitatorii acestui site si in special pentru cei care scriu mesaje.

Am mai scris ca nu voi cenzura mesajele si daca sunteti un cititor fidel al acestui site cu siguranta ati avut posibilitatea sa cititi si regulile generale postate la sectiunea „Contact” si unde intr un paragraf scrie : „Comentariile sa fie constructive, fara injuraturi, jigniri si limbaj neadecvat, in limita bunului simt si respect reciproc fata de toti vizitatorii acestui site”, astfel ca expresii de genul „pacalici fudul” nu isi au locul aici. Acest site nu este de tip cancan si nici nu am intentia sa l fac asa. Majoritatea dintre cei care scriu o fac prin mesaje pertinente, directe, uneori acide dar foarte rar apeleaza la jigniri. De acum inainte voi modera anumite expresii din mesajele dvs daca acestea incalca aceste reguli, de altfel acest gen de „moderat” sunt intalnite si pe alte site uri maramuresene. Ma vad nevoit sa repet ca, fiind un loc public, responsabilitatea oricarui mesaj apartine administratorului site ului si mesajele sunt postate dupa ce le citeste. Va multumesc pentru intelegere.


● anonimii ( 30-July-2011, 5:56 pm )

Din cate am vazut la MM TV parca totul e ok, televiziuni, politicieni care sustin aceasta cauza. Singura sansa care ne-a mai ramas este primarul Ciceu. El impreuna cu consilierii locali sunt cei care pot sa rastoarne situatia. Sa vedem ce va fi. Daca cu adevarat reprezinta ei interesele comunitatii.


● Gurmandu` ( 30-July-2011, 9:51 pm )

Sa vedem nota de plata pentru barbeque-ul halit de "invitaiti+neveste din dotare. Ghici ghicitoarea mea:cine plateste?


● tuborg ( 1-August-2011, 12:07 pm )

Astept cu nerabdare interviul cu si despre topitorie, sper sa avem intrebari si raspunsuri concrete, sincere si care sa faca putina “lumina” in problema topitorie. Mi-ar placea sa faceti un interviu sau interviuri si cu oamenii din zona sa vedem parerea fiecaruia. Multumesc si hai la o bere…tuborg


● ecology ( 2-August-2011, 8:14 am )

O idee buna aceasta actiune, de ecologizare a vailor. Cand ma uit in Dumbravita cum arata valea ma apuca groaza. Cine se inscrie ?


● ovidiu ( 2-August-2011, 11:59 am )

@tuborg : interviul cu si despre topitorie va fi in curand, iar interviul cu oamenii din zona sper sa fie saptamana viitoare sau macar luna asta.


● oarecine de aici ( 8-August-2011, 6:27 pm )

asteptam sa ne spunem si noi parerea!!! si sa stie primaria ca existam si noi aici si ca noi i-am ales, pe noi sa ne reprezinte.


● ovidiu ( 8-August-2011, 9:34 pm )

in curand pe acest site interviuri cu oameni din comuna


● Arty Chira ( 9-August-2011, 12:00 pm )

        e-mail : arty_the_boss@yahoo.com

Din punctul meu de vedere nu am absolut nimic impotriva acestei fabrici , cat timp topitoria nu va polua desi cred ca e imposibil ...
Totusi am inteles ca ne-au promis ca ne vor si ajuta cu comunitatea ... deocamdata drumul putem spune ca l-au facut cat de cat ... urmeaza ceva teren de fotbal din cate am inteles ...
Vrem fapte nu vorbe ....● cineva ( 9-August-2011, 9:30 pm )

Cum pot sa se laude cineva ca ecologizeaza Dumbravita, daca o polueaza? Gunoaiele aduse de vale sau de pe ulitele satelor le mai culeg, de bine de rau, scolarii organizati de dascali, iar fiecare gospodar isi face curat pe langa curte.
Doamne ajuta si sa-le minte si dorinta de dreptate celor responsabili de cei multi, incepand de la presedinte pana la popa.


● satean ... ( 10-August-2011, 11:36 am )

Chiar ma uitam mai sus si am vazut ca au mai precizat cateva persoane de drumurile din sate care sunt varza si despre care am sa precizez si eu .....

Uitativa in Grosi , Chechis chiar ... au aproape fiecare ulita asfaltata ... Satele ce apartin totusi de comuna Dumbravita sa zicem avem aceleasi drumuri groaznice...
Nimeni nu ia nici o masura ? ...


● mitrut din rus ( 12-August-2011, 11:05 pm )

scrieti baieti numai scrieti cum a zis eliade dar documentativa cat mai bine altfel daca nu stiti scrie nu scrieti cum bine a zis maiorescu.ma bucur ca tineri sunt interesati de ce se petrece in comuna dar sa fiti respectuosi.cititi memoriu scris de cei dela fabrica pt.mediu de pe internet si cele trei numere ale gazetei de dumbravita si veti vedea cata incoerenta si tendinta de ducere in eroare contin .m-as bucura daca cele descoperite acolo le-ti scrie aici.voi reveni.


● Vasile Chici ( 15-August-2011, 8:30 pm )

As dori sa raspund la cele doua intrebari si sa pun cele doua intrebari.
1.As dori sa nu-i spunem fabrica de avioane ci fabrica de produse extrudate pentru industria aeronautica sau mai bine UACE.In faza actuala n-ar trebui sa polueze si spun n-ar trebui pentru ca iata , evenimentul de azi ne autorizeaza temerile.Am mai spus-o:memoriile tehnice sunt facute pentru ca activitatea sa fie autorizata.Tot ce am citit in memoriul tehnic prezentat spre dezbatere este frumos si mai ales curat dar "pacatul" meu mare este ca stiu sa citesc printre randuri.Revin la faza actuala de extrudare:Se polueaza pentru ca nu se respecta disciplina de productie,nici nu se poate respecta cu personal sumar calificat.Nu se respecta obligatiile prevazute in Autorizatia de mediu eliberata inaintea autorizarii instalatiei.
2.Activitatea de topire a aluminiului pare la o prima vedere nepoluanta,asa cum este descrisa in memoriul tehnic.Necazul ca nu se topeste aluminiu pur ci un aliaj, al carui compozitie il stiu numai topitorii.Nu am nici un motiv sa cred ca se vor topi numai deseuri provenite din extrudare pentru ca se cere aprobare pentru19,6t zilnic si din stiutele mele capacitatea de extrudare este mult mai mica.In mod sigur topitoria va polua


● Vasile Chici ( 15-August-2011, 9:10 pm )

Si acum as dori sa pun si cele doua intrebari
1.Domnule Director, cu respect, as dori sa va intreb, la ce va foloseste sa sustineti si sa sponsorizati actiuni de ecologizare a vaii Chichiselului atata vreme cat dumneavoastra ne omorati pestii din ea cu uleiuri hidraulice.Nu solicit raspuns pentru ca nu aveti unul care sa ma multumeasca.In astfel de cazuri tacerea spune mai mult decat toate cuvintele.
2.Domnule Primar, imi cer scuze ca va rapesc din timpul pretios(sunteti in plina campanie electorala),as dori sa va intreb daca v-ati mai gandit la problema cu apele freatice care in sezoanele umede ies de sub cladirea comuna a magazinului satescsi bufetului din Rus, ape care se revarsa pe carosabilul care este si el cum este.Nu de alta dar se apropie sezonul rece si apele cu pricina ingheata si fac aproape imposibila circulatia vehiculelor in zona.Poate gasim o bucata de aluminiu sa incropim ceva si sa fiti primul primar care rezolva o problema care se pare ca se paseaza de la un mandat la altul.Nu de alta dar anul care vine vor fi alegeri locale si prima intrebare pe care v-o pun la mitingul electoral,in cazul in care nu se rezolva, o sa fie De Ce?


● A.Chici ( 15-August-2011, 9:50 pm )

Ingrijorarea noastra este maxima acum cand inevitabilul s-a produs,accidentul de poluare a Chechiselului ,si asta exact dupa ce UAC a terminat de ecologizat zona cu participarea tineretului recompensat cu sandvisuri Bizo. Pot muri pestii linistiti in ulei hidraulic ca raul e "curat".Parerea noastra este ca jocurile se fac peste capul nostru .Se joaca murdar ,cu imbrobodirea si specularea lacomiei unor oameni.UAC nu are ce sa ne "dea".Chestia cu "datul" tine de mizeria comunista si postcomunista. Ar trebui sa stie oricine ca un afacerist nu-ti da nimic gratis.Te lasa sa crezi ca un sandvis Bizo ,un flecustel te-a facut om pana cand isi pune sacii in caruta ,apoi te lasa in mijlocul drumului cu mana la inima intrebandu-te :ce-am facut? Se lauda ca stau aici 20 sau 50 de ani ,dar daca accidenteaza mediul si isi dau seama ca nu-i rentabil ,se duc si noi asteptam si cheltuim 100 de ani cu masuri de curatare si de ambientizare,cum se intampla peste tot unde se face industrie.
Vreau sa-l intreb pe domnul director Iulian Gheorghe daca au in plan sa toarne pesti de aluminiu pentru Chechisel,iar pe domnul primar Felician Ciceu daca iasa la pescuit in aval.


● shovy cea mica ( 16-August-2011, 10:12 am )

Nu va ingrijorati, pentru ca fabrica face ceea ce a promis, dupa cum spune directorul fabricii. A promis locuri de munca, uite ca ni le-a oferit. Munca pe gratis la curatarea raului. A promis sa curete raul. L-au curatat si de pesti acuma. Este amuzant, dar nu pot rade. Nu ne mai trebuie alte dovezi. Acest nefericit accident nu face decat sa confirme ca temerile noastre au fost intemeiate. Nu mai vrem interviuri si pareri. Vrem aer curat si NU POLUARE.


● VASILE PASCA ( 16-August-2011, 1:58 pm )

        e-mail : zanatec2003@yahoo.com

In legatura cu terenul de sport si drumurile refacute, nu este meritul UACE, primaria a facut proiecte si a obtinut finantare, din cate am inteles. UACE, dupa cum spuneau si alti comentatori pe site, nu sunt aici sa dea, si mai ales sa ofere gratis.


● VASILE PASCA ( 16-August-2011, 1:59 pm )

deci inevitabilul s-a produs, poluarea vizibila, e chestiune de timp sa apara si efectele poluarii "invizibile".


● Anonim ( 16-August-2011, 2:17 pm )

As vrea sa va spun o poveste.
Sa fie o poveste despre sclavagism.
Micutul, cum sa-i zicem noi, Isaur, a aparut pe lume intr-o dimineata insorita de primavara. Din secunda in care a aparut pe lume el a avut pe capul sau o datorie de peste 4000 de euro, asta drept cadou de iesire pe plantatie. Dupa aceea, pentru ca parintii lui culegeau toata ziua la bumbac, el a facut cunostinta cu cresa si gradinita, bone si educatoare in loc de parinti toata ziua, doar nu vreti sa se fi atasat prea tare de parinti, in plus ideile bagate in cap de straini la o varsta frageda sunt mult mai bune decat ideile parintilor. La 7 ani, Isaur, ca majoritatea copiilor de sclavi, s-a dus la scoala, din care nu a mai iesit pana la 24 de ani. Apoi, in calitate de sclav cu studii superioare, s-a angajat cu un salariu de 1000 de lei pe luna, in mana, tot in cadrul plantatiei, desigur. Cu cei 1000 de lei Isaur abia reusea sa-si acopere transportul de la coliba parinteasca, unde inca locuia, pana la parcela de bumbac pentru cules care-i fusese atribuita, si sacotizeze la plata utilitatilor si cumpararea mancarii. Cand era el pe camp intr-o zi, a cunoscut o fata dragutica. A luat-o de sotie, peste inca un an, si s-au mutat amandoi in coliba parintilor lui. Peste inca 3 ani, cand Isaur implinea 28 de ani, sotia i-a nascut un baiat, Isaur Junior. Cei doi proaspeti parinti si-au zis ca ei si progenitura lor ar trebui sa aiba o coliba proprie, asa ca s-au dus la departamentul de imprumuturi de pe plantatie, i-au implorat pe cei de acolo sa inchida putin ochii in privinta veniturilor modeste al familiei si, avand noroc, au luat un credit de 60.000 de euro, cu care si-au luat o locuinta personala. Vederea era mirifica spre ghena din spatele fagurelui cu colibe, ei netrebuind sa urce decat 7 etaje pentru a se bucura de confortul celor doua cotloane ale caminului lor. Pana la 63 de ani Isaur reusi sa-si achite datoria fata de creditori si cele 4000 de euro primite cadou din start, plus dobanda, desigur. Timp in care el a cules mult bumbac 8 sau mai multe ore pe zi si apoi a fugit vesel acasa si s-a uitat la tv, s-a culcat si s-a intors la munca. Printre picaturi Isaur si-a mai scos sotia si copilul la plimbare pe plantatie, dar nu prea departe pentru ca sclavii nu sunt platiti prea bine. Stiti, li se da doar cat li se ia inapoi de stapani. La 71 de ani, Isaur, dupa 8 ani de la pensionare, a facut un atac de cord, dar spitalul pentru sclavi era cam aglomerat, asa ca nu vom sti niciodata daca Isaur mai avea zile dupa acea zi.

Sfarsit.
PS. In zilele noastre, realitatea este manipulata si intretinuta in asa fel incat nu am recunoaste adevarul nici daca ne-ar lovi in coaie!!! (apropo de poluarea "vizibila"), iertata sa-mi fie expresia!


● anomalie ( 16-August-2011, 3:23 pm )

Chechisel Vale - doi stropi de ulei hidraulic - pestisorul de aur rezista.

Daca fac o crima si dau telefon la politie nu mai sunt vinovat? Invie morutul? pestisorul transparent rezista


● sunt transparent ( 16-August-2011, 5:59 pm )

S-a procedat trasparent colorand apa. Parca apa trebuia sa fie transparenta nu cei de la UAC


● Betty ( 16-August-2011, 7:45 pm )

Ma semnez cu numele mamei care a murit de cancer datorita unui "specialist". Dupa un control de rutina trimisa la oncologie "specialistul" s-a isterizat :"acum e la moda sa aibe toata lumea cancer?-du-te femeie acasa si vezi-ti de treaba ,e un cheag de lapte".Dupa cativa ani ,revenita din nou la acest atoatestiutor ,raspunsul la vesnica intrebare a cazut sec:acuma se vine?-poti sa mergi acasa sa-ti faci cosciugul." Cam asta este pe scurt si povestea cu metalurgia nepoluanta ;deocamdata ..".vedeti-va de treaba ",sunt doar "cativa agitatori ",sau cum ii numeste domnul Man:"ecologisti extremisti" ...Ne intalnim peste cativa ani....daca ne mai intalnim.....


● Betty ( 16-August-2011, 8:50 pm )

In legatura cu deversarea despre care se discuta: "ceea ce era de demonstrat ,s-a demonstrat". Nu exista activitate umana care sa nu fie supusa erorii posibile .Chiar si tehnologia oricat de performanta ar fi poate "cadea "la un moment dat . Autoritatile care ne reprezinta sunt OBLIGATE SA IA IN CALCUL ORICE POSIBIL ACCIDENT ,de aceea nici nu se poate pune in discutie pragul maxim de productie pentru ca acesta se refera la conditii ideale ceea ce la noi nu este cazul.
-zona deja a fost supusa ani de-a randul aceluias tip de noxe
-activitatea metalurgica se desfasoara in zona eminamente agricola si de crestere a animalelor [apropos de PRODUSELE ECOLOGICE SI TRADITIONALE din discursul domnului ministru Tabara.]
-terenul este instabil [unde mai pui si contributia preselor hidraulice.]
-panza freatica acolo contine o punga de apa[contaminarea apei este oricand posibila]
-remunerarea personalului direct implicat in productie nu motiveaza un inalt calificat sa se angajeze[deci eroarea umana este mai mult dacat posibila]
-triplarea timpului de lucru admis in autorizatia de mediu,deci si a productiei si a deseurilor.
-insistenta cu care se "cumpara" IMAGINEA in opinia publica aminteste de cucerirea Americii de catre conchistadori cu margelute si cioburi de oglizi [altfel cum se explica presiunile care se fac asupra opozantilor si "sponsorizarea " celorlalti]
- si,in sfarsit ,si poate cel mai evitat subiect: UNDE AJUNG APELE REZIDUALE DIN BAZINELE DE DECANTARE.
Cu atatea "bube" in cap va mai mirati ca apar si se repeta MICILE accidente!!!???
Cine are urechi de auzit sa auda [domnule primar]!● Mihaita ( 16-August-2011, 9:23 pm )

Dupa cum se vede, nimeni nu graieste de bine marele investitor, iar cei "cativa mosnegi", cativa "intelectuali" care agita spiritele sunt, de fapt, glasul majoritatii...trebuie sa afle si dl Man, dl (vice)primar sa nu se lase vandut... Nu toti se vand pentru opulpa de pui la rotisor, nici pe sandvisuri Bizo. Vrem sa cumparam, insa, agicultura ecologica... Adica sa cumparam cunostinte cum sa o facem de performanta! Vom castiga mult mai mult din ea, decat din impozitul uace.


● putin despre gazeta de Dumbravita ( 17-August-2011, 11:51 am )

"La Dumbravita nu va niciodata fi o problema legata de poluare din cauza uzinei" - titra, cu greseala de tehnoredactare/exprimare, revista uzinei de componente de avioane, fraza ce a citit-o aproape tot omul din comuna. Dar aceeasi oameni au fost informati prin intermediul presei sau din gura in gura despre accidentul de pe raul Chechisel. Paradoxal!!! Deci, NICIODATA nu inseamna niciodata, ci a doua zi!!! Pai, sa mai avem incredere in cuvantul dat de reprezentantii fabricii, pe care se insista ca e de mare importanta pentru ei? Oare e de mai mare importanta decat profitul lor?


● iubesc natura si o vreau curata ! ( 23-August-2011, 10:24 am )

Alte comunicate de presa platite la toate ziarele din localitate... Iarasi se sterge geamul aburit de UACE... Sunt mizerii care raman, totusi... Printre care si cele de ordin moral: terminati cu minciunile!!!


● Cetatianul Turmentat ( 24-August-2011, 1:06 am )

Discutie intre Iulian Gheorghe si Comisarul shef:

Comisarul sef: Promite-ti cu ajutorul presei ca n-o sa mai poluati?
Iulian Gheorge: Da
Comisarul sef: Mergi in pace sa nu mai poluezi
Iulian Gheorghe: Multumesc, Multumesc, Multzumesc, tot cu ajutorul presei [Presei Hidraulice?] oac oac oac


● Maria din Amsterdam ( 24-August-2011, 4:35 pm )

Se pare ca sunt pareri pro si contra pentru extinderea fabricii. Dar din toate comentariile de aici nu e clar cat de mult va polua noua topitorie.

Poluarea in ziua de azi e o tema foarte delicata, iar normele acceptate de poluare sunt si ele doar o indicatie a gravitatii unei poluari si sunt 'setate' de responsabilii pentru mediu. Limita maxima a unei poluari e si ea subiect de discutie, evident.

Revenind la fabrica din dumbravita, doza de poluare se pare ca nu e clar precizata, din cauza lipsei de informatie si transparenta. Clar e lucrul ca o poluare zero nu se poate compara cu asa zisa poluare in termenii 'normelor de poluare'. Aici, la dumbravita, sigur vorbim de o poluare, chiar daca ea e incadrata in normele de mediu.

Iar dupa atatia ani de poluare de la Baia Mare, sunt totusi surprinsa ca aceasta discutie mai are loc. E socant ca nu toti locuitorii si cei in putere sunt total impotriva oricarei surse de poluare. Indiferent ca cei care polueaza sunt americani sau romani, poluarea in aceasta zona ar trebui interzisa total, oricat de mica ar fi ea.

Pentru Poluare Zero!


● PASCAL ( 28-August-2011, 3:17 pm )

Este inacceptabil ce se intampla in aceasta fabrica va bateti joc de muncitori


● PASCAL ( 28-August-2011, 3:20 pm )

oamenii muncesc pentru 200 euro pe luna dupa ce au facut o facultate


● PASCAL ( 28-August-2011, 3:25 pm )

De aici de la brussel am sa fac tot posibilul sa se faca controale mai dese sa se vada cum isi bat joc de oameni .Daca cineva din conducera acestei fabrici citeste aceste mesaje as dori sa instiinteze acei sefi care isi bat joc de personalul cu studii superioare din aceasta fabrica.


● de prin zona ( 28-August-2011, 3:36 pm )

ca s-a facut azi portile deschise este un lucru bun, dar ma intreb de ce au anuntat asa tarziu...adica prin preoti si nu inainte cu o saptamana...asta ca sa nu doreasca lumea sa mearga in numar mare tinand cont ca ieseau de la biserica? ....intre timp am vazut ca este scris si in gazeta de Dumbravita dar si aceasta a fost distribuita ...duminica. Ce sa inteleg de aici ?


● telefonu` fara fir ( 28-August-2011, 7:21 pm )

UACE foloseste biserica de tribuna iar preotii de porta voce...


● with name, no name... ( 7-November-2011, 10:06 pm )

Stire preluata de pe emaramures.ro, dar care e semnata acolo de John Ball. Deci, stire data presei slugarnice de UACE.


● Veronica ( 23-November-2011, 7:20 pm )

Oameni buni, articolul scris de dl Morar nu e suficient pentru APM Maramures? Propun ca impreuna sa il sustinem.


● un locuitor pasnic al comunei ( 26-November-2011, 11:44 pm )

Daca americanii au venit la D-vita asta nu inseamna ca trebuie sa ne dea tot profitul care-l fac noua: eu zic ca se implica destul de mult pt. comunitate . Au facut conducatorii acestei tari cumva mai mult bine decat cei de la UAC?Ne-au vandut tot ce era mai bun in tara asta"bogata".Ce a facut Ceausescu au distrus tot .Acuma ce facem :am ajuns sa cersim la americani care au dat locuri de munca si se implica intr-un fel sau altul .Ce nu fac parlamentarii ,senatorii si conducatorii acestei tari pt. noi romanii (care dorm pe scaune in timpul sedintelor si-s interesati de conturile lor numai)asteptam sa faca altii cu alte cuvinte ''sa ne bage in straita "ori ne dati ori plecati."Ce frumos....ni s-a dus vestea si peste hotare inca dinainte de a veni americanii la noi.Pacat ca nu stim aprecia gestul si faptele unora ca ei .Altii ar dori sa-i ai aiba ca investitori si noi in afara sa-i terfelim si sa asteptam sa ne dea nu stim sa facem altceva nimic.

Cineva zicea ...daca platesc atatea impozite la primarie ce s-a facut cu banii... Ce -ar fi sa-l intrebati pe primar si pe vice ce s-a facut cu acei bani sa faca o dare de seama asa cum face popa in biserica la sfarsit de an .Ei vedeti nu aveti acest curaj. mai ganditi-va pe cine ar trebui sa tragem la raspundere pe ei sau pe ai nostrii?


● unuldinrus ( 29-November-2011, 10:04 am )

Hai sa discutam pe rand de fiecare:
1.Marcel Canta-de loc din Sindresti, din cate stiu eu in ultimii 20 de ani nu cred ca a locuit efectiv in Sindresti 6 luni, unde a fost el cand in primavara 2011 s-a discutat de topitorie dar atunci nevasta-sa a fost angajata la UAC la resurse umane ca paravan pentru ITM, deci indirect dl. Canta era platit de UAC si statea ascuns. Dupa ce doamna a fost data afara pentru ca spun unii ca era (moderat) ca gardu (nu si-a dat demisia de onoare cum sustine sotul ei) apare Canta in fruntea unor vacari manipulati din Sindresti in mare aparator al comunei si le spune salariatilor UAC ca sunt platiti si obligati sa apere fabrica, uitand ca si el a fost platit indirect de UAC si de altii ca a ajuns sa fie mare proprietar de complex in Baia Mare sa construiasca case dupa case in Sindresti intr-un an.De unde atatia bani din salariul de functionar ITM ? Poate dl.Canta are bani sa plateasca ratele si sa intretina familiile angajatilor UAC sau sa le gaseasca alt loc de munca.
2.Timar Gabriela - gura mare si sparta- apara comuna si cetatenii ei de americani dar uita ca acum cativa ani cand era factor postal a furat si a fugit cu banii pensionarilor si agricultorilor din Dumbravita (ea a stiut atunci matematica(sau sa numere) spre deosebire de angajatul UAC care nu stia cat este 6*1,5) Crezi ca daca ai fost plecata in strainatate am uitat?
3.Codruta Cadar- fiica fostului secretar al comunei care a avizat pt. legalitate toate documentele prin care americanii au venit in Dumbravita, angajata la Primaria Baia Mare impreuna cu sotul ei, sora ei angajata la Primaria Dumbravita, sotul ei fiind asistent personal al persoanei cu handicap secretaru'.In concluzie o familie de o rautate de neimaginat acest lucru il spun si copii de la scoala pentru ca secretaru si milica le taie mingile de fotbal care sar peste gardul scolii in ograda lui cu securea si ii denunta la politie ca le-au incalcat proprietatea.Ma intreb aici cat trebuie noi cei ce lucram la privat sa cotizam la stat sa platim aceasta familie bugetara ?
4.Dumitru Sovagau-gica contra-pensionar din industria poluatoare pe care nu-l intereseaza viitorul copiilor, pentru ca atunci cand a lucrat el baimarenii nu au iesit in strada sa ceara inchiderea combinatului. Mai mult este un fost consilier (doua mandate)in care nu arealizat nimic dupa cum stim.
In concluzie sper ca cei de la Primarie sa nu se impiedice de o gloata de ,,papagali" cu pene pe spate si sa ia decizia corecta, sa-i lase pe cei care vor sa stea la coada vacii sa stea cu nasu' in curu' vacii si sa dea o sansa dezvoltarii comunei si tinerilor care au nevoie de un loc de munca.


● Altu din Rus ( 29-November-2011, 11:14 am )

Frate din Rus, vreau sa ti raspund cu urmatorul lucru
1. Marcel Canta este de loc din Sindresti, are casa in Sindresti si a participat in calitate de locuitor al comunei spre deosebire de angajatii UACE care nici macar nu sunt din comuna, rusine celor care au huiduit, ati fost adusi sa faceti diversiune, cand ati prezentat la microfon v-ati spus doar punctual de vedere nu si intrebari. Nu a fost nimeni platit indirect , a fost platita pentru munca depusa si nu indirect pe sotul ei, esti prost informat sau rauvoitor in acest caz.
2. Vacar esti tu desi suntem din acelasi sat, cei din Sindresti au fost paremi se oricum destul de putini in sala
3. Timar G a spus adevarul iar acesta doare
4. Papagal cu pene esti tu ca esti la fel de corrupt si cumparat ca cei de la primarie


● un altul din Rus din gloata ( 29-November-2011, 1:12 pm )

Spre informarea unuia din Rus :Dumitru Sovago a fost numai un mandat consilier si atunci s-a ridicat caminul din Rus,si podul de la popa, dar asa stie sa numere primarul sau sa informeze sau dezinformeze .
Apoi tu unul din rus spune-ti numele cand faci atac la persoane si chiar daca nu-l spui si despre tine se pot spune foarte multe, dar ieri s-a discutat despre poluarea topitoriei pro si contra si cand nu mai aveti argumente veniti cu atacuri la persoana, pentru un strain ne ocaram noi satenii ca americanul cum a venit asa va pleca dar noi aici ramanem, cat despre rautate se vede ca ai scris cu multa ura impotriva satenilor tai nu esti mai bun nici tu.


● pt. unul din rus ( 29-November-2011, 1:30 pm )

Vad ca unii din rus si din sindresti chiar daca stau cu nasul "in curu vacii" prospera de pe urma vacii care in India este considerat animal sfant poate pentru tine e sfant aluminiul si tu cu lapte de la vaca ai crescut si branza de la oi numai de acum inainte vom linge "mana cereasca " care se va depune pe frunze de la topitorie se vede ca ti-e rusine de munca bunicilor si parintilor tai care au lucrat pamantul si au crescut vaci si oi.


● Chici Angelica ( 29-November-2011, 2:13 pm )

Am fost ieri la dezbaterea de la caminul din Dumbravita privind deschiderea topitoriei pentru ca dreptul la opinie este garantat de Constitutia Romaniei .Astazi intre ora 11,30 si ora 12,30 am primit nenumarate telefoane injurioase si de amenintare . Rog pe domnul Iulian Gheorghe si pe cei din Administratia Dumbravita sa tempereze preaplinul de zel al sustinatorilor si angajatilor lor pentru ca altminteri voi cere interventia parchetului pentru descoperirea "zelosilor".


● Chici Angelica ( 29-November-2011, 2:17 pm )

Am uitat sa adaug ca cel care ne ameninta si ne injura la telefon ,s-a recomandat ca angajat al UACE-ului .


● admin site ( 29-November-2011, 2:21 pm )

Dragi prieteni care scrieti pe acest site :

Inteleg interesul enorm , nemultumirile de o parte si de alta a problemei topitoriei dar va rog sa ne respectam in comentarii , sa respectati regulile generale de la pagina contact :

“Fiind un loc public nu se vor tolera injuriile, limbajul trivial si atacurile la persoana (aici ma refer la toate mesajele). Sunt interzise rafuielile personale sau rezolvarea problemelor personale prin comentarii , jigniri sau injuraturi pe acest site. Comentariile sa fie fara injuraturi, jigniri si limbaj neadecvat, in limita bunului simt si respect reciproc fata de toti vizitatorii acestui site”.

Comentariile care nu respecta aceste reguli vor fi moderate si daca se insista vor fi sterse.

Va multumesc pentru intelegere.


● gabriela pascan timar ( 29-November-2011, 3:35 pm )

Pentru "unuldinrus".Pascan Timar Gabriela,acesta este numele meu. spre dezamagirea ta, nu am fugit cu pensiile oamenilor, si acest lucru il pot dovedi prin actul care a stat la desfacerea contractului meu de munca cu litera I, act in care este vorba despre 6 cupoane agricole.Mi-am asumat fapta si am suportat consecintele.Si stii de ce?Pt ca mama mea este omul care nu a umplut in veci traista domnilor cu horinca si carne de ditzal numa ca sa astupe o gaura.Si nu cred ca s-a pus in discutie ieri fapta mea de acu 15 ani de la posta si nici plecarea mea in strainatate, cum nici situatia celorlalti pe care i-ai numit aici. Familia Caraban!Oameni harnici, domni si nu li rusine sa stea la curu vacii. Marcel Canta fiul a doi intelectuali care ti-au predat carte ca sa stii scrie in ziua de azi aici si sa stii calcula si tu ca si mine 6*1.5. Dumitru Sovagau, om care a spus mereu adevarul si continua sa il spuna fara teama ca si-a pierde vreuninters, pentru ca nu are si nu a avut niciodata. Si iar ai gresit, a avut doar un mandat. Tema sedintei a fost cu totul alta.Era vorba de topitorie. Dar se pare ca atacul la persoana, cand nu mai ai argumente, va scoate din criza.Cam multe greseli intr-un text asa scurt.Se vede clar cat esti de dezinformat.


● DPop ( 29-November-2011, 3:42 pm )

Doar atita stiu, d-na Angela, vocabularul lor cuprinde foarte putine cuvinte, ati vazut modul lor de manifestare, scoteau doar niste "sunete ciudate" si gesticulau..., seamana izbitor de mult cu cel al "primatelor", creierul le este "redus" si implicit informatia nu mai are loc, ar fi si o INSULTA la adresa CREATIEI ca unui asemenea "specimen" sa i se permita sa "acumuleze" informatie. Toata acesta maskarada va avea urmari foarte interesante, pentru cine stie sa priveasca "printre rinduri" ... nici nu va imaginati.

@unuldinrus
E dureros si tragic ce se intimpla, Oameni Buni! am copilarit impreuna, am ris impreuna, am plins impreuna si acuma s-a ajuns in situatia de a ne "sfisia" noi intre noi, si pentru ce..., VA ROG FRUMOS sa meditati putin inainte de a arunca cuvinte ofensatoare.


● tot eu ( 29-November-2011, 4:24 pm )

de acord cu @unuldinrus. e f trist ceea ce se intampla.din cauza unui investitor american, sa ne "sfasiem" vecini intre vecini, rude intre rude,prieteni intre prieteni.oare merita ? chiar ar trebui sa ne gandim la asta. :(


● MM ( 29-November-2011, 4:56 pm )

si pana la urma ce s-a hotarat????
eu zic ca va certati degeaba oameni buni


● valea poluata ( 29-November-2011, 11:55 pm )

"Fabrica UAC nu a poluat şi nu va polua, iar acest lucru este demonstrat de studii şi specialişti şi va fi certificat de monitorizările periodice de mediu pe care de altfel compania a anunţat că le va face publice."se spune in comunicatul UAC
"Cea mai mare amenda s-a acordat la SC Universal Alloy Corporation Europe SRL. Agentul economic s-a ales cu o gaura in buget de 75.000 de lei pentru ca nu a asigurat conditiile evitarii poluarii accidentate a apelor cu ulei hidraulic."
, a informat Calin Crisan, comisar sef al Garzii de Mediu Maramures


● din comuna ( 3-December-2011, 9:22 am )

Mai fratilor, cea mai mare vina nu o au americanii ci primarul, viceprimarul si consilierii locali. Ei aveau datoria sa ne informeze in 2008 cand ei au venit in comuna sa faca fabrica. Uite acum ne dam noi seama pe cine am ales, cine ne reprezinta. Din pacate e cam tarziu, degeaba ii penalizam la alegerile din anul viitor ca e prea tarziu. La sedinta nici nu au existat ca si cum era normal sa nu spuna nimic. Parca vad ca anul viitor la alegerile locale vor aduce masini de piatra si vor "reabilita"drumurile, apoi se vor mandri cate au facut ei si uite asa le vom da din nou votul.


● din comuna ( 3-December-2011, 9:22 am )

Mai fratilor, cea mai mare vina nu o au americanii ci primarul, viceprimarul si consilierii locali. Ei aveau datoria sa ne informeze in 2008 cand ei au venit in comuna sa faca fabrica. Uite acum ne dam noi seama pe cine am ales, cine ne reprezinta. Din pacate e cam tarziu, degeaba ii penalizam la alegerile din anul viitor ca e prea tarziu. La sedinta nici nu au existat ca si cum era normal sa nu spuna nimic. Parca vad ca anul viitor la alegerile locale vor aduce masini de piatra si vor "reabilita"drumurile, apoi se vor mandri cate au facut ei si uite asa le vom da din nou votul.


● dumbreceanca ( 17-January-2013, 10:26 am )

mare minune sa mai intampla la noi in sat septe domni primar conzilierisiiulieni pozati in jurul unei pubele .O de var vide Banciu.


● ioan ( 17-January-2013, 11:52 am )

Consiliul local ar trebui sa dea public suma care sa cheltuit cu aceste pubele pt. ca eu cred ca sant bani din bugetul comunei si oameni ar trebui informati de acest lucru, iar distributia lor sa o faca cei care trebuie sa o faca nu domni primari sau consilieri,ar trebui sa inteleaga ca nu poele le aduce faima ci faptele!


● hop si io ( 17-January-2013, 5:47 pm )

Buna dimineata da io am pubela cumparata pe banii mei de acum douazeci de ani ca doara nu-smilogu primariei sau a ouacului.Ma ce va mai pricepeti la ava etala grija fata de popor.Comunistii au fost o gripa voi sunteti un cancer in ce priveste PRAPAGANDA.Ma sufocati fratilor!!!


● Rasunator ( 21-February-2013, 1:36 am )

Neata comuna,hai sa nu mai filozofam domnilor si sa incepem asa ca patriotii cu imnul national,Desteaptate Romane, in fiecare dimineata la cintatul cocosului ,pina mai canta.Saaaa navem prejudecati si sa nu judecam lasam timpul sa treaca si sa vedem daca va fi UAC benefic sau malefic ca asta pretinde primaria,cind ne vom da seama?hehe cind vor ramane halele goale si americani vor face vile in alta parte si nu ne va interesa sa aflam de ce am fost dezinformati,prostiti pe fatza si vinduta munca si viitorul copiilor nostrii pe 200€.Iauzi domnule ca citesc pe forum cam fi o comuna saraca si cu astia ne imbogatim si iauzi ce zice si primarul in videoul de la noile cubele,e rational si bun orator omul pe deasupra si transparent ,intre trei aaaaaaaaaaaaaauri si patru cacofonii aflam ca vom recicla doze de feroase si neferoase si ca RECICLAREA E VIITORUL,cum sa nu fie ca deja suntem, groapa de gunoi ,Uac-ul e si el super reprezentat la fel de buna imagine creeaza ca orator si capacitate de exprimare clar transparenta aflam si aici si ca se implica in comunitate laudindusi singur faptele dar nu uita si de primar si primarie si asta e implicat auzi domnule in a ecologiza impreuna cred si a crea prosperitate poluanta,Nu in ultimul rind vedem impartirea faimoaselor cubele de 12€ bucata cu inscriptie publicitara si cum altfel pe baza de semnatura ,si cine semneaza vecinu ca la vot ca nui omul acasa si stie vecinu ca o vrea singur bunatate de cubela,asta nui fals in acte domnule primar?urmariti inregistrarea video unde 59 semneaza si pt 60 la indemnul interlopilor.jajaja,asa functioneaza schema ,da si tu cu semnatura si tine-ti gura daca vrei sati fie bine. TRAIASCA REPUBLICA INDEPENDENTA DUMBRAVITA


● vlad tepes ( 13-October-2013, 3:16 pm )

Felicitari pentru americani!
au creat locuri de munca!Adauga comentariu

cursuri jocuri anime
Adaugati urmatorul cod:   c6e7d

 

free counters