Comuna Dumbravita-Maramures - articole Chici Angelica

 

CHICI ANGELICA

Rus

Numar articole - 1

 

 

 

Articolul 1

 

Expozitii : "Fructele copacului dorintelor" si "Albina"

 

Palatul Administrativ din Timisoara ofera  artistilor profesionisti din acest oras spatiu expozitional.In toamna asta ,pe simeze, au fost doua expozitii ;prima s-a numit"Fructele copacului dorintelor" (foto stanga) iar cea de a doua s-a numit "Albina" (foto dreapta) ,un  elogiu adus muncii ,harniciei ,economiei .Sunt bucuroasa ca lucrarile cu care m-am prezentat au trecut de jurizare si au fost expuse.

La prima expozitie lucrarea mea l-a reprezentat pe Adam ascunzandu-se. Adam dupa primul pacat ,cand s-a vazut gol ,s-a rusinat si s-a ascuns.Goliciunea a aparut in sufletul lui cand oglinda chipului  Domnului a primit prima fisura.Cu aceasta lucrare voi participa si la o expozitie internationala  in data de 2 decembrie la Zrenjanin - Serbia.

 

La a doua expozitie ,lucrarea cu care am participat am intitulat-o :"Adam lucrand pamantul." Am impartit lucrarea in doua sectiuni. In prima am reprezentat Raiul in forma unei alveole de fagure ,cu poarta inchisa si pazita de un serafim. In a doua sectiune,

 

l-am reprezentat pa Adam lucrand pamantul cu plugul tras de doi boi ,in peisajul minimalist aparand si un roi de albine.La baza scenei am scris urmatorul text: "Ingerul ,induiosat,a lasat poarta putin mai mult deschisa ,cat sa treaca si albina."

 

In marea dragoste ce o are Dumnezeu pentru noi ,a ingaduit sa ne indulceasca viata cu aceasta creatura minunata. Cercetatorii au afirmat ca daca dispare albina ,in patru ani dispare viata de pe pamant.

 

 

Nu vreau sa scriu mai mult pentru ca stiu ,din proprie experienta ,ca textele lungi nu prea se bucura de succes.Domnul Ciocotisan este o persoana generoasa pentru ca a facilitat intalnirea noastra  .Este "gazda "noastra care a ne ajuta sa ne cunoastem mai bine ,sa comunicam si sa traim cumva in "obste ".Eu ii multumesc inca odata pentru frumoasa initiativa si astept sa va citesc articolele.

 

comentarii

 


 

Comentarii facebook