Comuna Dumbravita-Maramures - baile carbunari

BAILE CARBUNARI

Candva o atractie turistica

Ape sulfuroase

 

 

În trecut comuna era recunoscuta pentru obtinerea si prelucrarea apei sulfuroase la Carbunari. Baile Carbunari, situate la o distanta de numai 17 km fata de municipiul Baia Mare, au constituit mult timp o mare atractie pentru turistii din zona si în special pentru persoanele ce locuiau în apropiere, reprezentând locatia principala unde locuitorii comunei, precum si o mare parte a locuitorilor municipiului Baia Mare îsi petreceau timpul liber.

 

Prezenta apelor sufuroase si zona pitoreasca în care sunt amplasare reprezinta principalele atuuri ale statiunii. Însa, datorita lipsei de fonduri, baile au intrat într-o stare avansata de degradare, în momentul de fata nefiind functionale.

 

Pe viitor se doreste reabilitarea si modernizarea acestei statiuni, punerea în valoare a proprietatilor curative ale izvoarelor sulfuroase si clorosodice si includerea facilitatilor necesare, trasformând astfel aceasta statiune în cel mai mare punct de atractie turistica din zona, introducând statiunea în circuitul turistic balnear national.