Comuna Dumbravita-Maramures Concurs eco lansat de UACE

UACE DUMBRAVITA

Concurs eco lansat de UACE

Colectare hartie si PET uri

15.04.2012

 

 

Şcolile din comuna Dumbrăviţa au demonstrat că sunt cu adevărat eco. În urmă cu câteva săptămâni, UAC Europe a demarat un concurs între toate clasele din comună. În prima săptămână a lunii aprilie s-a colectat hârtie, iar în ultima săptămână din această lună vor fi colectate PET-uri.

 

Toate deşeurile vor fi reciclate, iar clasa care a adunat cele mai multe deşeuri va pleca în 5 mai într-o excursie la Salina Turda. Responsabilitate pentru mediu şi, în final, o recompensă binevenită. UAC Europe a lansat un concurs eco între clasele din comună. Practic proiectul se  derulează în două etape.

 

 

În săptămâna 2-6 aprilie, elevii din clasele participante la concurs au colectat hârtie. Iar iniţiativa UAC a fost primită cu entuziasm de elevii care au adunat cantităţi impresionante de hârtie.


Săptămâna viitoare, urmează săptămâna PET-urilor.
Elevii claselor înscrise în concurs din Chechiş vor aduce PET-urile la şcoală luni, 23 aprilie, cei din Dumbrăviţa, marţi, 24 aprilie, cei din Rus miercuri, 25 aprilie, Şindreşti joi, 26 aprilie şi Unguraş vineri, 27 aprilie.
Responsabilul de proiect din şcoală, va nota la predare, câţi saci de PET-uri are fiecare clasă înscrisă în proiect.


La final, pe baza acestor centralizări se va stabili ce clasă a adunat cei mai mulţi saci de hârtie şi PET-uri. Echipa câştigătoare, întreaga clasă, va pleca în 5 Mai împreună cu învăţătoarea sau dirigintele într-o excursie de o zi la Salina Turda.