Comuna Dumbravita-Maramures - 2012 „An al Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor” - biserica dumbravita

DUMBRAVITA

2012 „An al Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor”

Copilul invata iubirea lui Hristos

25.02.2011

 

La inițiativa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in sedinta de lucru din 16-17 februarie 2011, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat ca anul 2012 sa fie declarat „Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor” in Patriarhia Romana.


Intre manifestarile culturale, programate cu prilejul anului omagial, Sectorul teologic educational organizeaza Concursul national de miniproiecte de educatie social-filantropica „Copilul invata iubirea lui Hristos”.

Concursul se adreseaza copiilor, preotilor si profesorilor de religie implicati in Programul catehetic „Hristos impartasit copiilor” si urmareste sa educe copiii in sensul ajutorarii semenilor aflati in suferinta.

 

 

Parohia ortodoxa Nasterea Maicii Domnului Dumbravita sub conducerea preotului paroh Ciocotisan Bogdan au luat act de initiativa Patriarhiei Romane, formand o echipa de 7 copiii din Parohia Dumbravita, au conceput un miniproiect local intitulat Mantuitorul Iisus Hristos-vindecatorul sufletelor si trupurilor noastre prin care au ajutat o famile nevoiasa din parohie cu diferite bunuri materiale si financiare obtinute de echipa formata de copii prin derularea unor activitati religioase, gospodaresti si sociale.

 

Proiectul parohial s-a desfasurat in perioada 1-10 martie 2012. Parintele paroh Ciocotisan Bogdan de la Dumbravita multumeste in primul rand copiilor implicati in proiect, domnului primar Ciceu Felician cat si celor care s-au alaturat acestui efort, magazinului SC Keewyo SRL din Dumbravita, reprezentata de doamna Viorica Cernestean. Dumnezeu sa le rasplateasca fapta buna prin darurile Sale ceresti.

Marturii ale celor implicati in proiectul “Mantuitorul Iisus Hristos - vindecatorul sufletelor si trupurilor noastre”


“Acest proiect vine in ajutorul nostru al preotilor parohi cat si al copiilor din parohiile noastre care sunt implicati in proiectele catehetice desfasurate de Patriarhia Romana, ajutadu-ne sa transpunem in fapta invatatura Sfintei Scripturi referitoare la ajutorarea aproapelui. Proiectul Copilul invata iubirea lui Hristos a avut un impact deosebit de benefic in formarea social-filantropica a micilor creștini care au devenit astfel impreuna lucratori cu noi slujitorii Bisericii in ajutorarea celor aflati in diferite nevoi. Pentru mine personal, ca preot paroh al parohiei Dumbravita, protopopiatul Baia Mare, este o bucurie nemarginita vazand ca munca de catehizare facuta in randul copiilor a dat rod insutit prin faptele bune savarsite de acestia in actiunile lor filantropice. Multumim bunului Dumnezeu si tuturor celor implicati in acest miniproiect si rugam pe milostivul Dumnezeu sa reverse mila si harul sau peste toti fii Bisericii Sale. ”


Preot paroh Ciocotisan Bogdan, Dumbravita

“In calitatea mea de asistent social al primariei Dumbravita salut initiativa extraordinara de ajutorare a celor aflati in nevoi a Bisericii Ortodoxe Romane, implicandu-ma total in acest miniproiect alaturi de parintele Bogdan si copiii implicati astfel stabilind o relatie stransa de colaborare pe termen lung intre asistenta sociala și Biserica Ortodoxa. ”

Asistent social Primaria Dumbravita, Pop Ioana

“Pentru mine acest proiect a presupus implicare activa in viata sociala a comunitatii in care traiesc, sprijinind astfel proiectele desfasurate de catre Biserica. In urma activitatilor desfasurate am constientizat importanta ajutorarii semenilor prin activitati voluntare realizate impreuna cu colegii mei.  ”
Paraclisier, Cindea Razvan, Dumbravita

“In urma acestui miniproiect am invatat sa iubesc mai mult pe cei aflati in nevoi si sa pretuiesc fapta buna. Biserica ne ofera atatea cai de a ne implica efectiv in viata semenilor nostrii. Ii multumesc parintelui paroh care ne-a indrumat si sprijinit in acest proiect si nu numai cat si colegilor cu care am trait o experienta unica in viata mea de tanar al Bisericii Ortodoxe. ”
Eleva Vari Daiana, Dumbravita

 

 

Valoarea materiala a activitatilor :

Donatii: Consiliul parohial Dumbravita - 200 RON

 

Sponsorizari :

Alaval Prod Com - 150 RON

Primaria Dumbravita - 200 RON

 

Actiuni desfasurate de copii + vinderea de icoane - 50 RON

 

Vinderea de martisoare : 30 RON

 

Suma totala : 630 RON

 

Produse alimentare : un bax cu apa, un bax de ulei, zahar, conserve dulciuri

 

Rechizite scolare, plita electrica, tacamuri si vase si produse de igiena corporala

 

Imbracaminte : bluze/ pantaloni, caciuli, adidasi rezultate in urma anuntului facut de preotul paroh in Duminica ortodoxiei.

 

Echipa a fost formata din :

preot Ciocotisan Bogdan

Razvan Candea

Daiana Vari

Daniela Muresan

Crina Toth

Iuliana Covaci

Adelin Pascan

Daciana Pascan

Pop Ioana - Primaria Dumbravita

 

 

Felicitari preotului paroh al localitatii Dumbravita, Ciocotisan Bogdan, celor implicati in acest proiect. Ce frumos ar fi ca acest proiect sa fie luat ca exemplu si continuat in celelalte sate ale comunei