Comuna Dumbravita-Maramures - preotul satului Ciocotisan Bogdan - activitate

DUMBRAVITA

Preotul satului Ciocotisan Bogdan

Activitate

 

Preotul paroh este Ciocotisan Bogdan nascut in 20.10.1984 in jud. Arad fiind preot paroh in Dumbravita din 2009 (vezi foto dreapta).  A facut scoala generala la Baia Sprie, a urmat apoi Seminarul Teologic Ortodox “Sfantul Iosif Marturisitorul” din Baia Mare.
In 2008 devine licentiate in Teologie Pastorala Ortodoxa. In timpul facultatii este si professor de religie la Sc. Primara Negreia si Pedagog la Seminarul Teologic.
In 2006 este hirotonit ca preot la Manastirea Rohia, pe scena manastirii Habra unde slujeste pana in 2009 cand este numit preot in Dumbravita.
Dupa stabilirea in Dumbravita se implica foarte mult in problemele comunitatii si a reusit sa infaptuiasca numeroase lucruri laudabile, printer care renovarea casei parohiale, a bisericii, initiaza reluarea activitatii corului mixt, reintroduce ore de catehizare pentru copii, etc.


 

11.12.2011 - CONCERT DE COLINDE LA DUMBRAVITA ORA 17

 

Duminica incepand cu ora 17 la Caminul Dumbravita, Concert de colinde "Asta seara spre asfintit", editia I. Participa Grupul voal barbatesc Dumbavita, Corul Parohiilor din Baia Sprie, Tauti de Sus, Grosi, Sisesti, Chechis. Organizator parohia Dumbravita (preot paroh Ciocotisan Bogdan). Mai jos vezi afisul

 

 


 

20.11.2011 - SERILE CATEHETICE PENTRU ADOLESCENTI SI TINERI - EDITIA A IV A

 

20.11.2011 la biserica Dumbravita (Caminul Cultural ora 17)) programul catehetic : "Serile catehetice pentru adolescenti si tineri". Este a IV-a editie cu tema : Ïstorie si Ortodoxie in Maramures si Transilvania. De la ora 18 este prezentat filmul duhovnicesc : "Taina Sfintei Hirotonii". Organizatorul acestui deosebit eveniment este parohia ortodoxa Dumbravita prin preotul paroh Ciocotisan Bogdan care va asteapta sa participati si dvs.

 


 

 

SERILE CATEHETICE LA DUMBRAVITA

 

In 13.03.2011 (ora 17) la Caminul Cultural din Dumbravita a avut loc editia a III-a a programului catehetic : "Serile catehetice pentru adolescenti si tineri". Organizatorul acestui deosebit eveniment este parohia ortodoxa Dumbravita prin preotul paroh Ciocotisan Bogdan.

 

 

La eveniment au participat primarul comunei, dl. Ciceu Felician, corul din Dumbravita care ne-a incantat cu cateva cantari bisericesti, preoti din satele Unguras, Sindresti si Rus, plus un reprezentant de la Protopopiatul Baia Mare, d-na directoare a scolii Dumbravita, foarte multi tineri si locuitori a comunei.

 

Subiectul dezbatut de preotii din comuna a fost taina Sfantului Botez. Dupa cuvantarile acestora au fost premiati cativa tineri din comuna (Dumbravita, Chechis si Sindresti). La sfarsit a fost prezentat un film religios.

 

Mai jos cateva fotografii de la acest eveniment.

 

Corul din parohia Dumbravita

 

 

Cuvantarea preotului paroh din Sindresti : Danut Sasaran

 

 

Cuvantarea preotului paroh din Unguras : Pop Claudiu

 

 

Cuvantarea preotului paroh din Rus : Tarta Vasile

 

 

Dupa cuvantarile acestora au fost premiati cativa tineri din comuna (Dumbravita, Chechis si Sindresti).

 

 

Dolca Madalin din Sindresti (11 ani)

 

 

Multi tineri si locuitori a comunei.

 

 

 

 


 

 

Anul 2011 este un an aniversar pentru satul Dumbravita deoarece se implinesc 600 ani de la prima atestare documentara a satului 1411 - 2011

 

In anul 2011 se implinesc 140 ani de la construirea bisericii din Dumbravita cu Hramul Nasterea Maicii Domnului (1871-2011). Cu aceasta ocazie va avea loc pe data de 17 iulie 2011 resfintirea bisericii. La eveniment va participa si Preasfintitul Iustin Sigheteanul impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. La acest eveniment sunt asteptati toti fii satului.

 


 

Parohia ortodoxa Dumbravita prin preotul paroh Ciocotisan Bogdan organizeaza mai multe programe catehetice pentru toti credinciosii din parohie :

 

- Alege Scoala, pentru copii : religie la biserica in fiecare duminica dupa vecernie.

- Program dedicat varstnicilor : "Lumina de seara"dedicat crediciosilor varstnici care participa la vecernie in fiecare duminica.

- Pentru adolescenti si tineri program catehetic : Serile catehetice. Vezi mai jos afisul cu editia III - 13.03.2011 cu programul si invitatii.

 

 

Afisele de la editiile I si II (2009 si 2010) le puteti vedea mai jos.

 

 

 

Programul liturgic zilnic si al Postului Mare la biserica Dumbravita.

 

 

 


 

Parohia ortodoxa Dumbravita prin preotul paroh Ciocotisan Bogdan a incheiat protocoale de colaborare cu :

 

- Scoala cu clasele I - VIII Dumbravita in vederea desfasurarii unor activitati comune biserica - scoala

 

- Primaria Dumbravita pentru construirea unui centru after school pentru diferite activitati extrascolare pentru tinerii din sat.

 

Parintele paroh multumeste tuturor colaboratorilor si tuturor celor implicati in desfasurarea diferitelor evenimente din parohie.

 

 

Corul Mixt al Parohiei Dumbravita a fost infiintat in februarie 2011

 

 


 

Material video realizat la biserica din Dumbravita in data de 06.12.2010 (de Sf.Nicolae) si in care copiii din localitate fac repetitii pentru sarbatorile de Craciun 2010. Ei colinda sub indrumarea preotului Ciocotisan Bogdan. Autorul materialului filmat este Rus Vasile din Dumbravita iar materialul video este postat cu acordul lui (inclusiv foto)