Comuna Dumbravita-Maramures Lansare de carte la caminul Dumbravita mihali stefan

DUMBRAVITA

Lansare de carte la caminul Dumbravita

Mihali Stefan

10.03.2011

 

 

Duminica 6 martie 2011 la Caminul Cultural din Dumbravita a avut loc lansarea volumului "Dumbravita 1411-2011 istorie, oameni, fapte" semnat de dl Stefan Mihali.

 

 

Evenimentul a adunat toate personalitatile comunei Dumbravita din toate satele apartinatoare (Dumbravita, Chechis, Carbunari, Sindresti, Rus si Unguras).  In acestui volum deosebit, sunt date din viaţa şi activitatea unor oameni născuţi în Dumbrăviţa sau care au avut tangenta cu aceasta frumoasa localitate, a celor plecaţi acolo unde i-a chemat destinul sau a celor veniţi din alte zări.

 

 

Au fost prezenti si au sustinut cuvantare : dl.primar al comunei Felician Ciceu, prof.Vasile Leschian - redactor de carte si corectura, directorul Bibliotecii Petre Dulfu – Teodor Ardelean, d-na directoare a scolii din Dumbravita, d-nul professor Siman si nu in ultimul rand preotul satului – pr.paroh Ciocotisan Bogdan.

 

 

Dupa prezentarea acestei carti a urmat un spectacol folcloric cu Ansamblul Dumbraviceana si solistii vocali din Dumbravita : David Marcela si Adriana Prelucan, cat si Ansamblul Tulnicul.

 

 

 

Caminul a fost neincapator pentru sutele de oameni care au venit sa asiste la un eveniment deosebit al comunei noastre.

 

 

Trebuie sa mai mentionez ca, cartea este primul volum scris si tipărit despre Dumbrăviţa!.

 

Felicitari d-lui Mihali Stefan si familiei lui pentru aceasta minunata carte care ne umple inimile de bucurie.