Comuna Dumbravita-Maramures - intalnirea tineretului ortodox la dumbravita

Poti accesa orice pagina a site ului din meniul de mai jos

  Intalnirea tineretului ortodox

  Tinerii in slujba bisericii lui Hristos

  Sambata 15 iunie 2013, ora 10

  06.06.2013, actualizare 16.06, actualizare 18.06

  18.06.2013 (actualizare 3)

  Foto de la evenimentul desfasurat la Dumbravita si apoi la Rus

   

  sursa foto : facebook parohia sindresti

   

  16.06.2013 (actualizare 3)

  Material video pe televiziunea TRINITAS TV (click mai jos)

  http://trinitastv.ro

   

  16.06.2013 (actualizare 2)

  sursa foto : emaramures

   

  Peste 300 de tineri cu varsta intre 15 si 30 de ani, din Protopopiatul Baia Mare s-au intrunit ieri, 15 iunie in comuna Dumbravita, in cadrul unei reuniuni organizata de Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului si Asociatia Tinerilor Ortodocsi. Intalnirea este una premergatoare Reuniunii Tinerilor Crestini Ortodocsi din Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, care se va desfasura in perioada 22-24 august, in Baia Mare.   Pentru prima data, in comuna maramureseana Dumbravita a fost organizata o intalnire a tinerilor crestini ortodocsi, cu varsta intre 15 si 30 de ani care au avut ocazia sa fie in comuniune si sa constientizeze frumusetea credintei, dar sa cunoasca si valorile spirituale, culturale si traditionale.   Reuniunea a debutat cu o slujba de Te Deum savarsita de un sobor de preoti care l-au avut in mijlocul lor pe PS Iustin Sigheteanu, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, prilej cu care s-au inaltat rugaciuni de multumire catre Dumnezeu si rugaciuni pentru binecuvantarea activitatii Asociatiei Tinerilor Ortodocsi. Intalnirea a fost inclusa in ciclul de manifestari dedicate anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.   “Inchinam aceste intruniri, si cea de acum si cea din august, cu tinerii crestini ortodocsi din Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, Sfintilor Imparati Constantin si Elena si ii rugam sa ii ocroteasca, sa-i intareasca, sa ramana crestini marturisitori, asa precum sfintii au fost, si sa constientizeze valoarea credintei lor, sa constientizeze frumusetea traditiilor, a valorilor sfinte”, a punctat PS Iustin Sigheteanul, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului.   In cadrul intalnirii a fost sustinuta o conferinta cu tema “Identitatea ortodoxa in societatea contemporana”. De asemenea, tinerii au avut ocazia sa schimbe pareri si impresii, sa participe la un miniconcert religios si sa vizioneze un film. Participantii de la eveniment au marturisit ca e o zi speciala pentru ei, pentru ca au posibilitatea sa se imbogateasca spiritual, dar si pentru ca pot lega prietenii cu tineri de varsta lor, care au aceleasi preocupari. 


  “Am venit sa iau parte la acest eveniment frumos si important pentru spiritualitatea noastra. Nu am fost niciodata si, pentru mine, e o premiera. Cu siguranta ma voi imbogati spiritual si voi participa la aceasta comuniune”, a punctat una dintre participante. 


  La randul sau, o alta eleva prezenta la reuniune a aratat ca a venit pentru a trece printr-o noua experienta. “As vrea sa particip la discutiile de aici si sper sa fie o zi frumoasa. O sa socializez cu mai multe persoane, o sa-mi fac mai multi prieteni. Am fost indrumata sa vin la aceasta activitate de profesorul meu de religie, profesorul Dorin Micu. Tinerii din ziua de azi nu sunt atat de apropiati de Biserica asa cum erau inainte si cred ca ar trebui sa fie mai dese astfel de intalniri”. 


  Intrunirea tinerilor de la Dumbravita va fi urmata in luna august de un eveniment de amploare organizat in Baia Mare. Atunci, in municipiul maramuresean, sunt asteptati peste 1.000 de tineri din Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, dar si din cadrul altor episcopii din tara.   “Este o intalnire neasteptat de luminoasa, intrucat am observat ca au participat cu entuziasm si au venit multi tineri din tot cuprinsul protopopiatului, tineri cu varsta intre 15 si 30 de ani. Pentru Episcopia Maramuresului si Satmarului aceasta intalnire e importanta, deoarece anunta o reuniune pe care dorim sa o organizam la nivelul episcopiei si cu reprezentare la nivelul mitropoliei. Estimam ca in luna august, in perioada 22-24 august, se vor aduna la Baia Mare peste 1.000 de tineri pentru a fi impreuna in rugaciune si in comuniune”, a relatat preotul Milan Balan, responsabil al sectorului Teologic – Educational din cadrul Episcopiei Maramuresului si Satmarului.   Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Protopopiatul Baia Mare a luat fiinta anul trecut. Astfel de organizatii au fost infiintate la nivel de protopopiate si parohii pentru a-i tine aproape pe tineri de Biserica si pentru ca acestia sa-si mentina viu interesul pentru viata crestina.

   

  sursa : emaramures.ro


   

  06.06.2013

  Preotul paroh Ciocotisan Bogdan si Parohia ortodoxa Dumbravita organizeaza in data de 15 iunie 2013, ora 10, Intalnirea tineretului ortodox - TINERII IN SLUJBA BISERICII LUI HRISTOS.

  Locatia : biserica si caminul din Dumbravita

  Invitat special P.S. Dr. Iustin Hodea Sigheteanul

   

  Din program :

  - rugaciune (TE DEUM in prezenta ierarhului)

  - conferinta cu tema, Identitatea ortodoxa in societatea contemporana, in care tinerii sunt provocati la dialog

  - recital de cantari religioase

  - vizionarea filmului Ostrov

   

  Sunt invitati toti tinerii, indiferent de confesiune

  Va asteptam cu drag

  preot paroh Bogdan Ciocotisan

   

  Mai jos afisul evenimentului - click pe foto pentru rezolutie mare

   

   

  EPISCOPIA ORTODOXA ROMANA
  A MARAMURESULUI SI SATMARULUI
  ASOCIATIA TINERILOR ORTODOCSI
  AI PROTOPOPIATULUI BAIA MARE

                              

  Baia Mare, Str. Gheorghe Doja nr. 8

  cod postal 430307, tel/fax: 0262/212495

                                                       Web: protopopiatul-baia-mare.ro

                     E-mail: atopbm@gmail.com

  ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCSI AI PROTOPOPIATULUI ORTODOX BAIA MARE A.T.O.P. BM
  SÂMBĂTĂ - 15 IUNIE 2013- PAROHIA DUMBRAVITA
  TINERII ÎN SLUJBA BISERICII LUI HRISTOS”
  PROGRAM
  10 00 - TE DEUM- LA BISERICA DUMBRĂVIȚA - OFICIAT DE CATRE P.S. IUSTIN HODEA SIGHETEANUL
  10 30 - CUVÂNT DE BUN VENIT - LA CĂMINUL CULTURAL DUMBRĂVITA

  • PREZENTARE INVITATI

  • CONFERINȚĂ CU TEMA: IDENTITATEA ORTODOXĂ ÎN SOCIETATEA CONTEMPORANĂ, Pr. Insp. Bălan Milan

  • LUĂRI DE CUVÂNT INVITATI

  • PROVOCAREA TINERILOR LA DIALOG

  11 30 - MINI CONCERT RELIGIOS        
  - FILM DUHOVNICESC OSTROVUL
  13 00 - MASA LA CĂMINUL CULTURAL RUS

  • PARTENERI MEDIA

  • GAZETA DE MARAMURES

  • EMARAMURES

  VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!

   

   

  Comentarii