Comuna Dumbravita-Maramures - horincia din unguras a ars 2012

UNGURAS

Horincia din Unguras a ars

Pagube : 20.000 lei

21.05.2012


 

O horincie din Maramures s-a facut scrumz azi noapte. Flacarile au fost vazute de niste sateni care au alertat imediat pompierii. Echipajele au venit la locul incendiului, insa nu au mai putut salva mare lucru. Cladirea fusese deja mistuita de foc.

 

 

 

Doar cazanele de tuica au mai ramas intregi dintr-o horincie din satul maramuresean UNGURAS. In rest, cladirea a fost mistuita de flacari. Satenii au fost cei care au alertat pompierii, insa nu isi explica de la ce a pornit incendiul.

 

De altfel, echipajul politiei din Dumbravita a trecut prin zona horinciei cu o ora inainte de izbucnirea focului. “Eu am trecut acuma seara pe aici si nu se lucra. Cred ca de la curent s-a aprins” povesteste un satean. “Nu este a mea horincia. Nu stiu de la ce a putut lua foc. Cand am vazut am sunat dupa pompieri” povesteste alt satean.

 

Pompierii militari au intervenit repede insa lemnul a ars ca o torta.

 

“Am fost solicitati sa intervenim la un incendiu care a izbucnit la o parilicie din Unguras. Am trecut imediat la localizarea si stingerea focului. Cauza probabila pare a fi un scurt circuit la instalatia electrica” a declarat Florin Podina, ISU Maramures.

 

Valoarea pagubelor materiale nu a fost inca stabilita. Macar cazanele din cupru in care se face tuica, foarte “piperate” la pret, au ramas neatinse de foc astfel ca acestea vor mai putea fi folosite.

 

ACTUALIZARE 1 – Pagube de 20.000 de lei

 

“Astăzi, în jurul orei 02:00, la Dispeceratul de urgenţă 112, a fost anunţat un incendiu în satul Unguraş din comuna Dumbrăviţa. La locul indicat s-a deplasat o autospecială aparţinând Detaşamentului de Pompieri Baia Mare, care a intervenit pentru lichidarea focului. Au fost afectaţi 80 mp acoperiş din tablă, obiecte de mobilier, motoare electrice şi materiale textile, pagubele ridicându-se la 20.000 RON. Cauza probabilă a fost un scurt circuit provenit de la un conductor electric defect” se precizeaza intr-un comunicat ISU Maramures.

 

Material preluat de pe www.actualmm.ro