Comuna Dumbravita-Maramures - hramul bisericii sindresti 2012

SINDRESTI

Hramul bisericii ortodoxe 29.06.2012

Sf. Apostoli Petru si Pavel

29.06.2012

 Una dintre sarbatorile mult asteptate de intreaga comunitate a credinciosilor  din Sindresti este Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, zi de aleasa cinstire si praznuire, consemnata in calendarul sfinteniei in fiecare an la data de 29 iunie. Bucuria credinciosilor este cu atat mai mare intrucat la aceasta sarbatoare se serbeaza si Hramul Bisericii.

Asadar un bun prilej pentru toti fiii satului de a fi impreuna alaturi de cei dragi in satul in care s-au nascut. In acest sens credinciosii se pregatesc din timp, casele sunt frumos impodobite, gospodinele pregatesc mancaruri alese, fiecare casa avand invitati, rudenii, prieteni si apropiati din alte sate.

Anul acesta ne-au onorat cu prezenta patru preoti din vecinatatea noastra, pr.Tarta Vasile de la Rus, pr.prof.Pop Claudiu de la Unguras, pr.Tura Olimpiu de la Ocolis si parintele Bogdan Ciocotisan de la Dumbravita cel care de altfel a condus si soborul de preoti.
Deasemea au fost prezenti reprezentanti ai autoritatilor locale in frunte cu domnul primar al Comunei Dumbravita, Felician Ciceu.

 

In cuvantul de invatatura pr.Bogdan a evocat personalitatea si dimensiunea apostolica a celor doi sfinti apostoli, si a   apreciat in mod deosebit lucrarile de repictare a bisericii subliniind importanta iubirii jerfelnice a lui Hristos, vazuta prin prisma dragostei fata de Biserica Sa prin modul in care aceasta este ingrijita si intretinuta.

Ziua s-a incheiat cu un bal  organizat la Caminul Cultural de catre tinerii Pop Bogdan si Cernestean Adelin avandu-i invitati de seama pe Nastacuta Iuga si Nicu Nichita alaturi de formatia lor, fiind al treilea an consecutiv in care acestia raspund invitatiei de  a veni si de-a canta la bal, sprijinind in felul acesta lucrarile de repictare a bisericii motiv pentru care le multumim.

 

Pr.Danut Sasaran