Comuna Dumbravita-Maramures - primarie seminar piata fortei de munca

PRIMARIA DUMBRAVITA

Seminar platforma IT

Rezultate proiect piata fortei de munca in comuna

29.03.2012

 

 

 

In data de 29.03.2012 la sediul Primariei Dumbravita a avut loc un seminar in care Presedintele Federatiei Neguvernamentale din jud Maramures Sorin Pop a prezentat rezultatele unui proiect pe piata fortei de munca, in special pe serviciile sociale.

 

Proiectul isi propune sa dezvolte o retea de masuri active in localitatile care sunt membre ale sistemului urban Baia Mare. In 2011 a aparut noua lege a asistentei sociale care prevede ca prestatiile sociale (ajutoarele sociale care se dau pe baza unor cereri si alocarilor bugetare existente) vor fi evaluate comparativ cu serviciile sociale (informare , consiliere sau serviciii directe in care incluziunea sociala se face pe baza accesului la piata fortei de munca). 

 

Furnizarea de ajutoare sociale se face pe baza unui plan de interventie care trebuie sa cuprinda si masuri pe piata fortei de munca. Daca persoana asistata nu doreste sa participe la astfel de actiuni autoritatea locala poate sa I reduca sau sa I sisteze ajutorul social. Pana acum aceste servicii erau furnizate de AJOFM Maramures, iar prin acest proiect pe termen scurt, ne propunem crearea a 15 experti care sa poata furniza servicii integrate .

 


S-a creat o platforma IT (mm@activ.ro) iar  toti beneficiarii de servicii sociale pot fi contactati prin intermediul d-nei Ioana Pop din cadrul Primariei Dumbravita deoarece acestia vor fi monitorizati. Beneficiarii acestei platforme sunt : administratii publice, angajatori, angajati, furnizori de servicii.

 

Functiile platformei : retea de comunicare intre partile implicate, baza de date (de exemplu : un angajator isi doreste 3 meseriasi, intai se uita pe baza de date sa vada daca sunt 3 meseriasi intr un anumit domeniu, ii contacteaza iar daca nu I gaseste apeleaza la Ioana Pop (Primaria Dumbravita), documente de marketing social (toate manualele de informare de consultare si tot ce le explica Ioana Pop vor putea fi descarcate pe calculator, de ex daca vrei sa inveti tehnicile de cautare a unui loc de munca este un document pentru aceasta tehnica) .

 

La nivelul comunei Dumbravita, din grafica reiese ca : din totalul de 4378 locuitori sunt 50 persoane conciliate 10 vor participa la cursuri, o persoana angajata.

 

 

Ioana Pop va fi legatura dintre autoritate, angajatorii din zona, oameni aflati in cautarea unui loc de munca si furnizorii de service pe piata muncii din intreaga zona, astfel scopul acestui proiect este sa se creeze o retea, iar pe termen lung serviciile care se funizeaza intr un oras sa fie de aceeasi calitate cu cele furnizate intr o comuna.

 

A mai participat si Grupul de actiune local Maranatur care lucreaza in cadrul programului national de dezvoltare rurala