Comuna Dumbravita-Maramures - probleme cetateni 24.09.2013

Poti accesa orice pagina a site ului din meniul de mai jos

  PROBLEMELE CETATENILOR

  De vorba cu cititorii site ului

  Iluminat public la Sindresti si Rus + alte probleme cotidiene

  24.09.2013

   

  Probleme semnalate de cetateni

   

  Iluminatul public


  Un cititor al site ului, din Rus, ne-a semnalat faptul ca pe ulitele laterale din satul Rus nu exista iluminat public iar multa lume care merge la servici cu autobuzele de 04:20, 06:00 si chiar 22:20 au o deplasare foarte grea spre sau dinspre autobuz, deoarece odata cu venirea ploilor de toamna, pe ulitele inca neasfaltate de mii de ani se formeaza adevarate lacuri de apa.


  Primaria nu trebuie sa uite ca : iluminatul public nu este numai pentru cei care au “norocul” sau “ghinionul”, dupa caz, sa locuiasca pe ulitele principale….mai suntem si noi…ceilalti muritori de rand…care batem zi de zi aceleasi drumuri prafuite si neasfaltate si o data la 4 ani traim cu speranta ca macar in preajma alegerilor sa se schimbe ceva ca dupa aia…dupa noi potopul. Se stie ca drumurile secundare sunt “treaba “ primariei iar iluminatul public tot la fel.


  Aceeasi problema cu iluminatul public o intalnim si la Sindresti. Pana in centrul satului, la pod, iluminatul functioneaza dar de aici incolo bezna totala, atat in stanga , spre Bontaieni, cat si in dreapta spre imasul satului.


  E posibil ca atat in Sindresti cat si in Rus sa fie o problema de defrisari adica arborii situati de-a lungul si sub reteaua de energie electrica sa incurce conductorii iar la un simplu vant sa faca scurt circuit iar siguranta sa pice. Este datoria Primariei sa rezolve aceasta problema, cu o pauza de tensiune asigurata de Electrica Baia Mare.

   

  Adapost pentru navetisti


  O alta problema semnalata de mai multi cititori este lipsa unui adapost acoperit pentru cei care asteapta in statiile din Unguras, Rus si Sindresti. In alte localitati aceste locuri exista : Dumbravita, Chechis si Carbunari (in centru) au asigurate astfel de adaposturi.

   

  Pubele la toate satele


  Din cele semnalate de cititori, multi au inteles ca in comuna Dumbravita exista doar 2 sate pentru care se face mai mult …Dumbravita si Chechis…pentru celelalte ce mai ramane…oare asa sa fie ?
  Posibil ca oamenii sa aiba dreptate daca ne gandim la deviza "Impreuna pentru o comuna mai curata" prin care s a inceput cu distribuirea de pubele in satul Dumbravita.

  Aceasta actiune se desfasoara la initiativa Primariei Dumbravita si a fost sprijinita financiar de Universal Alloy Corporation prin asociatia NEMUS. Pana aici toate bune, idee buna, initiativa pe masura…dar asta se intampla la inceputul lui ianuarie 2013.

   

  Pentru diverse probleme cotidiene din comuna puteti scrie pe adresa sindresticomunadumbravita@yahoo.com

   

  Comentarii