Comuna Dumbravita-Maramures - biserica ortodoxa sindresti Miniproiect "Pe urmele Mantuitorului"

SINDRESTI

Biserica ortodoxa

Miniproiect "Pe urmele Mantuitorului"

2012

 

,,PE URMELE MÂNTUITORULUI
IISUS HRISTOS”

 

PATRIARHIA ROMÂNĂ

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului Protopopiatul Ortodox Baia Mare

PAROHIA ORTODOXĂ ŞINDREŞTI

lansează, în cadrul Concursului naţional de miniproiecte de educaţie social-filantropică ,,COPILUL ÎNVAŢĂ IUIBIREA LUI HRISTOS”, organizat de sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române în contextul Anului omagial al Sfântului Maslu şi  al îngrijirii bolnavilor, cu aportul şi implicarea copiilor participanţi în mod activ şi frecvent la programul catehetic Hristos împărtăşit copiiilor:miniproiectul

,,PE URMELE MÂNTUITORULUI
IISUS HRISTOS”

 

SINDREŞTI
2012

 

Obiectivele miniproiectului:
          Miniproiectul îşi propune,  în contextul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor să vină cu o şi mai mare implicare în sprijinul celor bolnavi, bătrâni, nevoiaşi, copii cu situaţii precare, cazuri sociale cu totul deosebite.


          Această implicare doreşte să-i cuprindă şi pe copiii din grupa de cateheză mai ales,  precum, şi pe ceilalţi susţinători implicaţi în susţinerea proiectului spre a fi sensibilizaţi ei înşişi de suferinţa aproapelui.

 

În felul acesta, efectul benefic va fi observat şi în sufletele celor ajutaţi unde vor rămâne spre rodire seminţe ale credinţei, nădejdii,  şi ale recunoştinţei, dar şi în sufletele celor implicaţi care vor avea mulţumirea sufletească că nu au ocolit în calea lor spre Împărăţia lui Dumnezeu, cea mai importantă   poruncă a  Mântuitorului, iubirea aproapelui.         

 Spre deosebire de alte forme de întrajutoare care se rezumă doar la dirijarea unor sume de bani, miniproiectul Pe urmele Mântuitorului IisusHristos,  pe lângă această latura materială  şi financiară, pune accent în mod deosebit pe cultivarea valorilor spirituale, netrecătoare şi cu valoare veşnică pe care Mântuitorul le identifică în Evanghelia Sa şi pe care adevăratul creştin nu numai că trebuie să le asimileze în gândirea sa, dar trebuie să le împărtăşească şi semenilor săi în mod concret adică prin fapte. În acest sens cea mai sugestivă scenă este reprezentată de Judecata de Apoi din Ev. de la Matei cap.25 v.31-46.

 

Preot paroh : Sasaran Danut

 

Mai multe foto puteti vedea mai jos