Comuna Dumbravita-Maramures - biserica ortodoxa sindresti expozitie icoane

SINDRESTI

Biserica ortodoxa

Expozitie de icoane si desene

10.04.2012

 

 

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului Protopopiatul Ortodox Baia Mare

PAROHIA ORTODOXĂ ŞINDREŞTI

BIROUL CATEHETIC-EDUCAŢIONAL

Expozitie de icoane şi desene cu tema : Patimile si Învierea Mântuitorului Iisus Hristos

prezintă: grupul de copii, participanţi la programul catehetic, Hristos împărtăşit copiilor.

    coordonator: preot paroh, Dănuţ Săsăran

 

ŞINDREŞTI
-2012-


Biserica Parohiei Ortodoxe Şindreşti a fost duminică 8 aprilie, gazda unei expoziţii de icoane şi desene religioase, realizate de copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani din cadrul parohiei.

 


Expoziţia cu tema Patimile şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română şi s-a desfăşurat în cadrul programului catehetic Hristos împărtăşit copiilor, program care se derulează de mai bine de doi ani şi în Parohia Şindreşti,  cu binecuvântarea Preasfinţitului Iustin Sigheteanul.

 


,,Am dorit prin realizarea acestor icoane şi desene o sensibilizare a copiilor şi a credincioşilor faţă de suferinţa semenului, văzută acum prin prisma suferinţei şi a patimilor Mântuitorului Iisus Hristos.

 

 

În egală măsură am încercat să aducem un plus de mângâiere şi de nădejde în sufletele celor suferinzi, prin biruinţa vieţii asupra morţii sugerată de Învierea din morţi a Mântuitorului Hristos.’’coordonator, preot paroh Săsăran Dănuţ

 Trebuie amintit ca această acţiune de zidire sufletească la urma urmei, se îngemănează la o scară redusă, cu o amplă lucrare de repictare a bisericii care se desfăşoară în prezent.

 

Lucrarea în frescă a fost începută în anul 2011 sub coordonarea zugravului Ştefan Sălăjan din Iaşi, şi urmează linia tradiţională a Bisericii Răsăritene în stilul bizantin.