Comuna Dumbravita-Maramures - Se strang bani pentru pictura din biserica sindresti

SINDRESTI

Biserica ortodoxa

Se strang bani pentru pictura din biserica

11.03.2011

 

 

- BISERICA ORTODOXA SINDRESTI - SE STRANG BANI PENTRU PICTURA DIN BISERICA, ORICE AJUTOR DIN PARTEA CREDICIOSILOR ESTE BINEVENIT.

 

Criza financiară nu-i împiedică pe localnicii din Şindreşti să economisească diferite sume de bani, dedicate renovării bisericii ortodoxe din localitate.

 

În ultimii trei ani, lăcaşul de cult a fost supus unor ample lucrări de restaurare şi modernizare, banii necesari investiţiilor fiind asiguraţi exclusiv de enoriaşi.

 

Aceştia au tencuit exteriorul bisericii, după ce au dat mortarul jos de pe pereţi. Au fost montate geamuri termopan, iar acum urmează pictura. Operaţiunea se anunţă foarte costisitoare, dar va conferi lăcaşului un aspect demn.

 

Costurile care implică pictarea bisericii se ridică la circa 1,5 miliarde lei vechi. Sătenii spun că ar fi bine-venit orice ajutor din partea celor cu dare de mână.

 

Dacă, totuşi, nu se va găsi nimeni să-i ajute, oamenii asigură că nu se vor da bătuţi şi vor face toate sacrificiile necesare pentru a duce la bun sfârşit lucrarea de restaurare a bisericii.

 


S-a făcut un calcul preliminar şi s-a ajuns la concluzia că fiecare familie din sat ar trebui să dea în jur de 8-10 milioane lei vechi. "Banii sunt mulţi, dar îi vom aduna în rate.

 

Nu ne obligă nimeni să plătim această sumă. Suntem, însă, cu toţii creştini şi înţelegem că este de datoria noastră să facem aceste sacrificii financiare.

 

La fel cum bunicii noştri au construit cămine, şcoli şi biserici, noi avem obligaţia să le întreţinem. Nu ştim însă dacă şi familiile cu posibilităţi mai modeste vor putea aduna banii. În prezent, analizăm nişte oferte ale unor pictori.

 

Ne-am gândit că ar fi oportun să ne orientăm spre un talentat artist din satul nostru, care acum este stabilit la Bucureşti. Ne dorim o pictură în frescă, în culori vii", a precizat Gavril Pop (48 de ani), un enoriaş din Şindreşti.

 

 

sursa articolului o gasiti pe www.glasulmaramuresului.ro