Comuna Dumbravita-Maramures - prezentarea localitatii danesti

DANESTI

Prezentarea localitatii

Istorie, fotografii

 

 

Localitatea Danesti, aflata in comuna Sisesti, judetul Maramures este localizata pe harta la 47° 37' Nord, 23° 44' Est fiind  atestata documentar in 1405 . Localitatea Danesti este asezata la 5 km de localitatea Sisesti si la 20 km de Baia Mare si are 617 locuitori.

 

Localitatea este recunoscută datorită calitătilor curative ale apelor sulfuroase care joacă un rol deosebit în sănătatea oamenilor. Apele reci de munte sulfuroase pot fi utilizate în tratarea bolilor reumatice si ca apa de baut pentru bolile de stomac, astfel gasiti aici Statiunea "Băile Dănesti"- Secret Garden amplasată la 7 km de Cavnic, 17 km de Baia Mare.

 

 

Baile de la Danesti sunt construite in 1867. Cine are fotografii cu vechile bai de la Danesti si doreste sa fie postate pe acest site pot sa scrie pe mailul de la contact sau in comentariul de mai jos.

 


Biserica veche din Danesti  (ortodoxa) a fost construita in 1929

 


Biserica de zid „Sfintii Împarati Constantin si Elena” – construita in 2006. Mai multe foto cu biserica ortodoxa vezi mai jos.

 

 


Preot paroh Michis Dorel, nascut la 11.04.1971 - Crucisori, Satu Mare. Parohia ortodoxa din Danesti numara 384 credinciosi (vezi sursa aici).

 

 

Biserica ortodoxa iarna si vara

 


Biserica greco catolica
Preotul paroh al bisericii greco catolice din Danesti este Pop Grigore nascut in localitatea Mesteacan Maramures, la data de 16.05.1963. Mai multe foto cu biserica greco catolica vezi mai jos.

 


Scoala Danesti cu clasele I-VIII

 


Discoteca din Danesti (foto stanga) iar in dreapta site ul discotecii din Danesti (click pe foto)

 


Localitatea Danesti se poate mandri cu un mare instrumentist al satului : violonistul Ioachim Fat. Interpretul a deprins tainele muzicii de la renumitul violonist Victor Negrea în urmă cu mai bine de 20 de ani. Click pe foto pentru articolul din adevarul.ro.

 

 


PREZENTAREA LOCALITATII DANESTI

 

 

 

Foto din Danesti

 

 

Danesti - biserica catolica

 

 

Danesti - biserica ortodoxa