Comuna Dumbravita-Maramures - groapa din rus reparata 2012

  GROAPA DIN RUS

  In urma articolului scris in 18.03.2012

  Groapa a fost reparata

  22.03.2012

   


  Groapa din Rus despre care am scris un articol in 18.03.2012 a fost reparata (astupata).

  Reprezenta un real pericol pentru copiii care frecventeaza scoala Rus, pentru cei din localitate sau cei care traverseaza Rusul.

  Nu stiu daca s-a rezolvat pentru ca a aparut pe site ul comunei sau era in plan sa fie astupata exact in aceasta perioada (desi am mari dubii ca spiritul civic si responsabilitatea a aparut brusc peste noapte, desi 4 ani a adormit in cei care trebuiau sa si faca treaba), dar important este ca s-a rezolvat pana la urma o problema care dura de vreo 4 ani.

  Dar asa cum a spus o doamna pe facebook, dupa ce s-a rezolvat cu groapa, ce facem cu apele freatice care izvorasc de sub cladirea magazinului satesc si ies nestingherite in drum ? Problema aceasta are o vechime si mai mare ca raposata groapa. Din pacate, cei care circula iarna cu masina prin fata magazinului Rus (in special cei care fac naveta la servici din satele Sindresti, Unguras, Rus) merg cu mare grija sa nu si sparga baia de ulei sau vreo roata in gaurile din gheata care se formeaza intr o iarna geroasa. Aici este iar o problema care ar trebui rezolvata pentru ca, la fel ca si groapa, afecteaza o mare multime de soferi care trec zilnic prin zona intr o iarna.

  Mai jos puteti vedea o fotografie realizata in 21.03.2012 in fata magazinului Rus unde se vede clar umezeala pe drum, in conditiile in care afara era soare si restul drumului uscat. Cum am scris si mai sus problema este iarna cand se formeaza un strat gros de gheata.

   

   

  Material realizat de Ciocotisan Ovidiu

  (administrator site)