Comuna Dumbravita-Maramures - uace dumbravita amendata de garda de mediu

UACE DUMBRAVITA

UACE amendata de Garda de Mediu

Valoare 75.000 lei

21.09.2011

 

 

Luna trecuta, comisarii au sanctionat opt firme maramuresene pentru ca au incalcat legislatia de mediu. Valoarea amenzilor contraventionale aplicatea fost de 175.500 lei, a informat Calin Crisan, comisar sef al Garzii de Mediu Maramures.  Cea mai mare amenda s-a acordat la SC Universal Alloy Corporation Europe SRL.

 

Agentul economic s-a ales cu o gaura in buget de 75.000 de lei pentru ca nu a asigurat conditiile evitarii poluarii accidentate a apelor cu ulei hidraulic.

 

Interlocutorul a mai informat ca in cursul zilei de 15 august s-a produs o poluare accidentala a paraului Chechis, ca urmare a scurgerilor de ulei hidraulic provenite de la SC Universal Alloy Corporation Europe SRL.

 

“Poluarea s-a  datorat defectiunii unei prese, uleiul hidraulic scurs a umplut basa colectoare si s-a scurs in retelele tehnologice care comunica cu canalele pluviale, si apoi in canalul deschis care are legatura cu paraul Chechisel, care a fost afectat pe o lungime de cca. 10m. S-au impus masuri pentru curatarea intregului sistem de canale deschise afectate de scurgerea de ulei hidrauluic – masura care a fost realizata”, a afirmat Calin Crisan.

 

Toata stirea o puteti citi pe www.informatia-zilei.ro