Comuna Dumbravita-Maramures - uace dumbravita gradinari pentru o zi

Poti accesa orice pagina a site ului din meniul de mai jos

  GRADINARI PENTRU O ZI

  In toate scolile comunei s-au plantat flori

  Proiect UACE Europe

  21.05.2013

   

  Ca si anul trecut, elevii scolilor din Dumbravita s-au transformat in mici gradinari. Cu sprijinul UAC Europe si a Asociatiei Nemus, au decis sa cosmetizeze curtile institutiilor de invatamant.

   

  Saptamana trecuta, UAC Europe, Asociatia Nemus si Scoala Dumbravita, director Mariana Manea, au derulat pentru al doilea an consecutiv un proiect educativ si util:  Micii gradinari. Mai exact, toti elevii scolilor din comuna inarmati cu sape au devenit gradinari pentru o zi, amenajand si infrumusetand curtea institutiei de invatamant in care invata. UAC Europe si Asociatia Nemus le-au asigurat florile si tuya.

   

  Scoala este a doua casa a elevilor, iar curtea scolii o a doua gradina, de aceea, grija pentru acest mediu nu inseamna numai un loc mai frumos pentru derularea activitatilor scolare si a pauzelor, ci si responsabilitate. 

   

  Prin amenajarea curtii scolii, elevii se simt responsabili pentru pastrarea si intretinerea acestui spatiu. Se creeaza constiinta faptului ca trebuie sa se faca ceva pentru satul in care traiesc si invata, devenind mandri ca traiesc acolo si ca pot face ceva pentru locul, scoala lor. Prin activitatile desfasurate se intareste spiritul comunitar, care este primul pas in dezvoltarea unei comunitati.

   

  sursa : gazeta de maramures.ro