Comuna Dumbravita-Maramures - uace dumbravita politic

UACE DUMBRAVITA

Vizita ministrului Ion Ariton

Vizita ministrului Gheorghe Ialomitanu

05.08.2011

 

 

Vizita ministrilor Ion Ariton si Gheorghe Ialomitianu in Maramures s-a lasat cu promisiuni. Dupa ce au vizitat fabrica de componente pentru industria aeronautica Universal Alloy Corporation din Dumbravita, oficialii bucuresteni au discutat impreuna cu sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Mariana Pop, dar si cu reprezentantii fabricii despre posibilitatea infiintarii unei Scoli de Arte si Meserii cu profil aeronautic in localitatea maramureseana.

Mariana Pop a declarat ca astfel de discutii au mai avut loc si in anii trecuti si ca ea a identificat deja o cladire care poate fi folosita pentru infiintarea unei noi unitati de invatamant.

Reprezentantii Universal Alloy Corporation au precizat ca fabrica are comenzi pana in 2023 si ca este nevoie de angajati calificati, care sa poata scoate pe piata produse de calitate. Unitatea din Dumbravita produce diverse componente extrudate pentru avioane Boeing si Airbus.

Tot in timpul acestei vizite, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu le-a propus celor Universal Alloy Corporation incheierea unui protocol cu Guvernul, prin care activitatea fabricii sa fie finantata din bani de la buget in conditiile in care vor fi create in Dumbravita noi locuri de munca.

 

sursa : http://www.citynews.ro/maramures

 

Astăzi, 5 august, Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu şi Ministrul Economiei, Ion Ariton, au vizitat, la invitaţia Consiliului Judeţean, Maramureşul.

 

Programul evenimentului a cuprins şi o deplasare la compania UACE de la Dumbrăviţa. Din delegaţie au mai făcut parte prefectul Sandu Pocol, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, senatorul Gheorghe Bârle, inspectorul şcolar general Mariana Pop şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice deconcentrate, autorităţilor locale şi judeţene şi reprezentanţi mass-media.  

 

 

Cei doi oficiali guvernamentali s-au arătat încântaţi de investiţia UACE şi de planul de dezvoltare al companiei, apreciind că acesta este extrem de benefică pentru comunitate şi judeţul Maramureş, în general.

 

 

Miniştrii au fost impresionaţi să afle că UACE doreşte să investească în resurse umane, formare profesională şi calificarea forţei de muncă, prin iniţierea proiectului de înfiinţare a unei şcoli profesionale în comuna Dumbrăviţa, care să aibă un profil similar cu cel al companiei. De asemenea, reprezentanţii Guvernului au apreciat în mod deosebit implicarea UACE în rezolvarea problemelor comunităţii.

 


Ministrul Economiei i-a invitat pe reprezentanţii UACE să aplice la schemele de ajutor pentru crearea de noi locuri de muncă. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man a enunţat încă o dată faptul că atât autorităţile judeţene, cât şi cele locale sprijină în totalitate investiţia de la Dumbrăviţa şi planurile de dezvoltare ale UACE, cu atât mai mult, cu cât acestea sunt pe termen mediu şi lung. 

 

Iulian Gheorghe, directorul tehnic al UACE a declarat că societatea pe care o reprezintă este una care respectă legea, angajamentele, angajaţii şi comunitatea. Programul vizitei a continuat cu un tur al fabricii, unde miniştrii s-au arătat extrem de încântaţi că în judeţul nostru există o fabrică dotată la cele mai înalte standarde tehnologice şi de protecţie a mediului.


24.07.2009 - PRIMUL MINISTRU LA FABRICA DE AVIOANE


videonews.ro

 

 

Premierul Emil Boc si-a reluat vizita prin Maramures inca de dimineata, vineri, 24 iulie, la ora 9.00, fiind prezent la fabrica pentru componente de avioane de la Dumbravita – unde s-a intalnit cu directorul, cu muncitorii, dar si cu fostul subprefect al judetului, Gheorghe Achim, care a spus ca ”daca nici dupa ce vine prim-ministrul tarii nu se face drumul de acces spre societate, atunci nu mai stiu ce sa cred”.

Intentia autoritatilor judetene a fost de a-l convinge pe Emil Boc de anvergura investitiei pe care au facut-o americanii de la Universal Alloy Corporation (UAC) in Dumbravita si care se cifreaza la 40 de milioane de euro.

 

Scopul este acela de a obtine finantarea necesara pentru construirea drumului de acces pana la fabrica, asa cum a fost angajamentul autoritatilor fata de americani.

 

Premierul s-a "spalat pe dinti" cu un det de tuica si a promis bani pentru drumul spre fabrica din Dumbravita. Pana la numarul 244 A, unde este adresa companiei americane de la Dumbravita, trebuie amenajat un drum, a carui constructie s-a blocat inclusiv din cauza problemelor politice, primarul comunei fiind liberal, iar presedintele CJ Maramures, adversar declarat al PNL.

Prin urmare, in ciuda adreselor repetate trimise guvernului, nu s-a facut nimic, spre disperarea investitorilor care se tem ca o sa isi rupa masinile pe ”drumul imasului”.

 

Directorul Universal Alloy Corporation (UAC), Dragos Ungureanu, care pana la deschiderea santierului de la Dumbravita a fost directorul general al fabricii UAC din Canton, Georgia (SUA), a mentionat necesitatea amenajarii drumului in discutiile purtate azi, 24 iulie, cu premierul, iar promisiunea a obtinut-o, pentru ca Emil Boc a spus ca va sprijini investitia.

 

Dupa vizita prin fabrica, Emil Boc a spus la iesire ca ii place sa vada ca sunt inca unitati de productie care angajeaza oameni si a aratat ca i s-a spus ca, in final, la Dumbravita vor putea fi angajati pana la 1.000 de oameni, majoritatea localnici.

”Vom colabora cu autoritatile judetene sa imbunatatim infrastructura, astfel incat drumul de acces si utilitatile sa fie realizate pentru ca intr-adevar aici se produc componente pentru cele mai mari avioane.

 

Este o industrie extrem de importanta, aceea de componente de avioane, iar ceea ce se va produce aici se va monta pe aparatele Airbus si Boieng. Iata, putem intr-o comuna din Romania sa facem componente care sa fie furnizate in toata lumea”, a declarat Emil Boc.