Comuna Dumbravita-Maramures - uace dumbravita prescriptii ochelari

UACE DUMBRAVITA

Prescriptii ochelari

Actiune desfasurata la Sindresti

26.02.2012

 

In 26.02.2012 la Scoala Sindresti a avut loc o sesiune de prescriptii de ochelari gratuite cu echipa firmei Gama Optic din Cluj. Au participat un numar mare de doritori, unii pentru a si face un control de rutina la ochi iar altii pentru a afla daca intre timp problemele avute pana acum cu vederea s-au normalizat.

 

Organizatorul acestor sesiuni este UACE Dumbravita care a mai organizat si anul trecut 2 astfel de actiuni in localitatea Dumbravita.

 

Pana acum au mai fost astfel de sesiuni in

29 ianuarie 2012 – CARBUNARI; 

05 februarie 2012 – UNGURAS;

12 februarie 2012 – CHECHIS;

19 februarie 2012 – RUS

si urmeaza in 04 martie 2012 – DUMBRAVITA.

 

Din pacate tot mai multi oameni isi cumpara ochelari din piete sau magazine fara sa aibe un consult de specialitate (oftalmolog).

 

Datorita cererii reprezentantii UACE Dumbravita doresc sa organizeze o actiune speciala pentru elevi iar consultatia va fi mai complexa si va presupune 2 etape.

Vom reveni cu detalii despre aceste actiuni.

 

Despre cateva probleme ale ochilor :

 

Astigmatismul reprezinta o afectiune oftalmologica destul de frecvent intalnita, in special in randul copiilor. Se poate corecta usor prin lentile de contact, ochelari sau chiar prin interventii chirugicale.


Miopia este una din cauzele frecvente de vedere neclara. Pentru pacientii cu miopie obiectele aflate la distanta apar neclare. Aceste persoane, in efortul de a percepe clar obiectele aflate la distanta se pot incrunta sau privi cu ochii usor intredeschisi.

Miopia este de obicei o variatie a privirii normale si nu o boala. Mai rar aceasta poate apare datorita sau in cadrul unor boli.

 

 

Cataracta este o pelicula fina opaca aparuta la nivelul cristalinului, care blocheaza pasajul fasciculului luminos catre retina (componenta nervoasa a globului ocular la nivelul careia se formeaza imaginea), cauzand tulburari de vedere.
Este important ca parintii sa observe diferitele tulburari vizuale in randul copiilor pentru identificarea precoce a cataractei(cataracta juvenila) sau a altei patologii oftalmologice.