Comuna Dumbravita-Maramures - uace dumbravita solutii agricultura

UACE DUMBRAVITA

Seminarul :Solutii pentru o agricultura moderna

Participa reprezentantii APIA MM

 

 

Sustinerea agriculturii si producatorilor locali este un punct important si constant al programului de implicare in comunitate derulat de UAC. Compania noastra si-a asumat rolul de partener al comunitatii locale in domeniile cheie de dezvoltare, iar agricultura este unul dintre acestea. Credem, asemeni dumbravitenilor ca agricultorii, fermierii, producatorii locali au dreptul sa fie respectati, sprijiniti si incurajati in munca lor extrem de grea.

 

Din statistici reiese ca Dumbravita se numara printre comunele cu cel mai mare numar de beneficiari ai masurilor, schemelor de sprijin pe suprafata. Tocmai de aceea, UAC a organizat un eveniment similar celui derulat duminica, si in cursul anului trecut.

Avand in vedere ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) organizeaza, anual, in perioada 1 martie 15 mai (respectiv 11 iunie, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere) campania de depunere a cererilor de sprijin in cadrul masurilor / schemelor de sprijin pe suprafata am considerat ca o noua intalnire, in care agricultorii sa beneficieze de informatii obiective si precise din partea specialistilor este oportuna.

Astfel, duminica, la caminul cultural Dumbravita a avut loc cea de-a doua editie a evenimentului Solutii pentru o agricultura moderna, eveniment care s-a bucurat de un interes crescut din partea cetatenilor comunei care au primit informatii de la reprezentantii APIA si au putut adresa intrebari specialistilor.

Practic, in acest fel, UAC se alatura actiunilor realizate de autoritatile locale si institutiile de profil din judet, in scopul unei diseminari cât mai complete a informatiilor din domeniu.