Comuna Dumbravita-Maramures - uace dumbravita visul american

UACE DUMBRAVITA

Visul american trait de Dumbravita

Material eMM

22.07.2011

 

 

În 2009, comuna maramureşeană Dumbrăviţa a câştigat un fel de loterie a investiţiilor. După ce au analizat numeroase ţări şi locaţii, investitorii de la Universal Alloy Corporation au ales comuna lor pentru construcţia unei fabrici aflată în plină dezvoltare.

 

După cucerirea pieţei americane, în mod firesc, următoarea ţintă a unui jucător de prestigiu cum este Universal Alloy Corporation a fost Europa. În 2006 – 2007 au început „explorările”. Au fost analizate mai multe ţări, şi, în prima etapă s-a decis: următoarea investiţie va fi în România. A contat extrem de mult imaginea bună pe care o aveau cei doi angajaţi români ai UAC: Iulian Gheorghe şi Dragoş Ungureanu.

 

Următoarea etapă a fost alegerea locaţiei. Au fost vizitate diverse localităţi: Timişoara, Arad, Cluj, Baia Mare etc, au fost analizate oportunităţi în final, s-a decis: Dumbrăviţa. Iulian Gheorghe, directorul tehnic al UAC Europe spune că: „S-a luat în calcul forţa de muncă, locaţia, interesul oamenilor, interesul oficialităţilor, apropierea de o zonă electrică. Atunci am vizitat mai multe comune. S-a luat în calcul că în Baia Mare exista forţă de muncă, iar din Dumbrăviţa lucrau mulţi în Baia Mare deci aveau experienţă şi puteam să atragem forţă de muncă. A contat reţeaua electrică, pentru că la noi tot ce se face este electric”.

 

În 2009 a fost deschisă şi fabrica. De departe, cea mai modernă fabrică a companiei. Desigur, asta nu înseamnă că celelalte nu ţin pasul cu tehnologia. Dimpotrivă. Modernizarea continuă este un principiu de bază al companiei.

 

Deşi fabrica din Dumbrăviţa este nouă, rezultatele sunt remarcabile. „Reţeta succesului”: „multă muncă, cu dedicaţie, cu efort ies lucruri de calitate. Oamenii au capacitatea să facă acest lucru iar acestă Companie va deveni o „stea” în Europa. Suntem deja o companie care are deja 45% din piaţa de desfacere Airbus. Deci suntem cel mai mare producător de produse extrudate din Europa. Respectăm calitate şi predarea la timp. Sunt două principii de bază pentru noi: calitate şi promtitudine”, spune Iulian Gheorghe.

 

 

 

Mai puteti citi stirea si aici.