Comuna Dumbravita-Maramures - unguras - craciun 2010

UNGURAS

Craciunul in sat

Fotografii 24 - 25.12.2010

26.12.2010

 

           

Marele Praznic al Naşterii după Trup a Mântuitorului Iisus Hristos a fost sărbătorit şi în acest an în comunitatea dreptmăritoare din Unguraş, prin îmbinarea elementului religios cu cel tradiţional.

    
            Astfel, în Ajunul Naşterii Domnului, spre seară, s-a săvârşit în biserica parohiei Pavecerniţa Crăciunului, după care, conform tradiţiei locului, cei prezenţi au „colindat” mai întâi sfânta biserică, iar mai apoi casa parohială. Ulterior, creştini de toate vârstele au colindat toate casele satului.


            În prima zi de Crăciun, în cadrul Sfintei Liturghii un grup de tineri localnici au readus în memoria celor prezenţi evenimentele istorice care s-au petrecut în jurul Naşterii Pruncului Iisus, prin prezentarea scenetei „Irozilor”.

 

Tot în prima zi de Crăciun, o parte a copiilor parohiei noastre au prezentat în biserică un amplu program artistic de poezii şi colinde, dar şi sceneta „Irozilor”.

 

Copiii au fost coordonaţi de doamna învăţătoare Aurelia Filipan. Cu această ocazie, şi-a făcut apariţia, miraculoasă - la propriu, nimeni altul decât însuşi Moş Crăciun care i-a răsplătit pe toţi copiii prezenţi cu cadouri.


            În a doua zi de Crăciun, un grup de cinci teologi băimăreni au concertat în cadrul Sfintei Liturghii, programul acestora de colinde şi urări pentru Noul An, precum „Pluguşorul” şi „Mulţi ani trăiască!”, durând 25 de minute.

           

 

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate!

 

           

La mulţi ani!

           
           
                                                                                   Pr.paroh Claudiu POP

 

Vezi mai jos cateva fotografii transmise site ului de pr.Claudiu Pop.

 

 

 

 

 

 

 

Multumesc pr.Claudiu Pop pentru fotografii