Comuna Dumbravita-Maramures - video - primul ministru la uace

  UACE DUMBRAVITA

  Primul ministru Emil Boc

  Viziteaza Fabrica de avioane

  24.07.2009

   

   

  Premierul Emil Boc si-a reluat vizita prin Maramures inca de dimineata, vineri, 24 iulie, la ora 9.00, fiind prezent la fabrica pentru componente de avioane de la Dumbravita – unde s-a intalnit cu directorul, cu muncitorii, dar si cu fostul subprefect al judetului, Gheorghe Achim, care a spus ca ”daca nici dupa ce vine prim-ministrul tarii nu se face drumul de acces spre societate, atunci nu mai stiu ce sa cred”.

   

  Intentia autoritatilor judetene a fost de a-l convinge pe Emil Boc de anvergura investitiei pe care au facut-o americanii de la Universal Alloy Corporation (UAC) in Dumbravita si care se cifreaza la 40 de milioane de euro.

   

  Scopul este acela de a obtine finantarea necesara pentru construirea drumului de acces pana la fabrica, asa cum a fost angajamentul autoritatilor fata de americani.

   

  Premierul s-a "spalat pe dinti" cu un det de tuica si a promis bani pentru drumul spre fabrica din Dumbravita. Pana la numarul 244 A, unde este adresa companiei americane de la Dumbravita, trebuie amenajat un drum, a carui constructie s-a blocat inclusiv din cauza problemelor politice, primarul comunei fiind liberal, iar presedintele CJ Maramures, adversar declarat al PNL.

   

  Prin urmare, in ciuda adreselor repetate trimise guvernului, nu s-a facut nimic, spre disperarea investitorilor care se tem ca o sa isi rupa masinile pe ”drumul imasului”.

   

  Directorul Universal Alloy Corporation (UAC), Dragos Ungureanu, care pana la deschiderea santierului de la Dumbravita a fost directorul general al fabricii UAC din Canton, Georgia (SUA), a mentionat necesitatea amenajarii drumului in discutiile purtate azi, 24 iulie, cu premierul, iar promisiunea a obtinut-o, pentru ca Emil Boc a spus ca va sprijini investitia.

   

  Dupa vizita prin fabrica, Emil Boc a spus la iesire ca ii place sa vada ca sunt inca unitati de productie care angajeaza oameni si a aratat ca i s-a spus ca, in final, la Dumbravita vor putea fi angajati pana la 1.000 de oameni, majoritatea localnici.

   

  ”Vom colabora cu autoritatile judetene sa imbunatatim infrastructura, astfel incat drumul de acces si utilitatile sa fie realizate pentru ca intr-adevar aici se produc componente pentru cele mai mari avioane.

   

  Este o industrie extrem de importanta, aceea de componente de avioane, iar ceea ce se va produce aici se va monta pe aparatele Airbus si Boieng. Iata, putem intr-o comuna din Romania sa facem componente care sa fie furnizate in toata lumea”, a declarat Emil Boc.